自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

moma1023 發表於 24-5-3 15:58
我都想講,如果一個女人只係不斷讀書,佢洗嘅錢應該少過好多其他女人
夫婦之間要分開,一定有佢哋 ...

呢度好多女人欣賞女人揮霍無道買H
多過欣賞女人發奮自強

大宅

mandy952 發表於 24-5-3 16:10
大舊錢未必有,但幾球應該有係手掛

應該冇啦,佢都話冇錢讀博士囉,博士80-100萬咋嘛

大宅

mandy952 發表於 24-5-3 16:17
幾球都係冇,仲慘過bk嘅c9

呢句真呀
睇呢度啲c9咁多球做定期就知啦

大宅

yaumuimui 發表於 24-5-3 22:24
仔女讀國際學校㗎,根本不用追趕功課測考。

後期先轉的,因為郭不喜歡歐谷小孩!

大宅

回覆樓主:

https://www.mpweekly.com/entertainment/blogger/shall-we-talk/%e3%80%90%e6%ad%90%e5%80%a9%e6%80%a1%e5%b0%88%e8%a8%aa1%e3%80%91%e5%8f%ab%e9%83%ad%e6%99%89%e5%ae%89%e8%ae%93%e9%96%8b%e3%80%80%e8%ae%80%e7%a2%a9%e5%a3%ab%e5%85%bc%e5%be%a9%e5%87%ba%e8%a1%9d%e4%ba%8b

呢個訪問好詳細

大宅

DoReMi媽媽 發表於 24-5-4 00:19
如果連姪女都可以俾面色佢睇的話,郭對佢有幾好,可想而知,邊有可能會加名,而家仲賴係歐嫌加名麻煩,其 ...

如果真係離婚就可以咁簡單分一半,點解唔轉名畀佢?律師話,轉名有個風險,就係你轉咗名嗰個人,亦都可以轉畀其他人,講到尾又係防個老婆。大把方法轉移資產啦,轉名畀屋企人,轉移資產外國,同屋企人聯名開公司都可以減少一半風險。

DoReMi媽媽    發表於 24-5-4 00:23

大宅

回覆樓主:

睇過一個2023年嘅訪問,歐話咩一直慳錢唔捨得去加拿大同澳洲,今年都去咗,聽到有少少震驚,個老公咁有錢咁都要慳。

大宅

如果連姪女都可以俾面色佢睇的話,郭對佢有幾好,可想而知,邊有可能會加名,而家仲賴係歐嫌加名麻煩,其 ...

畀少少營養意見都可以被黑面嘅話
呢個家真係
其實我見到係一個好發奮自強嘅女人
等仔女大,終於搵返屬於自己嘅生活
不過啲人點都係要睇負面野係冇辦法

大宅

whywhite22 發表於 24-5-4 00:40
歐好彩爭氣,如果佢唔讀書唔出嚟做嘢,成世就被困喺屋企。
用老公錢讀書、進修都比呢度某D會員話,真係慘 ...

真心佩服佢
會考5分,ftm18年
到而家做營養師
少啲毅力都吾得
呢d野唔係話交學費就一定成功

英國註冊運動營養學家(SENr)
MSc 體育及運動營養學
PgC 社區營養學
BSc (1st hon) 食物及營養學
BSc (Hon) 市場學及管理學
持牌健身教練

大宅

廢柴孖條 發表於 24-5-4 00:40
連bk 某D太太都不如,個姪女會唔會係草姬嘅太子女,郭同佢家姐一齊做生意,D物業分分鐘公司名下!講真闊太 ...

呵呵
個老婆營養師
都唔會話比參與下食品生意
反而係古巨基太太簽佢拍營養片
返屋企食飯講下營養意見都畀人黑面
走得遲啦

大宅

echoo 發表於 24-5-4 02:43
會考得5分,係連學校英文通告都睇吾明。

報小學前已進修學位了。

大宅

echoo 發表於 24-5-4 02:47
我理解係自己家庭仔女吾得閒照顧,要勞煩姪女照顧,然後仲要點人哋要配合自己嘅餐單,搞到人哋反白眼。
...

姪女係郭生搵,唔係歐搵,人地返工8時先收工,可以請工人唔使勞煩姑9個女架喎,啲仔都中學啦,自己屋企食咩自己都冇得話事呀?

大宅

咪係,唔怪得分居啦,夜晚放工返屋企仲要睇姑奶個女面色,冇嘢呀? 晚餐想食咩自己都唔話得事呀?係個家0地位。

大宅

saladhk 發表於 24-5-4 13:26
返工唔係問題,係佢咁忙咁夜放工,冇時間照顧屋企仔女,所以郭先唔鍾意。
...

呢到都好多wm架啦
仔女都中學先去返工啦
唔明有咩問題

大宅

回覆樓主:

影帝示範咩叫錫老婆,高下立見

原文網址: 最高學歷港姐|郭藹明首置名義入市 豪斥6488萬買入貝沙灣四房戶 | 香港01 https://www.hk01.com/article/913909?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

大宅

angiehouse 發表於 24-5-4 20:37
咁樣睇如果男人有錢又錫老婆,攞幾球出黎比老婆圓創業夢都得啦,再吾系佢家族做養生藥業,老婆又讀營養, ...

感覺佢一直好卑微,冇地位又得唔到肯定,由男人300呎窮仔相伴25年到而家億萬富翁,亦都享受唔到收成期,咩到冇佢份,仔女中學,都係走出來靠自己搵幾萬過下日子算啦,既勇敢又令人心痛。相伴25年,開心唔開心都過去了,希望佢將來開心啦!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊