自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

sasa615 發表於 24-5-9 19:47
其實如果何伯洗哂4百幾萬係阿新何太身上,而日後唔需要仔女理佢、唔需要申請綜援、唔需要申請長者金、唔需 ...

我個老板係呢事上係甘鬧

鬧話d仔女憑乜拎哂何伯錢,7x歲人,搵d快樂都唔得?

我同佢講, d人話,d錢有仔女嘅阿媽,佢即話,果d錢如果有都係佢老婆,點輪到仔女分?
日本の平安を祈ります

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Tobbyy 發表於 24-5-10 17:43
如果佢係何鴻燊咁有錢,我支持佢搵真愛。

重點黎囉

相方都係為咗一個錢字,如果有錢,一切都可以解決哂。
日本の平安を祈ります

珍珠宮

Candy_CHUNG_LAU 發表於 24-5-10 17:49
遺產的話
視乎有無遺囑

有的話,甘都唔係拎哂伯伯d錢喎

之前東張夠講一名不考子拎哂阿媽錢啦
而家d人就話仔女好,但係上次果個拎哂阿媽錢同金果單野,d post就不停話d錢都係自己keep好

珍珠宮

Candy_CHUNG_LAU 發表於 24-5-10 18:24
話唔埋當年已經分咗遺產
(如有的話)

嗯 就算係甘,何伯都係低死,信錯個囡,將個人積蓄交比人

日本の平安を祈ります

珍珠宮

fannychau 發表於 24-5-10 18:47
如果有個老人家去銀行攞錢,話轉帳畀外國嘅情人,銀行職員都可能勸走老人家,你會唔會話所托非銀行
...

職員會提醒,唔會拎走喎
日本の平安を祈ります

珍珠宮

Candy_CHUNG_LAU 發表於 24-5-10 22:06
職員都可以代為報警
及早預防罪案發生

甘提醒佢囉 甘佢而家係拎哂佢d錢

而家係佢自己嘅財產,打官師佢都冇權拎走
日本の平安を祈ります

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊