自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

劫褲濟朋 發表於 24-5-7 09:02
何伯事件. 好多人鬧大陸婆貪呀伯D 錢
我正想問. 乜貪人有錢有錯架咩?

其實甘比係一個好例子,EQ 高的女人,大劉咁精明一樣衰係佢手上

子爵府

劫褲濟朋 發表於 24-5-7 16:08
咩叫衰左佢手上?
真心相愛
仔又生埋

首先450萬係個阿伯,細女憑什麼提走?

個個話細女做得啱,我覺得5個仔女自私就真,可以勸喻但不可提錢走

証明五個兒女認定450萬阿爸唔應該用,應該分晒俾仔女,我覺得好恐怖

如果我係兒女一定會勸喻,但一定唔會提走D錢

只可以講大陸女人手斷不高,如果好似甘比咁高EQ,阿伯自動成副身家俾晒都得

子爵府

劫褲濟朋 發表於 24-5-7 17:12
全中
作為仔女,真係為老豆好
就去銀行update、話要雙簽先可提錢

好明顯平時五個仔女唔理阿伯,但又阻止阿伯花自己錢

阿伯蠢咩?
我唔認同

好似李x基幾醒,玩完個大陸女人,送佢去坐監都仲得,可能阿伯只係做戲,玩多一排就飛個女人都未定

結果不孝女破壞晒計劃,唔可以好似李先生咁中出先飛

子爵府

幸福花海 發表於 24-5-7 17:34
勸喻係聽就唔使拎走啲錢啦,呢個女人九成九既人都覺得佢呃錢。如果你阿爸遇到網上情緣要求攞錢,佢話係真 ...

首先啲錢並唔係佢仔女,阿伯鍾意點用有咩問題?

呢個case好明顯,平時五個仔女都唔理個老人家,先至有機會令大陸女人,有機可乘

其實好多兒女都係諗自己

覺得老人家唔應該洗錢

但係老人家辛辛苦苦儲埋啲錢

唔係應該安享萬人咩???

子爵府

ificould 發表於 24-5-7 18:37
你嘅理論係:銀行唔應該阻止客戶滙錢俾騙徒!警方唔應該拘捕騙徒!被骗者係自願,錢係佢嘅,佢鐘意俾邊嗰就 ...

換轉你個仔女,佢喺你唔知情嘅情況之下,將所有錢我走曬,你嘅心情係點?

我清楚講咗重點,如果仔女有陪伴老人家,就唔會咁容易俾大陸女人來虛而入

重點仔女不是勸喻,而是直接沒收財產,呢種行為係極度恐怖

子爵府

ificould 發表於 24-5-7 18:45
你講嘅有二點係完全錯誤!

如果你唔了解,請去睇返两集訪問,果度有真相!

冇興趣去了解

但係好清楚知道,就係仔女沒收父親財產

淨係呢一點已經係非常恐怖

子爵府

幸福花海 發表於 24-5-7 18:51
使錢同比人呃係兩回事,相信唔會有仔女睇住父母比人呃會唔理。如果認同個女人係呃錢,唔會覺得仔女咁做唔 ...

沒收財產就叫做孝順?

子爵府

幸福花海 發表於 24-5-7 22:00
唔通由得佢比人呃哂叫孝順?

唔通啲仔女盜竊父親啲錢又合法?

子爵府

aidan08 發表於 24-5-8 08:38
幾個仔女無出嚟講嘢,件老嘢比個死肥婆控制住,只講對自己有利的說話。跟車太貼或者會有誤會⋯⋯

琴日已 ...

你有冇睇段片,仔女連電話都唔肯聽,個女婿一接電話就用粗口鬧

https://youtu.be/7UZGcCRZxts?si=WzeJtWC45kDpQJME

反而就係如果細女唔係堅持攞走咗啲錢

而係同阿爸講,錢暫時幫佢保管住,六個月或者一年後全數歸還

咁樣我就覺得細女真正孝順

但依家擺明係五個仔女掠奪財產,所以我好支持阿伯做法

阿伯唔應該將分比仔女,阿伯亦都應該要學下基哥咁樣,玩完個女人就分開,佢洗曬啲錢之後,買定風光大葬plan,餘下嘅錢直接捐去慈善機構

子爵府

aidan08 發表於 24-5-8 09:39
條片睇到爛啦!得你睇過咩?成個討論區同YouTube 嘅留言九成九都撐D仔女,你覺得全部人無睇過段片?

你講 ...

真係好奇怪香港人嘅思維,自己錢比仔女攞咗,個個都認為應該

法律角度絕對唔容,當時人未知情情況下資金被盜取

大家一定會話,邊個叫阿伯咁抵死開聯名戶口

正正就係因為信任仔女,反而令自己身陷險境

但係大家竟然拍手掌叫好,真係唔明乜嘢邏輯

子爵府

aidan08 發表於 24-5-8 10:40
咁點解你又唔答D問題呢?存摺兩筆六萬蚊存入,有冇可能係仔女比返生活費?六萬蚊一閃即逝,如果真係個女人 ...

首先成條片坐內容,淨係見到仔女掠奪父親財產,只係講話有家庭聚會同一齊住,冇講過五個仔女有供養父母

所以我係極度強烈贊成,阿伯控告五個仔女,然後攞返啲錢,鍾意點花就點花,但係就唔好,再分俾五個不孝兒女

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊