單親天地

跳至

首頁
34567...24

尾頁

大宅

無返八個月la,一有左佢就叫我唔好返啦,因為之前自己條件一路都好好又得21歲所以我好大洗,個個月四五萬蚊用清光從未諗過儲錢,到依家全身得返五千蚊時真係覺得個天玩我玩得好盡!交埋今個日倉租又得三千啦,真係唔知可以買d咩bb野,求其一個好少少ge奶瓶都成舊水,二手bb床都五六百!

係你打出來ma??=.=''唔係人工甘多甘你why甘多$用個個月?

CALVEN  即係包養lor  發表於 11-7-8 22:13

別墅

回覆:梓金若媽媽 的帖子

佢比ge~

ZOEYCHAN128  佢俾你又唔儲錢,擺明你係貪錢啦!  發表於 11-7-5 09:19

別墅

回覆:faye525 的帖子

所以佢發現我唔行呢條路時一星期後又即刻轉太話比200萬我,我唔制佢又話250,如果佢真係咁有把握佢唔洗負責ge話洗麥話要我收250萬佢唔要bb?呢個世界有無咁著數ge野?佢比得250萬我仲唔要個bb扶養權wo~定係佢知我上法庭個個月攞條數仲大所以逼我三日內收錢簽紙?佢一定計過保障佢自己先話比呢個數要bb同佢斷絕關係,你估佢傻ka?

禁止訪問

回覆:要錢唔要親骨肉!天理何在!?

禁止訪問

別墅

回覆:Toyi.C 的帖子

我已經有朋友仔肯送張二手bb床我啦~亦找左聯合留位,依家就急急腳上網同出街為bb野格價,但左睇右睇點都買唔落手,因為手上ge錢太少真係點,個迷你倉打黎話:小姐你唔係六月搬咩?未搬就每個月1700蚊wo~我話本身你地話1200ka wo~佢話:咁我本身話租一個月就送去新屋ka ma~咁係包來回運費安裝4000蚊,依家你唔搬住我地倉租就係1700蚊wo~比人屈錢ar!

別墅

我本身都好亂唔知點所以上黎講呢件事,但尋日搵左法援ge律師,佢地叫我唔好收錢ka,係佢地同我分析成件事ge,我自己都唔識ka.

禁止訪問

公爵府

醒目開學勳章

poppibaby 發表於 11-7-4 20:34
佢可以咁易轉移咁佢怕咩佢老婆同佢離婚爭身家?佢就係搞唔掂先話唔要個b~

...

佢冇諗過要離婚
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3824718&extra=page%3D1

別墅

回覆:bbcool 的帖子

原本有ka,唔係佢唔會拿屎上身聯名買樓比我la,過時過節都為左陪我而同佢老婆大吵大鬧。後尾佢老婆要一層樓二千萬ge樓再加每月20萬膳養費,所以佢同佢老豆覺得我易搞掂d,所以變成依家呢個局面。

別墅

其實個賤人佢同我係真ge呢d我一直以黎都感受到,佢本來以為佢老豆有孫抱會同意而佢又搞得掂佢老婆離婚就呃住我就平安無事,點知佢老婆話唔比20萬一個月再加一層樓就打官私分家。佢老豆即要佢同我呢邊斷欖唔要bb,比佢老婆知又會告佢通姦。最好笑係佢同佢老婆都係基督徒lo!個個星期去教會幾誠心啊~~!

大宅

知唔知娛樂圈每年有幾多姐仔想嫁入豪門?呢招如果行得通,佢地班滾友仲洗出0黎玩

別墅

係ar放係搬運公司,本身係要六月八號搬入新屋ge,本身從舊屋包拆包到新屋裝返同一個月暫放總共4000蚊ge,我比哂ka la~依家話要放左一排佢就話要1700一個月lo!

公爵府

醒目開學勳章

樓主,事情已發生左, 但我覺你諗得太理想啦
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3824718&extra=page%3D1

別墅

回覆:dad1234 的帖子

邊招ar?我本身跟本就要落ge,我依家都無話要求d咩,只係覺得佢每月要比萬零蚊撫養費比bb生活,邊有人咁後生願意特登為個dd錢生個b出黎ar?我真係唔係要d咩屈d咩,咩招ar!?

別墅

都話唔係我太理想lo,我依家都方寸大亂日日喊住黎煩屋ar錢ar bb野ar咁,個d咩撫養費ge事係法援律師前晚講我知ka,但你地個個都話我貪貪貪!個個都話要我收250算數,都話係律師叫我唔準收ka lo~佢地話你可以合法地要求每月比bb讀書補習都要佢比但就係無任何一條法律話一筆過比哂ge因為小朋友ge生活年年都有變數,我收左錢唔止無任何保障將來仲可以屈返我轉頭。

禁止訪問

伯爵府

poppibaby 發表於 11-7-3 03:15
六月4號我地都好好上律師樓簽埋d屋ge野一齊訂傢俬...

嘩!
.

你咁快趣申請到法援嘅,

可唔可以教下呢度等緊法援嘅姊妹?

bbcool  係喎,你不講都無留意到樓主咁快有法援  發表於 11-7-5 13:51
緊急求助熱線 / 中西醫藥網址 / 單親或情緒支援網址 請按我的頭像進入!
老朽若偶有行善, 只為受人恩惠太多, 嘻嘻 !

恕本人設定為不接受任何PM

大宅

畀面勳章

1. 錢對單親媽媽很重要, 沒錢什麼也不行, 現在再抱怨個男人有幾衰已經無濟於事, 他肯比錢,我係你一定要.

2. BB出世紙一定唔可以有佢個名, 日後佢有權來爭BB

3. 成熟一點, 為BB及也為自己, 平常心, 輕鬆一點走下去, 單親路並不好走, 日後要帶眼識人

加油!
子非魚 焉知魚之樂

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:都話唔係我太理想lo,我依家都方寸大亂日日

原帖由 poppibaby 於 11-07-05 發表
都話唔係我太理想lo,我依家都方寸大亂日日喊住黎煩屋ar錢ar bb野ar咁,個d咩撫養費ge事係法援律師前晚講我 ...
咁你係度問人做乜喞?問你律師咪得囉!
睇得出樓上咁多人,真心比嘅意見,全部都係用佢哋嘅生活經驗、人生閱歷黎提醒你.
佢哋好多都係捱得好辛苦嘅單親家庭,真係食鹽多過你食米啦。
後生女,如果你只要搵人認同你,搵你d同齡朋友仔吧!

poppibaby  我係希望bb一路到大学都有好好的教育經費去培育佢,律師都話你的生活費一蚊都無最多去到兩三歲你就要自己做野但小朋友只要佢讀到考到佢幾多都要比   發表於 11-7-5 03:32
poppibaby  我無責任就收左250萬再交個BB去保良局la..洗麥咁煩=.=  發表於 11-7-5 03:25
黃恬恬  當佢生了個BB出來, 希望佢的母愛及責任感會出來.  發表於 11-7-5 01:22

首頁
34567...24

尾頁

跳至