嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 織番件衫仔比bb(II)-有用資料在最前

DEAR ALL...
琴日同今朝我用錯方法來睇MESSAGE,兩邊都唔見人,好驚呀...原來大家已報到了....

大家織緊D乜呢?好似好耐無見到有功課交,每次見到大家靚靚的功課就會推動我織得快D,係我的鼓勵...大家快D鼓勵我啦...

我新年
我的大寶貝喜悅晴朗  我的小寶貝光明喜樂
我的編織作品溫暖牌  

大宅

畀面勳章

Smilesun
我e加織緊件白線外套比個大仔夏天返學...我都好想快D但唔知點解線慢過冷好多.... :-( :-( e加先後幅開甲 :-( :-(
:-( :-(

別墅

由 Bonnie.121 於 2006-03-01 06:34:03
Gmajor,

你近排心情好d未呀, bb囡張相好可愛、好得人鍾意! bb食奶情況好唔好呀!有冇織起一d作品呢!

hi Bonnie.121 & all mami,

我心情好好多,不過bb夜晚仲係好扭計,冇覺好

大宅

Smilesun 寫道:
FION
我已UPDATE 了,
如果大家有野加,係度打,我睇到就會UPDATE資料架啦...

Smilesun,

多謝你做統籌呀!

男爵府

all,

你們好!我見你們的作品好靚,入來偷師偷師.

大宅

醒目開學勳章

fion113549
睇咗您D作品,您好勁R!識織咁多款衫
想問下您有冇Photo1928或9ae4scd貓仔Pattern,我想織件俾囡囡。
是否織好件衫再縫個公仔上去呢?

大宅

Gmajor,

bb食邊隻牌子奶粉呀!

嘩, 宜家大裝修未收煩囉, 但有好處你可以番去娘家個邊清靜下。

大宅

畀面勳章

monica_kam 寫道:
all,

你們好!我見你們的作品好靚,入來偷師偷師.

[size=large]wellcome

大宅

vickym 寫道:
哈~~
你除左pooh之外,仲有一件架~[quote]
hellora 寫道:
慘啦,呢幾日完全冇點織過冷衫,又想快d起貨可以開新一件(vicky幫忙買0既pooh pooh衫....)
[/quote]

另一件係女仔piglet衫...但係我都諗住俾阿仔著....
不過果件好似個公仔係勾上去...唔識!

大宅

fion113549,
Where did you get the patterns ga?? Your knittings are very beautiful!!

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

fion113549,
厲害!厲害!駁冷點做可以咁靚,我次次駁冷位都好多 lone lone!

別墅

由 Bonnie.121 於 2006-03-01 12:00:07
Gmajor,

bb食邊隻牌子奶粉呀!

嘩, 宜家大裝修未收煩囉, 但有好處你可以番去娘家個邊清靜下。

Bonnie.121,

bb依加食梗A+,之前試過雪印,其實兩隻都冇問題,不過有次老公同事話雪印好甜架喎,bb食

男爵府

Gmajor
我個囡食人奶至一歲,慢慢加奶粉a+,d大大好唔掂,之後就開始食日本雪印,我自己試過唔甜,d味仲好似新鮮人奶架...晴晴食得好好...大大好軟無難度...皮膚好靚...
我的大寶貝喜悅晴朗  我的小寶貝光明喜樂
我的編織作品溫暖牌  

複式洋房

早晨,
你o地o甘快開o左第二part...
我之前織好一件, 唔知點post上o黎,
唔知有無人教我
fion,
個麵包超人衫個肩位我搞到la,唔該晒你 仲有隻眼同皮帶要搞黑色同埋釘"樓", 希望快D搞掂..

複式洋房

你簡直超犀利, 我好鍾意你d作品, 你可唔可以post點織的方法出來阿
fion113549 寫道:
Smilesun
我e加織緊件白線外套比個大仔夏天返學...我都好想快D但唔知點解線慢過冷好多.... :-( :-( e加先後幅開甲 :-( :-(
:-( :-(

複式洋房

Hi Gmajor,
番娘家真係一個大喜訊!可以享受番做女時既幸福生活!
奶粉方面,我囝囡都係食A+,兩個都肥獅大隻。囡囡六個月大就已經22lbs! 不過我都聽過有D BB食A+ 大大有D困難!
我而家鉤緊件外套俾囡囡,你下次番黎希望見到你既功課啦! Take care....

男爵府

牛年勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Morning

Fion好有吸引力wor, 引咗咁多fans來

大宅

Gmajor,

please check pm.

公爵府

開了新版, 我都報到先

大宅

畀面勳章

peaceaa1122 寫道:
fion113549,
厲害!厲害!駁冷點做可以咁靚,我次次駁冷位都好多 lone lone!

唔好咁講!其實並不難間色公仔衫我多數用e兩個方法,一件多(lone),第2.3件就好好多,你頭開始織揾D小色嘅公仔pattern會易D上手,

首頁

尾頁

跳至