自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

朱古力包包 發表於 24-4-27 02:01
好用嗎?
selling point係有Apps.操控。

一早分享過好多次

2024年2月買咗部三菱頂級抽濕機,瘋宅要買6300,抽濕力超級強

三月頭極度潮濕,老媽子頂唔順,即刻送咗部小米抽濕機畀佢

先至發現小米抽濕機1500幾蚊官網買效果竟然同三菱冇分別

三菱開到最盡有風噪聲,但係小米開到最大都係超級寧靜

不過水箱容量較細,如果好大面積,就要頻頻倒水

有圖有真相,抽濕力驚人,兩分鐘室內濕度,馬上下跌6%

比三菱抽濕機效果更強
attach0/tmp/php92aVrW
attach1/tmp/phpms27aD

子爵府

my005 發表於 24-4-27 20:49
多謝你既分享呀﹗我本來叫我女買三菱(因為我自己都係用佢),而家叫佢再睇下小米先。
...

自己買三菱係比咗好多智商稅

子爵府

tictactoe 發表於 24-4-27 21:04
我用緊, 好大部, 高66CM, 直徑30CM, 沒有手抽, 只可推(有輪), 不能調節風向, 只向上吹。 ...

細部嘅抽濕機係完全冇用㗎,以前淘寶買嗰啲六佰蚊細細部嘅抽濕機,喺客廳完全抽唔到

抽濕機一定要有返咁上下size先至夠力抽濕

子爵府

claudialuk2011 發表於 24-4-30 13:04
留意此為機身濕度

就算三菱都係顯示同樣嘅數字,但感覺效能冇分別,重點仲好安靜但又好抽得

子爵府

kl1 發表於 24-4-30 17:49
放心啦,我路由器都換咗小米$249嗰款,以前用華碩收唔到嘅位,而家都收到,我長開路由器,所以唔使擔心, ...

本人用咗好多小米產品,包括抽濕機,鏡頭,電子門鐘,車cam,電子磅,智能手錶,智能手機,風筒,電子磅,電風扇,洗車水槍

小米有兩樣嘢係完全唔得,第一就係router,第二就係電風扇,兩樣嘢嘅質素都係垃圾級別,唔信自己上大陸網search下,個個都鬧爆小米路由器係垃圾,小米電風扇亦都係垃圾

我屋企嘅小米風扇,一買返嚟已經好有性格,要佢轉嗰陣,鍾意就轉下,唔鍾意就會停咗喺度,攞去維修都冇用,因為佢係間歇性失靈,去到就話正常

我仲要係最貴價500蚊嗰陣買,真心後悔,仲有睇中咗國內版mesh router,因為性價比極高,啱啱諗住落單,朋友用緊叫我千祈唔好買,佢話奶嘢奶到嘭嘭聲,跟住我上網一睇,原來劣評如潮, 成日斷線
attach0/tmp/phpoh3GG3

子爵府

claudialuk2011 發表於 24-5-1 10:45
我帶出係機內濕度,唔係室內環境濕度!
正常開機機內濕度一定急速下降. 除非壞咗。

三菱同埋小米,我都係今年購入,所以可以好肯定話畀你聽,千五蚊嘅質素同六千幾冇分別
attach0/tmp/phpIR9zKt

子爵府

claudialuk2011 發表於 24-5-1 11:25
我兩風扇一切正常!又好好風!佢行變頻摩打又慳電,一定好過傳統嗰啲摩打
不過電子產品都係撞手神!

啱啱用緊,又唔識轉,要隔一陣先至自己90度轉,上大陸網先知道,原來好多人都有呢個問題
attach0/tmp/phpa4nAWW
attach1/tmp/phpeSTEY1

子爵府

panda361 發表於 24-5-1 10:53
小米手環都係伏,兩代都好易壞,華為好好多。

touchwood用過嗰隻冇事,但係跌咗

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊