美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

洋房

前兩日我係龍豐買左valmont
Moisturizing WITH AFalls 200ml
VITAL Falls 500ml
bubble Falls 150ml呢支包裝紙盒掉左樽無code
尋晚嘟包裝上QR CODE,完全無反應,用微信掃到外國不知名網頁,甘係咪假貨?我應該點做?
attach1/tmp/phpfp4A6s
attach2/tmp/phpbJcYqi
attach3/tmp/phpDbbIL7

洋房

333s 發表於 24-3-20 17:11
水貨? 原料分裝?

如果係玻璃罐裝果啲就話有機會分裝,呢個已經係美容院裝!

洋房

大姑娘 發表於 24-3-20 20:10
買呢啲咁貴品牌,我唔敢博,一定去專柜買。 當然專柜 無salon size

完全對sasa 龍豐呢啲甘既店鋪失去信心,真係去返專櫃買好過!

洋房

free2020 發表於 24-3-21 01:12
如果你住上水多年,你就會知依間野係賣假貨多

之前係佢度買過禮品裝,覺得好用,先去返佢度買,估唔到係個局!(emoji)

洋房

jjhwong 發表於 24-3-21 05:00
可否退回比佢地?

未有時間拎去退,聽日先去試下,但一定無得退錢,只有貨換貨囉!

洋房

jjhwong 發表於 24-3-21 19:01
換貨都好過冇,快去。

我頭先先拎落去問,最後換左有盒果啲,我諗應該唔會又假掛!
解釋1
佢:呢個碼係外國碼,香港掃唔到
我:二維碼有分國家?我又唔係大陸人,點會掃唔到?(因為大陸網絡有限制,有啲網頁要翻墻先上到)
解釋2
佢:拎左張訂貨單比我睇!
我:甘可以代表到啲咩呢?無論真貨假貨你都係需要入貨,肯定有入貨記錄!我聽講valmont分銷商都會有證明書,你哋有無架!
解釋3
佢:官方話個二維碼係掃唔到,用左laser(唔識佢講果個英文係咩意思,類似呢個讀音)技術所以睇唔到!驚比啲假貨複製冒充!我哋係平行進口,唔係假貨?
我:甘官方整個碼出黎有咩用途?唔係比顧客查驗真假,連顧客都掃唔到,呢個情況肯定會增加誤會,我心諗你係咪當我傻架,我都吹水話,唔係哦!我同專門店查詢過,佢地話未試過有顧客掃唔到碼

其實全程佢態度幾好,但佢比唔到合理既解釋我,不過佢主動問我係咪想退定點!我話可以既咪退,佢跟住打電話問上頭,之後問我換貨好唔好?我見佢態度幾好,亦都唔想佢難做,我亦都係真心想買呢個牌子既產品,所以同意換貨,我話你要比真貨我哦!本來想要之前買過果set禮品套裝,但無貨,所以依家換左呢3件!希望係呢次係真貨!(/_\)
attach1/tmp/phpgxY5P9

洋房

Gorgor0612 發表於 24-3-25 14:12
想問下樓主新换嗰set 有冇問題?能分辨係真貨嗎?

新果set係正貨!100%正貨!不過價錢同專櫃差唔係幾多!全部大概$4000但專櫃有禮品送,龍豐乜柒都無送!

洋房

crystal媽咪 發表於 24-3-24 11:02
唔識分

不過如果驚下次唔好再去買

真係唔敢!寧願比多啲錢好過,sogo有禮品裝買都抵用既!(emoji)

洋房

crystal媽咪 發表於 24-3-24 11:02
唔識分

不過如果驚下次唔好再去買

真係唔敢!寧願比多啲錢好過,sogo有禮品裝買都抵用既!(emoji)

洋房

Konicheung 發表於 24-3-20 17:00
前兩日我係龍豐買左valmont
Moisturizing WITH AFalls 200ml
VITAL Falls 500ml

我尋晚係Google搜尋valmont,無意間見到有一欄啲字係全灰色,內容係valmont向Google舉報賣假貨既網站,話佢哋侵犯佢哋既商標!裡面列曬所有賣假貨既網址!呢間cosme-de最離譜,唔同國家既官網都榜上有名,奇怪既係sasa呢排竟然無賣呢個牌子,全部落曬架,龍豐官網一向暫停運作,所以佢地無上榜!
attach1/tmp/phpip17zg
attach2/tmp/phpbWQB3H
attach3/tmp/phpQZTbx9
attach4/tmp/phpRXCR0A
attach5/tmp/phpcJAFu2
attach6/tmp/php9CaBYt
attach7/tmp/phpW3CEsV
attach8/tmp/phpddqNWm

洋房

BBJOJO 發表於 24-4-2 22:04

有啲真係諗到無諗過。。。要小心!以後買之前搜下有無類似既舉報提示,不過估唔到netsaypro竟然無上榜!
attach1/tmp/phpMuyBNU

洋房

Chace 發表於 24-5-7 10:56
專櫃買完野,久唔久收到SMS叫我取sample ,但我主力東京百貨公司買

東京百貨?即係日本?日本買護膚品好似平啲,唔知價錢同香港相差大唔大呢?

洋房

free2020 發表於 24-5-7 10:34
你去買下先,尤其係液體貨,當然無話佢成間野都賣假野,紙巾個d我唔介意個度買,我只係表達咁多年自己、親 ...

以前淨係聽人講果幾間免稅化妝品連鎖店有賣假貨,我都半信半疑,仍然相信有海關,佢哋應該唔會亂黎既,直到呢次自己親身經歷過,仔細睇過消費委員會網站既違規記錄,發現呢幾間連鎖店無一間出過事,我唔信甘多年黎無人報海關,但點解違規名單上無佢哋呢?我諗報東張都好過報海關!只不過報東張要出鏡(emoji)好柒!

洋房

Chace 發表於 24-5-7 19:25
日本東京最齊,shopping 一流呀,可以去Valmont jp website 睇價錢,遊客可免稅

好!平時我有留意台灣官網,醒唔起原來日本都有,即刻去睇睇先!(emoji)

洋房

wln 發表於 24-5-7 03:48
咁大間舖,敢賣假貨?海關唔查?

我之前買嘢有加左龍豐售貨員既微信,我係微信問佢valmont有無賣美容院裝,佢覆我無賣,我明明見到有,奇怪再走去店鋪睇下,我真係見到有得賣,不過果次放既位置好隱蔽,果日太多人所以無賣到,其實我應該一早覺得唔對路,我依然相信你呢一句,敢賣假貨當海關死架,隔左幾日再走返去。。。結果這陷阱,這陷阱!騙我遇上!(emoji)

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊