自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

nldw2012 發表於 24-5-2 11:39
其他 jm主觀角度覺得個位樓主惡劣,都好多似係生咗“仔”的網友 不自覺將自己代入99位置,去評論個位樓主 ...

你唔講個樓主爭取埋老爺奶奶物業!厚面皮到話老爺奶奶家產一定留畀個孫(即係樓主個女)!但樓主同老公個大嫂一早講定兩個“老嘢”要人照顧只會立即送去老人院,而且老公幫老爺奶奶執屋佢冇幫手都算,仲話佢作爲新抱唔使指意新抱會付出!明明有工人又要指點奶奶服侍個孫,講到奶奶係要有義務隨時候命咁!老公大學學費要老公當年自己打工賺返錢嚟交响新抱眼中都係罪過!大把人冇父母交學費要中學輟學個樓主唔係未聽過呀!

別墅

洋蔥頭媽咪 發表於 24-5-2 13:18
我都覺得似係咁,屋企開支請工人老公比曬,但冇錢過老婆手,因為老婆有返工自己有錢,所以老公叫佢個女訓 ...

其實個樓主 都有畀錢佢老母(即係Sen女個外婆)
個樓主認為奶奶收了佢老公錢又唔聽自己話幾時幾刻去睇住工人就話同人比較自己奶奶好衰,佢要比較世上衰過佢奶奶千倍無數例子!

別墅

gigimo 發表於 24-5-2 15:28
你有無諗清楚佢罵D乜?
已經係日日一起跟個老婆及女住,又會 lunch 抽時間教/陪個女,難度放假回家看父母 ...

個樓主分明唔抵得奶奶得閒,硬係要安排啲嘢畀奶奶做!奶奶有定期存款樓主又知,奶奶有間屋話過想畀親戚住樓主又知!個奶奶明知呢啲新抱將來唔會理自己當然唔會下下畀新抱食住!個樓主話咗有遺產分奶奶係親人,要樓主上奶奶屋企服侍奶奶時就係外人!

別墅

Ol0314 發表於 24-5-2 17:37
某JM 成日「毒姑毒x 」咁話男家人
人地其中一個罪名就係
唔出錢比首期佢買樓

知你講邊個!呢位真係當自己做私人樓業主就叻過好多人咁!好多時唔關事嘅po都會搭句自己有物業嚟自誇!

別墅

gallygally 發表於 24-5-2 17:47
樓主冇講話要99俾首期喎, 唔好屈樓主啦!
我剩係見到連薑醋都唔捨得俾錢煲嘅99。 相信呢個99都係極品黎, ...

佢係講另一個會員

別墅

zitamamama 發表於 24-5-3 08:52
工人單打湊唔放心?咁一係唔好出去,一係自己請假湊,點解一定要99湊?99唔湊就比人咒。有本事請兩個工人 ...

佢講到做僱主要“預咗”現今啲工人姐姐係來hea做(即係做工主)!所以咪揸正牌要求奶奶隨時候命!笑死!做僱主做到辛苦自己人來遷就工人!
當然佢會話個女係sen所以大晒!

別墅

noodle_noodle 發表於 24-5-3 11:04
我都無衝出黎認架,不過早段有人討論呢個樓主係咪我嘅分身,但佢地又唔聽書,無心記得我講嘅野,大家都憎9 ...

你個奶奶唔願全日照顧你3個唔夠10歲嘅兒子(其中一個有自閉)!奶奶主動話畀你零用錢令你可以安心照顧兒子(當然我估冇你自己搵錢嘅數目咁多),你咁都憎奶奶憎到入骨!你真系一個經典!

別墅

noodle_noodle 發表於 24-5-3 12:40
我唔知,我就黎要開個post討論女人無做野嘅委屈,我一定講我媽果4姊妹,佢地1個寧願離婚都唔肯做野(我媽 ...

咁請問你奶奶係咪女人呢!?你奶奶打工搵錢唔服侍你3個仔就唔應該!你自己搵錢外判3個仔畀奶奶就天經地義!?你奶奶仲有年老老公要照顧,邊個委屈啲!?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊