自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

ChuChu0808 發表於 24-5-6 11:47
佢地有佢地一套style, 總之一睇就知係國內同胞,佢地小紅書稱之為"精緻",雖則唔認同,都唔洗話人係G嘅 :qu ...

佢地好奇怪,無論去邊都著長裙,花碌碌的雪紡長裙加大紅唇一定有80% 係陸女

我做過中資,d 港漂女係office 都係咁著

attach1/tmp/phptta8Yj
attach2/tmp/phpAdwsJZ

男爵府

李露眉 發表於 24-5-6 14:56
而家興白色lace 蛋糕裙+ 白socks + 密頭涼鞋或者cros
仲有, 中意著裙+ 白socks +樂福鞋

樂福鞋如果返office 應該比較少著白socks , 當然我都見過,另外佢地有攞背包,好興掛Disney 公仔上去,大熱就係linabell 同Stella lou, 樂福鞋白socks , 應該又有70% 是陸女

沒有貶低成份純粹覺得文化不同

男爵府

ChaBean 發表於 24-5-6 15:29
著呢d裙唔暴露唔鮮豔,又有咩問題,日本近幾年都係著長裙,好嫁風
ps我冇呢d裙,我好少著長裙,搭車會踩到 ...

我無貶意思,只不過有時出門著太長裙會係好方便,特別上落樓梯或者上電車,可以她們訓練有素

男爵府

Charlotte_mom 發表於 24-5-6 16:49
呢樣真,係有習慣,上落樓梯,出入lift,要習慣撳住
婦科醫生都叫著多d裙,通風,好呀
...

都有要訓練有素,如果去沙灘打下卡長裙都靚既,如果個地方要上落樓梯著其他衣服會方便一點。我好驚踏到自己裙擺跌倒⋯⋯

男爵府

zayma 發表於 24-5-6 17:46
放心,對襯衫有要求既女人,靚係重要過方唔方便

講真我出街都好講究,都會化妝、襯衫,有次出街同c6 佢拉左喼,去電器舖都俾人認錯是自由行,無所謂啦

男爵府

子若 發表於 24-5-6 23:46
大陸look : 飄逸長裙再加塊面化到好白,臥蠶下明顯有條啡線,勁誇睫毛,偏深色頭髮。

...

咁Q 上網搵到呢張,如果佢地係香港出現我肯定她們是遊客,好吻合你所形容
attach1/tmp/phpb6UMzY

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊