自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

lingw. 發表於 24-5-2 21:10
其實結婚都係想老來有個伴,呢個年紀先離婚,都老夫老妻,離乜鬼婚

又唔好咁講,結婚為開心幸福,離婚都可以為開心幸福,與其大家越走越遠,分開大家都開心

珍珠宮

廢柴孖條 發表於 24-5-3 00:01
有點都有一層/半層樓寫佢名,如果你老公有咁多物業,你同佢生完兩個仲小產過,佢所有物業唔寫你名,你心淡 ...

王浩信都系,趁老婆不在香港,就同自己阿媽聯名買樓唔話比yoyo 知

珍珠宮

Gorgor0612 發表於 24-5-3 00:20
一對夫妻行到呢步係存可惜! 但如果大家不同步同頻,勉強走落去仲痛苦 趁大家仲後生,不如做好 ...

緣份已盡了吧,很多關係總有離別的一天,有些人能走到人生終點,有些人半途下車
合則來不合則去,勉強一齊仲辛苦

珍珠宮

granja 發表於 24-5-3 00:15
我都睇過類似訪問,感覺歐見識多左後,更加不甘於現狀,想發展自己人生。

康子妮,魏俊傑老婆都係咁,家 ...

諗起某個師傅話,九運開始旺中年女人 九運大利中年女人事業崛起

珍珠宮

廢柴孖條 發表於 24-5-3 00:24
亞旺咁識計數,分分鐘D物業全部公司名,離婚分唔到

郭會唔會咁做呢?

珍珠宮

廢柴孖條 發表於 24-5-3 00:37
做得出咁多年唔寫老婆名,點會突然轉C性!前排先有post話老公長期大6工作會否有外遇?所以我對尼位好男人 ...

我知有d男人好識做人設:好男人好老公顧家....尤其做藝人(偽人), 至於郭系點,只有老婆最清楚

珍珠宮

SOHOT 發表於 24-5-3 00:44
歐自稱自己讀咗8年書,佢仔女依家分別12,16歲,即仔女4歲,8歲就開始讀,佢會考先得5分,相信佢都要花好 ...

做左ftm唔可以讀書增值自己㗎?我覺得做女人應該要自強好學先啱,女人唔可以只為家庭和男人,要好好愛自己

珍珠宮

SOHOT 發表於 24-5-3 01:45
當然可以啦!女人最好去學下嘢啦!不過,都要係適合嘅時候,同花幾多時間落去!佢仔女當時好細,老公成日 ...

何謂適合嘅時候先可以讀書?等子女18歲後?等自己60歲退休後?學嘢點解要限時間?父母努力學習做身教,仲可以比8歲子女做好模範啦!媽媽雖然會考5分,但只要有心讀,一定做到的,一邊照顧家庭一邊讀書,時間長d啫,最後都成功左!我覺得女人終身學習無問題,你仲咩要女人只能照顧家庭?等仔女18歲大晒先準學咩? 睇你段文字,有點歧視ftm,覺得ftm 應該好好專心照顧家庭先啱,失去自我的女人好慘
attach0/tmp/phpIu2dW3

珍珠宮

乖寶寶布布 發表於 24-5-3 02:11
當年我進修,都係因為唔想仔女有個學歷低既阿媽比人睇唔起,加上進修可以搵份好d人工既工機會大些,增加家 ...

所以話人系小朋友8歲時去讀書唔適合好有問題囉!人哋用咁多年先讀完,一星期可能返一兩晚,得閒唔洗湊小朋友時溫書,咁都覺得唔啱?唔通等到60歲先去專心讀咩? 記憶都無咁好啦!

珍珠宮

廢柴孖條 發表於 24-5-3 02:06
咁咪就係自私,有愛就唔會咁做、王祖藍拍完跑男當晚就飛返香港陪老婆,第二朝一早又飛返去繼續,謝娜問佢 ...

咪系,前度hurt過就可以理所當然唔寫老婆名?話明老婆,結左婚,咁都唔信個老婆 心淡
郭咁多物業,一間半間寫老婆名都唔得?有d男人錫老婆嘅全部寫晒老婆名添啦!劉青雲呢d咪系囉,人哋仲無兒女,都一樣錫晒老婆

珍珠宮

乖寶寶布布 發表於 24-5-3 02:24
咁多年先讀完應該係因為拖長嚟讀,當年都有同事係咁,一個top up degree part time都搞咗好似2-3年-_-,因 ...

你都好叻了 有心讀

乖寶寶布布    發表於 24-5-3 02:29

珍珠宮

乖寶寶布布 發表於 24-5-3 02:26
而家仲要被人話欠學費呀,記得還學費呀

女人有為家庭付出,只是無工資,男人也一樣有為家庭付出,但唔明點解ftm總是被人睇低一等,有d大男人會同老婆講:你食我嘅,住我嘅....真系要謝主隆恩

珍珠宮

巴圖魯 發表於 24-5-3 09:20
但另一方,家庭觀念重想老來有伴呢? 如果做唔到就唔好拖到人地晚年自己一個孤伶伶

...

男人有錢,幾老都容易搵,女人相反

珍珠宮

蜜蜂糖 發表於 24-5-3 12:44
如果歐唔係一讀完書就離婚應該無人會話佢。
最最最重要老公畀錢老婆讀書幾時變得係應份,供書教學係父母嘅 ...

郭未紅時已經跟佢,之後紅左,郭都覺得歐旺佢
人會不斷變,思想亦然,大家腳步不同步伐,再繼續落去都無意思,人生苦短,過自己喜歡嘅生活不枉此生吧?識得幾對老夫老妻,年紀好大先離婚

珍珠宮

C77f 發表於 24-5-3 12:17
呢個post好恐怖, 先唔講邊個有第三者,
笑女人4X歲、離婚冇市場, 乜人地話要再婚咩? lisa姐60先再嫁,
鬧女人 ...

現實好殘酷,女人喜歡為難女人 自古嘅傳統思維?女人低男人一等?男人賺錢養家神咁拜?女人ftm =無付出?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊