單親天地

跳至

首頁

尾頁

別墅

40+歲單親媽媽,帶兩個女,好累啊。沒有離婚的時候,死佬出去爛賭,不回家。終於離左婚一年幾,我卻放唔低,沒人無精打采,完全沒心機做野,覺得日子好難挨,有時無拉拉喊,發脾氣。覺得自己好失敗,付出全部去愛一個人,結果不被珍惜,我覺得自己從來都沒有被愛過,一直都是我在愛著對方。

別墅

tammaggieqq 發表於 24-4-6 14:12
離到婚未好囉!點都好過冇得走,要硬著共同生活...況且爛賭好大鑊!過渡期嚟!出去見多D朋友 自自然然就會 ...

我付出的代價太大了,我唔甘心。一次又一次還債,幾困難都挨過來了,最後還是沒有守住當初的誓言變成單親家庭

別墅

090922 發表於 24-4-6 11:34
兩個女幾大呀?
有屋住、有工返就好!

一個八歲,一個九月十二歲升中一,好擔心單親家庭兩個女自卑啊

別墅

Scarlettttt 發表於 24-4-21 16:27
唔好灰心,人生每個階段都有困難,但都會過去。重要嘅係要愛護自己,尋找自己嘅幸福同快樂。你值得被愛,記 ...

多謝你的鼓勵令我此刻覺得好溫暖

別墅

zozozozo 發表於 24-4-7 00:39
回覆 lq769 的帖子

離咗婚仲好,因為爛賭真係可以好大鑊,陣間比人淋紅油咪仲嚇親兩個女,離咗婚咪重新出 ...

多謝你既鼓勵!以前佢出去賭電話唔開機,有時幾日幾夜聯絡唔到,輸曬先返屋企。我為左佢問我細妹,細佬,身邊可以借既人全部都借左錢,每次都以為係最後一次,但係爛賭既人係戒唔到既,仲難過戒毒。我一次又一次原諒佢,點解佢一點都唔珍惜,你話如果佢有一日重新揾我,我要唔要原諒佢!(emoji)(emoji)(emoji)

別墅

Parlos 發表於 24-4-29 13:57
對方唔識珍惜、思想不成熟,繼續沉迷賭海只會對你和家庭有百害而無一利,你決定離開絕對是好事,無話咩甘唔 ...

多謝你既鼓勵。我已經無數次原諒左佢,你話如果佢返來揾我,要我原諒佢多一次,你話我還應該再相信嗎?我內心好想同佢一齊生活,因為我真係好愛佢,但係我又好驚過返以前既生活,每日生活係驚恐中(emoji)

別墅

zozozozo 發表於 24-4-29 19:43
回覆 lq769 的帖子

離開咗仲想返轉頭

我單方面想法(emoji),我覺得自己好傻,一個爛賭既人又點唔會有感情呢?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊