自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

樓主真係做得好好,對比起我真係超級懶,早餐食包/煎蛋。女一升小學就校巴帶左一個月就佢自己落樓自己搞掂,功課只睇做晒未書亦唔溫。飯我間中先煮多數出街食。家務間中做,洗碗用洗碗機。
坦白講我真係冇咁好精力去應付咁多野,女都15啦基本上3餐佢自己搞掂,加油丫,真係要比自己放鬆下,要識愛錫自己!!

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

spikenard 發表於 24-5-7 14:44
我都係,今年下學期先學習放手唔管功課。你好勁1年級就做到

唔係勁,而係要佢學識自己的事自己做。功課岩與錯我唔理,做晒就算,同佢講做錯係你要改正又多一樣功課。肥佬係你比人鬧唔係我,我唔介意見家長。
總之一講功課溫書實傷感情,所以我唔做 我情願開開心心咁過日子
感激遇上你~

水晶宮

cyyiu 發表於 24-5-8 09:39
早餐煎蛋指平日?
我方包加芝士咋,放焗爐3分鐘攪掂!

係丫,煎快丫麻
感激遇上你~

水晶宮

cyyiu 發表於 24-5-8 11:31
我連煎嘅時間都無
女放假先有機會食

我唔洗理個女丫麻,佢起身梳洗換校服自己做,佢仲早醒過我 我一醒就係煎蛋,佢食完又自己落樓跟手我再訓。我朝早唔醒佢自己落樓買面包食,我好少買定擺過夜比佢食

感激遇上你~

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊