自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

樓主好細個?? 碧咸98世界盃之後英國人點對佢, 香港噓佢好小事,
佢自己都知衰出來講野, 之後IG亦有出post多謝香港, 作為老細要補鑊, 被噓好正常

別墅

anouck 發表於 24-2-4 21:53
大約係啲咩事呀?想八下,攞關鍵字自己search下

好似係16強定8強, 佢踢跌對方球員, 紅牌出場, 當時已係下半場, 結果英格蘭晉級唔到,
之後佢係英國幾乎所有球賽一出場都被噓, 係街又會被人吐口水, 講緊幾年都係咁,
不過唔留意足球未必知呢D, 本身我都唔知, 點解我知, 係因為當時有英國人造左個碧咸公仔, 講緊真人身高, 將個公仔吊出屋外, 仲驚動埋警方, 上晒國際頭條。
所以我先話今次對佢來講好小事, 佢最唔光彩一頁肯定係世界盃

別墅

hellomiki 發表於 24-2-4 22:31
乜碧咸系佢哋老細?

別墅

janku 發表於 24-2-4 22:32
當年睇直播1998年世界盃16強,阿根廷對英格蘭,印象極度深刻,下半場碧咸同施蒙尼有碰撞,碧咸跌低瞓係地 ...

我係外行人都覺得佢當時係專登踢跌人, 咁重要賽事, 而且仲係阿根廷, 抵佢被英國人鬧咁多年

別墅

雪影 發表於 24-2-5 00:59
但係前一排我睇碧咸傳,施蒙尼講返呢件事,眼都紅晒咁話內疚,佢都話自己當時有插水,亦無諗過會搞到碧咸 ...
但客觀上佢真係有起腳踢, 嗰下動作亦都明顯係專登, 沉不住氣被趕出場, 的確係佢責任,
施丹當年一樣, 只係佢踢到差唔多完場先被趕, 而唔係好似碧咸咁早早紅牌

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊