自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

mimi987 發表於 24-4-10 13:15
實有人又話我唱衰香港,叫人返大陸食飯,但香港真係幫唔落。

今日外賣個飯,remark 多蔥多豉油,黎到又係無 ...

HKD76蚊一盒外賣飯, 唔係HKD16蚊, 食客有要求係正常
唔明點解啲人會話上國內食LUNCH, KAI到一個點?!

寶貝樂樂    發表於 24-4-11 09:35

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

幸福花海 發表於 24-4-10 15:20
咪係,話某地方服務好過香港就要去嗰度食lunch, 唔知咩邏輯

仲要圍人, BK變質啦

侯爵府

mimi987 發表於 24-4-10 15:32
同埋我唔覺得我要求好過份喎,可能佢地受慣呢d不公平對待掛

先唔講係咪公平, 客人有要求係正常!!! 待客之道既簡單道理!
仲要叫人坐高鐵上去lunch, 唔知係咪笑話嚟? "笑住"叫人做!

寶貝樂樂    發表於 24-4-11 09:37

侯爵府

mimi987 發表於 24-4-10 15:35
係,唔講道理

完全無講客人要求既問題!
哦, 做唔到架啦, 你北上食啦你, lunch坐高鐵喎!

樓主, 你都係呻下遮...

侯爵府

Prosperous 發表於 24-4-10 18:33
唔該你睇清楚樓主寫乜, Kai 果個咪就係佢!

鬧香港食肆咪即管鬧囉, 做咩又要加句 "咁點會唔上去食呀" !! ...

人地點解唔可以講想講既野???
有無睇重點? 講左要既野, 無做喎!

唔係只有你食外賣, 大家對香港既外賣評級, 心中有數啦!

侯爵府

adaleung717 發表於 24-4-10 21:16
我屋企附近有間野好古惑, 佢係賣自選餸飯, 你當每日出6個餸比你揀, 1-6號, 你最多揀3個咁, 之後佢地每次都 ...

呢啲就係無理客人感受! 古惑去做生意
當然都有人可以話, 你唔好去呢間食

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊