嬰兒用品

跳至

首頁
12345...79

尾頁

大宅

而家呀仔都2歲半喇,一向都用緊BB時期架Capella大車(初生用到而家),貪佢實正,呀仔坐上去好FREE(除左鞋後,腳都放埋上去),又可平訓,購物籃又超大,架車成日載3-40磅野都OK.
而家架Capella車有D殘(都唔係最大問題),+上搭巴士收左車都好大架,遲D又去旅行,出入唔係咁方便.
仔仔又開始大,有時行商場個D,IF佢訓左,抱都抱死我,心思思係咪換架maclaren quest好呢?
但而家都2歲半先黎買,會唔會太遲?有D朋友話"3歲返學都唔坐車啦,而家先換車!?"
大家比D意見

男爵府

好媽媽勳章

i am also struggling. My bb is using Quinny since he was 8 months. He is now 2 years and 4 months. Quinny is light but it is not easy for me to close or open it with one hand (but my hb can!) That's why i want to buy Maclaren for my maid to use when taking bb to school.

原帖由 jacobmom 於 09-4-11 13:44 發表
而家呀仔都2歲半喇,一向都用緊BB時期架Capella大車(初生用到而家),貪佢實正,呀仔坐上去好FREE(除左鞋後,腳都放埋上去),又可平訓,購物籃又超大,架車成日載3-40磅野都OK.
而家架Capella車有D殘(都唔係最大問題),+上搭 ...

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

我個快3歲半, 剛出外旅遊回來, 好彩買咗咋, 之前都諗咗好耐臨出發前三日才決定買!
原帖由 jacobmom 於 09-4-11 13:44 發表
而家架Capella車有D殘(都唔係最大問題),+上搭 ...

大宅

仲心大心細TIM

別墅

係呀, 我個仔3歲半有多, 都仲有坐呀, 由其去shopping, 冇架車跟本唔洗旨意行到街.....

王國會長

王國會長

每個人情況不同吧,我個女就在差不多兩歲時已經冇用車了.

瑪瑙宮

好媽媽勳章

每個人情況不同 ..... 100% agree !

第一你 bb like 唔 like 坐車 ?
第 2 你自己習慣推車嗎? 有 d 人寧願手抱都唔
用車仔架..... 我本人因成日會去 op , disney 個 d
想比小朋友休息下會好 d !

同埋會 plan 出外旅行, 有架 quest 真係方便 d
同埋放到多重野 ...... 真係唔想買錯, 一係睇下
有無 2 手, 有 mami 都買到部 $ 200 既 quest
甘就唔水甘肉痛 lor

原帖由 瑩瑩老豆 於 09-4-13 22:00 發表
每個人情況不同吧,我個女就在差不多兩歲時已經冇用車了.

大宅

咁又係呀,shopping真係無車唔方便,我個個星期都去商場行下GA,有時去成日既,仔仔又要午睡,一定要推車,我而家重用緊架"大牛龜"(初生車),太大架唔方便,所以先考慮換車~
多謝你意見
原帖由 miffylai 於 09-4-13 21:31 發表
係呀, 我個仔3歲半有多, 都仲有坐呀, 由其去shopping, 冇架車跟本唔洗旨意行到街.....

大宅

我仔都好鍾意坐車,坐左唔願落地個隻~但佢唔鍾意扣安全帶,要FREE,要除鞋仔,放埋隻腳仔上去嘆世界個隻
又驚買左佢唔鐘意坐WOR(架車都唔平GA MA~)
我都習慣推車GA,我而家重用緊架"大牛龜"(初生車),因我好鍾意SHOPPING+成日出街,唔推根本行唔到街,比佢煩住睇唔到野,遲D又要旅行BOR~

原帖由 chickenwing2006 於 09-4-13 22:42 發表
每個人情況不同 ..... 100% agree !

第一你 bb like 唔 like 坐車 ?
第 2 你自己習慣推車嗎? 有 d 人寧願手抱都唔
用車仔架..... 我本人因成日會去 op , disney 個 d
想比小朋友休息下會好 d !

同埋會 plan 出外旅 ...

大宅

其實終綜合咁多意見,都好似買左好似好D咁

禁止訪問

大宅

係呀~
我都想知邊度買好~而家係咪出09年款喇~
我想聽日去荷花睇睇
原帖由 李mama 於 09-4-14 02:16 發表
HI~
我仔仔都係2.5歲呀~^^
出生到現在都坐緊COMBI,
佢都好鍾意坐車,去街一定要坐車,我地成日周圍去,旅行,迪士尼,郊外,
COMBI車好輕亞仔大個左重左好難推,

SO~好想換車呢幾日都係到睇maclaren 車,
唔知邊到買有減價/ ...

禁止訪問

大宅

咁係08 OR 09年款黎GA?
原帖由 李mama 於 09-4-14 02:28 發表
今日睇左,荷花係最多maclaren 車睇的,

大宅

同埋想問下用緊架車既MAMI,個購物籃找野方唔方便,上網睇落個位好似好窄,難拎野咁既?mouth:

瑪瑙宮

好媽媽勳章

其實睇個 price 就 g 08 or 09 架啦 .....

我早 2 個星期買 2008' @ $ 1479.

2009' 既款好似去到 $ 17xx 啦 ,
唔 g 仲有無 2008' 既 old stock

原帖由 jacobmom 於 09-4-14 02:29 發表
咁係08 OR 09年款黎GA?

瑪瑙宮

好媽媽勳章

2009' @ hk $ 1754 !!

大宅

IC....我聽日去LOOK LOOK先
我上網睇就好似係09款,如果無曬08,都唔知咩色好,想要quest Mod
http://www.maclarenbaby.com/global/content/view/102/494/lang,en/
你都係荷花買GA?有無VIP呀?
原帖由 chickenwing2006 於 09-4-14 02:37 發表
其實睇個 price 就 g 08 or 09 架啦 .....

我早 2 個星期買 2008' @ $ 1479.

2009' 既款好似去到 $ 17xx 啦 ,
唔 g 仲有無 2008' 既 old stock

...

瑪瑙宮

好媽媽勳章

個 sales 話 2008' 最平架啦 , 無再咩
vip 價啦 !! $ 1479 出門口 lur !

原帖由 jacobmom 於 09-4-14 02:43 發表
IC....我聽日去LOOK LOOK先
我上網睇就好似係09款,如果無曬08,都唔知咩色好,想要quest Mod
http://www.maclarenbaby.com/global/content/view/102/494/lang,en/
你都係荷花買GA?有無VIP呀?
...

大宅

唔使啦,你$ 1479都好平喇,我而家怕無曬08款,要買09$1754,到時真係想(仲要問人借VIP TIM)
原帖由 chickenwing2006 於 09-4-14 02:50 發表
個 sales 話 2008' 最平架啦 , 無再咩
vip 價啦 !! $ 1479 出門口 lur !

首頁
12345...79

尾頁

跳至