嬰兒用品

跳至

首頁
45678...99

尾頁

大宅

Candy
妳件大作品好靚呀
原文章由 Candy925 於 08-6-2 20:23 發表
終於都有功課交喇

娃娃裝長袖 sweater -
http://hk.myblog.yahoo.com/gs19451996/article?mid=2108

複式洋房

哦, 我住觀塘區, 無乜選擇...
好似在那日之前可以郵寄報名先的.

原文章由 kk2008 於 08-6-3 13:08 發表
無呀, 我打算報呢個 (15/6開始接受報名)

NP84026B 8月3日逢星期日 下午4:50-6:20

大宅

sara

你係咪比錯link我呀?
係拍賣品嚟喎.

Candy

原文章由 sara11 於 08-6-3 14:35 發表
Hi candy,
個符號叫渡線,條冷唔駛cut, 跟呢個網個圖試下!
http://hk.f1.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/1115811876

我織對袖時加長左一行,因為個圖隻袖好似短左D!

...

男爵府

Hi candy,
Sorry!
http://knittingclub.yokolab.com/crocheting06.html

原文章由 Candy925 於 08-6-3 17:54 發表
sara

你係咪比錯link我呀?
係拍賣品嚟喎.

Candy

男爵府

e,開頭同我一樣喎...我試緊開夾...未知得唔得,等我參考下你的針數先...thanks

原文章由 sara11 於 08-6-3 11:54 發表
Hi smilesun,

我用3/0鉤針,衫身鉤起32cm,呀女著開100cm

起129針,前幅5.5個花,後幅21個花
前中斜位只跟圖減了頭十二行
鉤到第十六行開夾
鉤到第二十四行開領
領和夾位的減針數目不跟圖
膊位鉤起後淨三個花

講到好亂,如 ...
我的大寶貝喜悅晴朗  我的小寶貝光明喜樂
我的編織作品溫暖牌  

男爵府

好羨慕呀...
等你的功課

原文章由 emeraldlam 於 08-6-3 10:29 發表
今日係我最後一日返工呀. 跟住就做全職c9. 希望到時可以交更多功課
我的編織作品溫暖牌  

男爵府

我有功課交啦...
個袖攪了好耐...差唔多成三個月先可以織起...

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!6O ... Ts-/article?mid=361

仲有一件黎緊...當然係勾架啦...差少少埋尾就得啦...不過我呢兩日停了工...而且開了杏色果件來勾...
我的編織作品溫暖牌  

大宅

Smile,

我都好羡慕你成日都有功課交,又快又靚。

原文章由 Smilesun 於 08-6-4 17:43 發表
我有功課交啦...

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!6O8Ko2CBBRljeU2h7Ts-/article?mid=361

仲有一件黎緊...當然係勾架啦...差少少埋尾就得啦...不過我呢兩日停 ...

男爵府

我取消左開夾直位三個花,即是一開始就斜減針!

你件新功課好靚喎,囡囡著起同本書個model 個效果好似,等我都心思思想織添!

原文章由 Smilesun 於 08-6-4 17:24 發表
e,開頭同我一樣喎...我試緊開夾...未知得唔得,等我參考下你的針數先...thanks

男爵府

原文章由 Smilesun 於 08-6-4 17:43 發表
我有功課交啦...

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!6O8Ko2CBBRljeU2h7Ts-/article?mid=361

仲有一件黎緊...當然係勾架啦...差少少埋尾就得啦...不過我呢兩日停 ...

囡囡著起你件作品好可愛
你哋咁勤力,我都要努力啲mouth:

侯爵府

2023年兔年勳章

Smilesun,

Very beautiful !

I started to knit the Hello Kitty Vest for Kei Kei last week. Yesterday, it is only completed 1/3 and see how long I can finish it and upload the photo.

我有功課交啦...

親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

男爵府

就係懶,先有功課交...

原文章由 Mandy.Q媽 於 08-6-5 16:55 發表

囡囡著起你件作品好可愛
你哋咁勤力,我都要努力啲mouth:
我的編織作品溫暖牌  

男爵府

織啦...一齊織開心d

原文章由 sara11 於 08-6-5 10:21 發表
我取消左開夾直位三個花,即是一開始就斜減針!

你件新功課好靚喎,囡囡著起同本書個model 個效果好似,等我都心思思想織添!

...
我的編織作品溫暖牌  

大宅

Smile
你件作品好得呀
近來要清手上的工作和交代身後事都無時間織,可能要過一排才有功課交啦

男爵府

原文章由 Smilesun 於 08-6-6 14:56 發表
就係懶,先有功課交...

你又講得幾啱

大宅

hello !大家有冇d初生既圖呀我細b12月會 brith呀^^想整件長袖比佢呀,都唔知起幾多針好??請各位指教一下^^thx

大宅

同埋如果個圖大細唔"arm"個夾&領點改呀
^^唔該^^

侯爵府

2023年兔年勳章

Good progress for the Hello Kitty Vest during the 3 days holiday. I completed 99% except those 1% for minor work.

原文章由 Strawberrys 於 08-6-6 09:56 發表

I started to knit the Hello Kitty Vest for Kei Kei last week. Yesterday, it is only completed 1/3 and see how long I can finish it and upload the photo.
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

男爵府

原文章由 Strawberrys 於 08-6-10 09:48 發表
Good progress for the Hello Kitty Vest during the 3 days holiday. I completed 99% except those 1% for minor work.

加油!加油!

大宅

好媽媽勳章

唔知仲有無其他網學織呢?編織站好似少款

首頁
45678...99

尾頁

跳至