嬰兒用品

跳至

首頁
34567...80

尾頁

大宅

Re: TWINS MAMA CLUB (PART 5)

jc:
marble講得好啱ga,有好多野孖bo係企係學唔倒,返左學後佢地真係學左好多野,好似前幾日咁,孖b無返學,食tae嘅時候我攞左包梳打餅出黎同孖b講食呢個好唔好?點知佢地講左一句,媽咪請食茶點,家家心心食茶點,哈!我覺得好突然,點解孖b會咁講,因為孖b返學食早餐午餐同茶點時,老師都會講一句老師請食xx,各位同學食xx,之後就開始進食,你話呢d野o係企點學.而家孖b好多時我地比野佢地佢地都會講thank you!有禮貌左好多,有時孖b返學嘅點點滴滴真係好難一次過講晒你知.

男爵府

hi marblema,
同你傾計好鬼到point,細時老師經已comment我做野吾夠信心,如今係lee shu up兩句連你都睇透我, :-| 。
其實我極怕自已的弱點過落對b身上所以好多時遇著一些〝kick〞手問題會不知如何面對?有時間不如你教左我先

jc ee

男爵府

hi irene/marble,
ic,原來要加蜜糖/糖冬瓜或蜜棗之類,怪吾知d bbs肯食。你話我做人亞媽幾懵炳?

jc ee

大宅

jc:
你睇你d蛇"既"野又出黎喇,不過marble教b真係有一手,好多野我都係o係佢樹學返黎,次次都好work,佢教親我d野都可以令我同孖b嘅情緒好起來,真係好多謝你呀marblema.

大宅

jc:
唔好咁話自己啦,唔知有乜出奇,唔知嘅大有人在啦,好多野未試過未做過又點會知呢,我未做媽媽時咪又係乜都唔識,學學吓就ok啦.

男爵府

hi irene,
剛剛至湊左孖b訓落床跟手去洗埋香香,sorry要你久候。
:mrgreen:
你睇你d蛇"既"野又出黎喇

當年你見我生完孖b果副騰雞樣就知我幾掂?如今孖b大起來,日日面對吾同挑戰吾心慌就假?我吾洗孖b做最top果幾個但都吾想孖b做最屎果兩個!

食緊下午茶既jc ee :-P

禁止訪問

大宅

嘩! 有冇攪錯呀, 剛剛開完會出黎, 竟然要我追成3頁, 你地有冇再利害d呀?

....今日細孖都有咳同鼻鼻,我接放學時佢都好乾淨ga.....

Irene,

我媽咪有個朋友

大宅

candy_kent 寫道:
ALL,
我頭先收到nwff電話, 918有得去啦..........,如你地都收到confirmation就出聲啦..........

Candy,

我未收到呀! 希望大家都可以一齊去啦! 咁nwff有冇講個detail你知呀?

男爵府

hi babe,
[quote]感到你實際上係一個好本事

大宅

[/quote]
本事就不用stay home湊仔, 你地日日有會開果d至係強人嘛!仲笑我 你!

[/quote]

唔好"均"我地啦, 邊個話妳唔本事, 係妳緊對b, 自己心甘情願做湊仔婆

大宅

MarbleMa 寫道:

本事就不用stay home湊仔, 你地日日有會開果d至係強人嘛!仲笑我 你!

[/quote]

唔好, 邊個話妳唔本事, 係妳緊對b, 自己心甘情願做湊仔婆

大宅

babe, irene, jc,

la la la, 唔好猛咁送高帽俾我啦, 好大壓力wor, 攪到我唔敢post message ga la! 我成日都係度豬up, 其實都唔知係其他b 身上work 唔work, 膽粗粗, 面皮厚咋......多謝俾面!

總之大家交流交流, 唔好以為我好掂, 我死充ga 咋

marblema

大宅

candy:
我都未收到電話呀,收到通知你吖.

大宅

MarbleMa 寫道:
babe, irene, jc,

la la la, 唔好猛咁送高帽俾我啦, 好大壓力wor, 攪到我唔敢post message ga la! 我成日都係度豬up, 其實都唔知係其他b 身上work 唔work, 膽粗粗, 面皮厚咋......多謝俾面!

總之大家交流交流, 唔好以為我好掂, 我死充ga 咋

marblema

marblema:
唔好唔post message ar,我地好需要你ga.la la la,你又唔好好似jc咁咁謙虛啦,我覺得你真係好得wor,差d可以出書潻啦.

男爵府

hi all, babe/marble,
你地作屎,齊 我?
anyway我好buy你地d教仔心得,好多時係你地shu偷完橋教佢地,真係似施法術咁改進,咪由心到笑出口,所以識到你地每位簡直此生無憾。

jc

大宅

jc,

呵呵.....做乜突然咁嚴肅... :lol:

別墅

成個禮拜冇上嚟, 已經開咗art 5, 仲咁多pages, 追到氣咳.

Babe, lalalam,
多謝關心. 細孖已經好番. 其實佢咁痴身, 我都好開心, 但係因為成日要抱佢, 攪到好少抱大孖, 最近大孖唔鍾意我抱, 有啲唔開心 :cry:

Babe, Marblema, Candy, lalalam, 2Kmami,
辭職一事,多謝大家支持. 其實之前發生咗啲事, 令我好唔開心, 加上份工做咗好多年覺得幾悶, 但又好多嘢做, 呢排晚晚8點幾先放工, 都做唔晒啲嘢, 覺得好大壓力, 又好少時間陪孖b, 而且人工又唔係好好, 所以咪唔做囉. 我都希望搵到份好啲嘅.

Marblema, 2Kmami,
好呀, 走之前搵你哋食飯. 我要三個月通知, 仲有時間.

Marblema,
好同意其他媽咪, 喺你樹學咗好多嘢, 多謝晒.

2Kmami,
補祝2K 生日快樂, 聰明聆俐, 越大越靚.
噚日去咗邊樹慶祝呀? 等我抄吓橋先.

Twinsmami03

大宅

Irene, LEON,

睇情況, 我地D孖B返學進度都差唔多, 都係返學時或入校門前就喊, 但到期學校一陣就會收晒聲至放學. 依我對B個校長講, 其實返左兩三星期有此成績已經算OK. 明天星期一, 希望唔需要又同DB大搏鬥一番啦.

男爵府

hi all,
好耐無上黎, 個電腦壞完又壞, 卒之要換左個HARDDISK,
大家有無掛住我地? 孖B就快踏入八個月, 真係過得好快,
而家兩個都可以坐定定向地下玩LU, 不過到而家仲未出
牙仔喎? 最近天氣唔好, 佢地病左 成個禮拜, 而家家姐好
痴身, 放工一見到我就即刻要抱, 有時妹妺見到又痴埋一
份, 成日要一對手抱哂兩個, 好似舉重咁.
我仲向個日公司做, 不過月中時轉左部門, 轉左customer
service, 勁忙, 番朝8:45至晚7. 不過我諗住同我老闆
傾下, 如果俾我番九點, 我就繼續做落去, 否則搵個第份.
(因朝朝遲到要扣錢同埋佢請唔到個熟手).
仲有, 我可能遲D會搬屋, 方便我奶奶湊孖B放學.
下個星期四去睇單位, (富泰搬友愛), 希望個單位OK,
如果搬過去, 慳番好多車費, 事關早晚都的士來回架.

首頁
34567...80

尾頁

跳至