單親天地

跳至

首頁
23456...24

尾頁

禁止訪問

re

禁止訪問

re

公爵府

醒目開學勳章

poppibaby 發表於 11-7-4 16:56
我想佢個個月比,咁我可以比bb讀好d ge學校同多d培育,呢d係長遠ge,收佢250萬平均每個月幾千蚊交租衣食住讀 ...
其實你的心態係咪想每個月取回生活費之如,亦不想再工作 & 每個月都可以有excuse再見個男人,如是的話 你就行錯路,拍錯碼頭啦!
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3824718&extra=page%3D1

別墅

回覆:bbcool 的帖子

第一,我好想工作想有自己的社交圈子,我是不會咁細個從此24小時帶仔的,所以我唔想攞綜緩,但無人幫我照顧bb.第二我同佢未結婚法律上一個仙都唔會比我的生活費最多都係去到四歲我就要做,其實我想再早d做野添。第三唔好話個男人我唔會見,連個仔我都唔想比佢見!

公爵府

醒目開學勳章

poppibaby 發表於 11-7-4 18:05
第一,我好想工作想有自己的社交圈子,我是不會咁細個從此24小時帶仔的,所以我唔想攞綜緩,但無人幫我照顧 ...
之前我睇左個POST係有個MAMI 幫人解答有關法律上的問題, 如果個男人有比生活費, 佢係有權見個BB的

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3824718&extra=page%3D1

別墅

回覆:bbcool 的帖子

呢樣係我最嬲最唔想,如果真係咁我都會拖得就拖唔比仔佢見,反正係佢自己話唔要個b要送佢去孤兒院,佢無資格見lo!

別墅

回覆:Valais 的帖子

問了律師,佢話我夠資格申請法緩,亦要我唔好收錢,因為無文件可以簽完從此唔理bb呢條除非18歲佢先可以話登報斷絕關係。而我亦有問到時佢一個月比一個月唔比點算,律師話佢唔係做跟車地盤佢有物業有公司法庭有權扣佢ge.依家我個心定左四份一,但係法庭立令佢驗DAN前我呢半年生活就要自己諗掂佢la,不過呢段時間bb ge洗費可以全數爭取返,如果我依家有錢使落bb度我唔怕攞唔返,但無錢個下死。唉~最煩係依家無地方訓又未買bb用品仲個個月2 千幾蚊寄緊倉d傢俬。

別墅

回覆:faye525 的帖子

問了律師,佢話我夠資格申請法緩,亦要我唔好收錢,因為無文件可以簽完從此唔理bb呢條除非18歲佢先可以話登報斷絕關係。而我亦有問到時佢一個月比一個月唔比點算,律師話佢唔係做跟車地盤佢有物業有公司法庭有權扣佢ge.依家我個心定左四份一,但係法庭立令佢驗DAN前我呢半年生活就要自己諗掂佢la,不過呢段時間bb ge洗費可以全數爭取返,如果我依家有錢使落bb度我唔怕攞唔返,但無錢個下死。唉~最煩係依家無地方訓又未買bb用品仲個個月2 千幾蚊寄緊倉d傢俬。

子爵府

畀面勳章

你識咁諗. 個男人都識!!

你要個個月俾錢??? 拖得咪拖囉~~

我以前係呢度睇過一個CASE, 個男人就係用拖字俾錢, 玩到果母子生活都幾慘....例如佢四月一號俾你, 佢到五月卅一號先再俾, 再七月一號俾你, 你已經頭痛到爆......

唔係想同你嘈D乜...真係想你諗清楚你目前行錯左方向唧....

大宅

你念得太理想啦,有好多嘢唔係你話甘就一定會甘,如果你係聰明既女仔就唔會念要佢比$,你自己之前有工返都搵到3~4萬啦,都可以夠bb讀名校,洗好似乞衣甘叫佢比,人地要玩女咩借口都得啦,你錯就錯左你明知佢有老婆心軟冇等佢辨好晒離婚手續比你睇,就同佢開始,你不如念下衣+點準備bb既物品好過啦,佢係緊張bb,就唔會到呢加都未買啦!

別墅

我有問過律師佢拖點算,個律師話佢唔係月月清ge打工仔,佢太多股份物業同馬la,法庭有權扣佢一樣物業,所以拖ge機會好低。

bbcool  物業可以轉名  發表於 11-7-4 23:48

子爵府

畀面勳章

哈..我係佢老豆, 我就將全部個男人名下既野全部轉晒公司名下

咁個男人咪冇資產係手囉!

出糧出現金!!!

你吹得佢漲咩?? 扣都冇得你扣呀!

好多圍村仔離婚都係用呢招架!!! 所以唔駛俾錢個EX~~但係自己仍然大把錢用!

你入得黎呢度單親版, 你應該知道呢度好多同道中人...如果最後有辨法收錢, 呢度唔駛咁多人捱得咁辛苦啦~~~~
(同埋你諗清楚..如果個男人自己有話事權, 駛乜怕個老豆封殺呀! 自己去銀行拎錢咪得囉. 正常好多野都係公司名...未必係個人名架)

子爵府

畀面勳章

講笑一句: 張柏芝都識玩資產轉移啦!!!!!!

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

it a rich man game

大宅

你識拎個B生活費 佢唔識爭B? 你小心連個B都冇埋
依一刻我好明你 冇左個男人 就想要錢 最後我怕你連個B都輸埋
人地所有條件都好過你一百倍 爭根本唔夠黎

大宅

收左250萬 就算18年用 都有成萬蚊個月.... 唔夠洗?
你只係想收更多 樓主 貪字得個貧 見好就要收

CALVEN  agree  發表於 11-7-8 22:10

別墅

回覆:梓金若媽媽 的帖子

我之前份工得幾千蚊咋wo

CALVEN  但你而家又覺250m吾夠養大bb,咁有要求既?  發表於 11-7-8 22:11

別墅

如果佢可以轉哂去公司名佢怕咩同佢老婆離婚?

別墅

佢可以咁易轉移咁佢怕咩佢老婆同佢離婚爭身家?佢就係搞唔掂先話唔要個b~

ZOEYCHAN128  完全同意!  發表於 11-7-5 09:18
tongming_ma  答案 好簡單 佢冇諗過要離婚  發表於 11-7-4 22:49

子爵府

畀面勳章

你唔係話個男人除左俾老婆分身家之外, 佢會俾老豆封殺, 連零用錢都冇咩????
你明明打左呢句架:
佢就話:你去搵母親的抉擇咁你生完送佢去保良局lo我老豆經濟封鎖左我我無錢養,bb出世後我唔會見你同bb

首頁
23456...24

尾頁

跳至