自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

美味 發表於 24-2-4 18:43
最好笑出唔出場又關咩國際地位事,就知擺明又係啲唱衰放負post啦
...

有個呢幾日新嚟嘅複式洋房、周圍放負嘅基層寄生蟲仲好笑,喺其他相關post話成隊球隊係嚟香港係為咗落香港面喎,佢真係同三餸飯啲思維有得揮,真係『傻人發現』!!!

最好香港政府同香港人全部賺嘅錢,都補貼佢全家衣食住行,佢一個仙唔使出、瞓喺度乜都唔洗做就有錢用!

珍珠宮

美味 發表於 24-2-4 20:14
錯啦,就算真係咁佢都一樣會嫌
有王國長老直接話佢人心不足,佢都唔認,話社會對佢唔公平喎

公平?咁佢喺香港又有乜貢獻先?只想攞盡唔付出,貪心自私到一個點!

珍珠宮

美味 發表於 24-2-4 20:53
邊個post,可否send嚟八吓

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23723236

第三頁

珍珠宮

Doriki 發表於 24-2-4 21:00
23條後,你這些言論已犯族內歧視罪,蹦噠不了多久

精神異常者,請儘快求醫,社會絕不歧視精神傷殘。
………………

如真係落實23條,我驚政府第一個拉你

我族內歧視?我只係睇唔起對香港社會冇貢獻但又攞盡香港人辛勞賺返嚟嘅血汗錢帶來嘅種種資源嘅社會寄生蟲。

好多刻苦耐勞嘅新移民,就係俾你呢啲貪得冇厭但又冇貢獻嘅同胞影衰哂!

檢討下啦!
attach0/tmp/phppQB5Bk

珍珠宮

Doriki 發表於 24-2-4 21:22
現在任你說,到時候你繼續說,我肯定舉報你
你不如正正經經搵份工,生性做人為香港社會出分力咪唔會俾人睇唔起囉。

成日用23條嚟周圍嚇人,但又不停踩香港與香港人,你就真係有唔少挑起中港兩地人嘅仇恨嘅留言喺BK散播。你放心,我啱啱幫你keep低咗相關留言,加上你以殘花敗柳嚟形容香港,嚴重影响香港形象,都幾大罪,到時我一定做證人,令政府成功起訴你,為香港討回公道、除去毒瘤。

仲有,做人唔好太貪心,終日想住中產賺到錢,就有義務與基層分享,除非係老弱傷殘,否則,除咗寄生蟲外,諗唔到其他形容詞形容你。

P.S.開口埋口話人犯咗族內歧視,理解清楚條文細則同執行條件先啦⋯⋯人腦係用嚟諗嘢,唔係用嚟坐㗎!

珍珠宮

kittylam 發表於 24-2-4 21:45
佢明顯係扮新移民啦,佢不知幾了解香港人最憎乜,佢就特登講乜,駁人閙曬全部新移民,分裂社會同挑起仇恨 ...
我當傻人發現

珍珠宮

Doriki 發表於 24-2-4 22:15
你開口閉口蟲,已是侮辱罪,到時見
hahaha,唔玩23條嗱???

咁你對香港有乜嘢貢獻呀?請舉例說明之。

如果一直倚賴香港政府提供嘅資源生活,非老弱傷殘者,有工作能力而不事生產,一般社會大眾都會稱此等人為「社會寄生蟲」,我只係指出你現時實際生活形態,除非你能舉證自己並不如此,否則,侮辱罪理應不成立。

你有手有腳,但不事生產,係浪費緊香港納稅人嘅錢,可以向社署投訴你浪費公帑,對你資助重新查核。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊