自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

郭係咪好大男人?

大宅

Ritzmary 發表於 24-5-2 21:38
男嘅大男人又守財,怕老婆食咗佢副身家。

好似好多人覺得係個女出軌
但其實男以前被人報道過去骨場
同埋女做咁多年ftm
感覺男應該唔想佢做返嘢

大宅

333s 發表於 24-5-2 21:27
年齡相差16年
郭晉安 歐倩怡離婚

我估個男人只想個女繼續做ftm
而不是做一個事業型女人
咁佢地而家不合咪分
其實仔女都大,點解唔可以做返嘢?

大宅

saladgab 發表於 24-5-2 21:49
根據內容,係女追男,估唔到。
睇番資料, 歐27歲嫁 42歲郭,俾著我廿幾歲,唔會揀過40嘅男人,
咁當然港姐冠 ...

鄭感覺不是大男人

大宅

Ritzmary 發表於 24-5-2 21:51
男嘅對歐唔算好

可能忍佢好耐

大宅

回覆樓主:

現實中,安仔在感情路上同樣有過畢生難忘的回憶,他早前接受傳媒訪問,坦言在入行初期,因工作太忙關係,沒時間照顧身邊另一半,引致出現第3者。他表示自己當時可能太年輕,不太懂得處理感情事,亦太年輕未懂這是有問題,更坦言:「亦唔覺得自己有錯。」他慶幸當時忙開工,每日只睡數小時,有時間都用來記劇本,根本沒多餘時間想太多,雖然戀情最後無疾而終,不過安仔指事件對日後感情路上能夠得到提升。

文章版權為新傳媒集團所擁有,原文請按: https://www.sundaykiss.com/494188/?utm_campaign=Kiss_ContentCopy&utm_source=Web-inventory&utm_medium=Content-Copy_Kiss

大宅

回覆樓主:

https://today.line.me/hk/v2/article/5BMNRr

郭晉安被指蒙面光顧骨場︰已交給律師處理

大宅

bobo05 發表於 24-5-2 22:41
一個物業都無聯名?

9000萬
全部無老婆份
話老婆唔想喎

大宅

csc1016 發表於 24-5-2 23:04
我又唔覺得男嘅守財。
因為女嘅咁多年來不用做嘢,仲有咁多時間同錢照顧兩個小朋友之餘去進修咁多嘢。似乎 ...

睇以前報導話男拍劇忙,佢哋兩個一星期先見一次,點維持感情呀?個男又唔喜個女做返嘢,有分歧。

大宅

Ritzmary 發表於 24-5-2 23:11
老婆全職在家湊仔打理頭家係好大嘅付出。
郭嘅樓同車無歐個名,當人係老婆唔會咁囉!
...

啲人仲話歐欠佢
嘩,生兩件,小產兩次
咁叫欠佢
做返野又唔like
兩公婆一星期先見一次
樓咁多,成億,又冇名
唔怪得佢要自立

大宅

廢柴孖條 發表於 24-5-2 23:30
傳男好大男人?仲有如果你老公有咁多層樓,你連一個/半個名都無,做生意你又冇股份,你會點?好多jm 話可 ...

咪係
資產全部冇女方名
咁仔女上中學
女既做返嘢,係好正常既事
(呢到唔係成日話ftm廢,應該做嘢咩?)
但女返工,男又唔like
同時又聚少離多,男拍劇忙
一星期先見一次
咁點維繫感情呀?

大宅

廢柴孖條 發表於 24-5-2 23:45
女人鐘意難為女人,調返轉佢自己生兩件顧好頭家,但錢老公唔過你手會點?付出18年青春竟然係jm口中無憂生 ...

生兩件小產兩件
一齊25年(拍拖7年+結婚18年)
無資產過手
但男又唔喜歡女返返工
男拍劇忙,一星期見得一日
好難維繫

大宅

邱悠月 發表於 24-5-2 23:50
其實邊度話錢唔過佢手?真定傳?

有老公俾優質生活,冇郭拼命搵錢,一家人都唔會有好生活

郭晉安歐倩怡離婚|曾持高達9000萬物業 老婆全部冇份原來因為咁

原文網址: 郭晉安歐倩怡離婚|曾持高達9000萬物業 老婆全部冇份原來因為咁 | 香港01 https://www.hk01.com/article/1015937?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

大宅

alau2021 發表於 24-5-3 00:04
好耐之前睇新聞話佢全部物業冇老婆名,比着我老公係咁我都會心淡。

歐19歲跟郭跟到44歲,全部青春奉獻晒啦!生兩件小產兩次,我唔覺得歐有欠郭乜野。既然郭咁驚唔過物業比歐手,歐咪返返工自食奇力,好正常。但做返嘢,郭又唔鐘意。仲要拍劇忙聚少離多,根本冇用心經營婚姻。咁可以點。離婚囉。

大宅

peaceaa1122 發表於 24-5-3 00:11
供佢讀完書就分開

讀書使佢幾錢?200萬好未?郭過億物業,全部無老婆名。

大宅

廢柴孖條 發表於 24-5-3 00:12
可能好多係亞旺紛絲、老公對老婆好係天經地義,某jm講到女方mk/雯雯,好似要向男方乞食咁,乜樓上jm老公比 ...

真係咁「少奶奶」生活就唔使又讀書又返返工啦!因為見老公成億資產都無落名嘛!呢度唔係成日話女人當自強咩!佢做得啱喎 我估佢「家用」都唔多囉,真係咁少奶奶生活仲要返工咩?

大宅

廢柴孖條 發表於 24-5-3 00:24
亞旺咁識計數,分分鐘D物業全部公司名,離婚分唔到

個女既都預咗啦,所以咪要返工囉
啱嘅,應該養活自己

郭晉安近年不乏買賣動作,如2019年以1,874.4萬元沽出紅磡駿昇中心低層G室一個工廈單位,建築面積3,408平方呎,以郭晉安2007年買入價550萬元計算,帳面勁賺1,324.4萬元或2.4倍離場。而郭晉安現時手持5項物業,包括自住的西貢匡湖居單位及多項工商物業,市值近億元。

大宅

SOHOT 發表於 24-5-3 00:44
歐自稱自己讀咗8年書,佢仔女依家分別12,16歲,即仔女4歲,8歲就開始讀,佢會考先得5分,相信佢都要花好 ...

pt讀一星期一兩日夜晚咋嘛,我都pt讀左1個學位1個碩士啦。3-4年搞掂。當年一面打工一面大住肚讀添呀。個男人拍劇忙,一星期先返屋企一日,感情方面付出又有幾多呀?讀下書就叫不是家庭為重呀?呢到好多jm結咗婚生埋仔都仲有進修架喎!

大宅

aidan08 發表於 24-5-3 01:54
當個女的有工人幫手湊仔,仲可能唔止一個工人,分分鐘有司機同其他人幫手時,男嘅未必會覺得個女嘅係負責 ...

女人無名 or hold物業的公司冇女人名,轉移資產簡單得多。轉比其他人,轉外國,好多方法避離婚分家產。

睇下劉青雲,90年代開始比晒郭藹明處理物業買賣,近年郭又以6800萬買貝沙灣。郭藹明唔使生仔添。講到尾係睇個男人覺得個女人值唔值,先會唔會比野過佢手。

大宅

hellomiki 發表於 24-5-3 01:59
何謂適合嘅時候先可以讀書?等子女18歲後?等自己60歲退休後?學嘢點解要限時間?父母努力學習做身教,仲 ...

當年我進修,都係因為唔想仔女有個學歷低既阿媽比人睇唔起,加上進修可以搵份好d人工既工機會大些,增加家庭收入,並不是什麼不以家庭為先囉。同埋pt讀根本不需要好多時間,一星期一/兩晚,平日收工過去,或者選星期六。當年好多同事結婚後都半工讀架啦。又唔係好多錢,兩個學位20萬樓下咁上下啦!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊