自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

crystal媽咪 發表於 22-3-6 21:08
今日都有記者問醫生講兩餐都係炸野嘅問題

我冇留意佢地點樣回答

http://cablenews.i-cable.com/ci/news/article/37/796343?utm_source=facebook&utm_campaign=share

鄧局長說會改善

la_source    發表於 22-3-7 14:22

珍珠宮

11B 發表於 22-3-6 21:17
白粥麵包嗰個可信啲,佢哋應該跟醫院嗰套做。但如果外判俾飯商,佢哋跟平時供應俾學校做法,咁就有機會派呢啲 ...

https://fb.watch/bArNi7NcCp/

老實我唔覺得差,最多係唔啱佢食
鄧局長都話會改善膳食和清潔

珍珠宮

goo_littlebb 發表於 22-3-6 21:32
係咪有床褥?之前新聞影得塊薄板,睇電視又有張起碼3吋既床褥。

有呀 sinomax同皇朝有捐枕頭和床褥
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20220222/mobile/bkn-20220222135107215-0222_00842_001.html

https://topick.hket.com/article/3195626/%E3%80%90%E6%8A%97%E7%96%AB%E6%94%AF%E6%8F%B4%E3%80%91%E7%9B%9B%E8%AB%BE%E9%9B%86%E5%9C%98%E6%8D%902.3%E8%90%AC%E5%80%8BSINOMAX%E5%A4%AA%E7%A9%BA%E6%A3%89%E6%9E%95%E9%A0%AD%E3%80%80%E4%BE%9B%E6%96%B9%E8%89%99%E9%86%AB%E9%99%A2%E5%85%A5%E4%BD%8F%E4%BA%BA%E5%A3%AB%E4%BD%BF%E7%94%A8

珍珠宮

ahlungko 發表於 22-3-6 21:31
青衣方艙一間房3張床,但宜家一間房暫時住一個人,物資都ok,牙刷毛巾生活用品都齊,如果入住建議帶一隻空 ...

鄧局長話小朋友仲有玩具。睇片見到peppa pig公仔

珍珠宮

ahlungko 發表於 22-3-6 21:43
大人無公仔送 ,6個杯面,6個橙,每一餐都有橙,都食唔晒,d餐唔系太好味,求其食d。唔洗帶毛巾, ...

多謝分享,早日康復

珍珠宮

chadtanner 發表於 22-3-6 21:59
隔離期間,食鮑魚食到厭,唔知會唔會上彭博或路透新聞

係喎,嫌淡口味咪鮑魚撈飯囉!仲有義工送物資!小朋友有玩具

珍珠宮

kittylam 發表於 22-3-6 22:05
一個人點食到咁多 ?

唔怪得啲人話唔食飯盒都得,咁多嘢食!

珍珠宮

kittylam 發表於 22-3-6 22:06
我覺得好正,好似度假,好過醫院好多。

住過公立好多次,其實我唔覺得醫院飯食差,但食得早未必夠就真,隔離處所咁多額外野食一定好過醫院

珍珠宮

ahlungko 發表於 22-3-6 22:10
唔會呀,佢哋都唔會理我嘅。原來系尼個牌子,唔識,都ok好訓。

媒體同你講真係差好遠!用家最真實!

珍珠宮

mrsjacky 發表於 22-3-6 22:19
洗手間不是公共嗎?之前有人post門都無隻,同而家唔同樣

有門https://www.hk01.com/%E7%AA%81%E7%99%BC/742819/%E9%9D%92%E8%A1%A3%E6%96%B9%E8%89%99%E9%86%AB%E9%99%A2-%E7%B6%B2%E5%82%B3%E5%BB%81%E6%89%80%E5%BE%97%E8%B8%8E%E5%BB%81%E5%85%BC%E7%84%A1%E9%96%93%E9%9A%94-%E4%BF%9D%E5%AE%89%E5%B1%80%E6%BE%84%E6%B8%85%E9%9D%9E%E5%B1%AC%E5%AF%A6

珍珠宮

11B 發表於 22-3-6 22:24
抗疫同隔離營事務要出動保安局,呀陳姑娘你有無面!你覺唔覺得自己係廢物中嘅渣滓!
...

好glad有人replace佢做嘢,睇到火滾。一比報紙話隔離得少人,衛生署即話係保安局負責,佢哋只係負責篩選。得啦,而家唔使你篩選,人哋負責晒 等得你嚟都蚊訓,熱線又無人聽,平台又唔整好,幾十萬陽性快測送得幾百個去隔離?!

珍珠宮

kckammy 發表於 22-3-6 22:49

就系呢個post !只是回應BK 有正常人,會思考,話有大量文宣 ...

希望香港盡快成立造謠法,假新聞法,將抗疫納入國安層面

珍珠宮

banbanmm 發表於 22-3-6 22:56
一話保安局負責,保安局即晚就開放咗個平台

咪係,成日話要ready先推出平台,我又唔信佢可以推出咩perfect嘢。用whatsapp wechat做住先都得姐!好過完全唔隔/隔得幾百個下話!?林鄭夠話條熱線運行順暢啦!

首頁

尾頁

跳至