自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

我有個朋友係2,喺佢口中佢覺得自己好叻,因為老公一出糧就俾晒成份人工佢,佢同我哋講每個月只係比500至1000佢老公(因為佢係行返工同埋公司包食)但係喺我哋嘅角度我覺得佢老公好慘,感覺上冇晒尊嚴,但係佢話佢老公覺得冇問題,因為佢哋出街所有費用由老婆出,所以真係一家唔知一家事,我自己就係我c6月頭比一筆錢我作家用

男爵府

Fishqqma 發表於 24-5-1 19:06
你朋友叻投資?

成日hold住佢老公啲錢買儲蓄保,我覺得佢最叻係箍住個老公

男爵府

talktime 發表於 24-5-1 19:14
俾中學生零用都唔止呢個數啦,一個大男人點生存?

所以我覺得佢老公冇乜尊嚴,成日黐住佢老婆所有錢都係老婆出

男爵府

hfl2000 發表於 24-5-1 19:24
個老公係咪用信用卡/電子支付啊?
其實講真依家cash真係極少用喎,周街都有得俾八達通/alipay/wechat/簽咭 ...

佢同我講,因為佢老公係行路返工同埋公司有飯俾佢食,所以佢仲可以慳到錢如果佢老公八達通冇錢,佢會同老婆講佢就入返100/200,因為同佢哋兩公婆好熟,所以真係會講俾我聽

男爵府

esmehouse 發表於 24-5-1 20:58
我覺得啲男人娶著依啲女人真係好慘,真係一啲男人尊嚴都冇

外人睇就覺得係,不過對於佢哋兩個嚟計,可能呢啲係幸福,男方同我講佢乜都唔使諗佢老婆諗晒佢覺得開心

男爵府

bongbongpatty 發表於 24-5-2 07:20
唔係嘛
我都係老公俾晒錢我

所以我覺得我朋友比較chur得緊啲

男爵府

hfl2000 發表於 24-5-2 08:18
八達通仲乜唔整自動增值啊?吓吓冇錢就要開口問老婆其實都幾樣衰⋯⋯
...

因為佢係一個精明嘅老婆,可以完全知道老公嘅使費去咗邊

男爵府

CCY22 發表於 24-5-2 08:53
咁鎖碎,等陣響街踢爛乞兒兜都冇$賠,咁樣又唔得!小朋友細個我都要佢哋袋多少少錢以防萬一!除非佢係大龍 ...

佢話佢老公比咁少錢,佢老公都可以儲到私己錢傍身,因為一出街全部使費都係佢老婆出

男爵府

PIGPIG朱 發表於 24-5-4 09:52
我覺得甘樣唔好,有時男人想買下野哄老婆都無錢

我主要係覺得個男人好冇尊嚴,但係相信只有比較懶嘅男人先會咁做…我曾經問過佢,佢話老婆管晒啲錢會好放心因為乜都唔使理

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊