單親天地

跳至

首頁
12345...30

尾頁

禁止發言

好媽媽勳章 畀面勳章

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 溫柔 於 08-10-16 14:17 發表
比我一定會去學校,當住所有老師面前,兜把刮埋去,鬧佢狐狸精,搶我老公,跟住就擰轉頭就走,點解要比對狗男女保住聲譽呀?做得就預咗係咁+LA,你同佢講夫妻之情,咁佢同你講咩先,佢自己做錯嘢,鬧你都不特止,重要你幫佢掩飾, ...

唔好郁手呀, 比佢掉返轉頭告你就大件事了.

男爵府

其實, 到呢一刻, 個心都好痛......
到此刻, 很多時返工都會想起他, 想起以前的片段, 見到身邊的物件, 都不時諗起佢, 可以用許志安首歌來形容:", 突然的隱隱痛......"
年感情, 話無就無, 原來一個人要變, 係變得好快, 好絕, 突如其來的衝擊, 令我措手不及......晴天霹靂......
話走就走......
佢追我時就乜都得, 拒絕他時, 就死纏難打, 乜都話願意做.
奶奶都話:" 佢以前同你拍拖的時候, 乜都肯, 即使8號風球,都由屋企出來搵你(由他家到我家, 都差不多要1個幾小時), 叫佢唔好, 死都話要見你."
佢追我時, 又話自己"唔會easy come, easy go". 但點知一話go, go, 自己走去租屋住(相信同埋隻狐狸精住); 到我話搬回娘家, come回來屋企......
佢追我時, 又話"如果我xxx(他的姓名)唔娶yyy(我的姓名), 就誓不為人."
無錯, 佢係娶咗我, 不過依家背棄我......

男爵府

那狐狸精真的很cheap, 據我所知, 佢有時會上個c6.
我的同事及c6的朋友都話, 佢地兩個肯定有"咩咩", 個賤女人cheap到要上我c6屋企"送外賣"......so cheap!
不過, 據他們的同事透露, 那狐狸精在學校扮晒野.

前排, 佢地有其中一個女同事"一腳踏兩船", 她就話人地唔啱, 但自己就暗地裏做狐狸精, 勾人老公...... 你話佢幾cheap!!

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

原文章由 baby0724
08-10-17 22:01 發表

你又唔肯公開佢地個名or 校名

, 公開又有何用呢?
我曾經試過話, 同同事一起上去學校爆佢地的奸情, 等人地知道你們咁賤格.
c6初時罵我, 並大我:"你咪上來囉, 你鍾意抓爛塊面, 你咪抓囉"
又話:"我最多都係醜一次."
但當他知道我是認真會上去時, 他就低聲求我:"點解你要趕盡殺絕? 咄咄逼人? 你點都念下爹地媽咪(老爺奶奶)對你都唔錯吖, 你有無諗過, 如果我無工做時, 邊個養佢地兩老?......"

民房

你個C6同個狐狸精為人師表做的出都驚名譽掃地......

民房

好媽媽勳章

原文章由 sallytamsh 於 08-10-17 22:20 發表

唉, 公開又有何用呢?
我曾經試過話, 同同事一起上去學校爆佢地的奸情, 等人地知道你們咁賤格.
個c6初時罵我, 並大我:"你咪上來囉, 你鍾意抓爛塊面, 你咪抓囉"
, 又話:"我最多都係醜一次."
但當他知道 ...

妳唔想公開他們的醜事, 因為妳為人厚道...

不過, 事實上他們沒有資格再 執教 了, 雖然老師都係人, 感情係私人事, 但社會對老師的 人格 係有 要求 的, 他們亦要向家長 交代, 大家願意由這樣的老師教育自己的下一代嗎 ?如今為要補住飯碗, 把大家蒙在鼓裡.....當人人係傻瓜, 真係 金玉其外,敗絮其中

政客有醜聞要落台
老師有醜聞要辭職

因為, 兩者對社會未來同樣有影響力, 假若要美人;就要放棄江山!

男爵府

美人???
我初時未知道個女人係點樣, 我都以為係後生靚女(因他有時會落酒吧), 但當上他的學校網站, 睇下d學校活動照片, 見到d照片, 原來....唉......
我將d照片給朋友及同事看 ...

點解佢地會走在一起? 可能係: 男人有錢就身痕, 狐狸精無男人就發姣!
另一個原因, 就係因為我老公看重錢, 因我老公曾經向他的死檔說她有些家底!
(為什麼無端告訴死檔那女人有錢呢? 我不嬲都知個c6看錢看得好重, 或者他貪人阿爸阿媽係教師, 各有幾百萬公積金養老, 到時個c6自己就唔駛用錢照顧兩老吧!)

民房

原文章由 sallytamsh 於 08-10-18 15:57 發表
"假若要美人;就要放棄江山!".........

美人???
我初時未知道個女人係點樣, 我都以為係後生靚女(因他有時會落酒吧), 但當上他的學校網站, 睇下d學校活動照片, 見到d照片, 原來....唉......
我將d照片給朋友及同事看 ...

請恕我直言,狐狸精你不用理會,我絕對明白你對她的憎恨,但她說得對,沒有她還是會有其他女人。問題在於你老公的人格,思想和觀念。你現在覺得好唔抵,被人欺負、欺騙。但是我在你的字行間感覺到你還存一絲希望,這是絕對正常,但希望你能夠早日放下你的憤怒,開始重建你的人生,你很幸運還沒有小朋友,不然的話,痛苦仲大。你末必能原諒你老公,但只要你能做到不再恨,那你就會開心返 la. 十年話長其實又唔係好長,話短又唔係好短。我已婚 20 年,現正分居,我一樣可以很充實地生存,希望你都可以。

男爵府

我覺得你好笨
點解唔揚開去
唔好
自己屈住
有捨必有得 有得必有失

複式洋房

你話那女人是天主教教徒, 父母又是教師
個女人在那間小學仲做得耐過你c6, 明知你c6結了婚,都同你個c6一齊.......
真係姣婆遇著脂粉客:;pppp:

複式洋房

俾著係我, 爆佢大鑊啦
仲咩事要屈得咁辛苦?

狐狸精? 點做人老師呀?

邊間小學? 講來聽聽? 出唔出名?

珍珠宮

最近好多狐狸湧現....
大家有冇睇黎太事件..

瑪瑙宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

!你真係好慘,咁你d屋企人點講呀,有無咩意見,你地有無細路仔,你念住點算呀?

複式洋房

我有friend又係做老師, 又在香港區教.
他都好想知道那對"9男女"在哪間小學教.
睇下識唔識他們學校的老師, 識的話, 幫下他們手做宣傳.

他說, 他們的行為一定影響收生. 到時校長一定......

別墅

7周年華麗國民

狐狸精真係全世界最賎格最犯賎最不知所謂 既女人...都唔明白點解d人一定要做狐狸精,唔通佢地覺得自己好叻好有吸引力??...lee d咁既人應該係心理變態就真!!!狐狸精食屎啦!!!

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

[你個C6同個狐狸精為人師表做的出都驚名譽掃地......

男爵府

當日我老公話搬出去住時, 我簡直係晴天霹靂!

坦白說, 一個男人搬走的原因, 可能係想方便同隻狐狸精出街, 甚至讓狐狸精上佢屋企XX!

由佢搬走那刻, 佢都只係話俾我聽想冷靜下, 我問我係咪做錯咗d乜野? 佢話:"你無錯, 係我100%, 你係個好老婆, 好新抱, 只係我想冷靜下."
由於之前幾個月, 他時常以工作為理由, 很忙, 要應酬, 我以為自己唔夠關心他, 甚至曾經問他是否患有絕症, 唔想我傷心, 所以這樣?

但其實那時他已和那狐狸精開始了一段不短的時間了, 我一直被蒙在鼓裡, 因我百分之二百相信我老公......

他一直叫我俾時間他, 搬走後兩三星期, 他又問我是否真的可以回來? 我答:" 我一直等你回來. 你係咪出面有女人?" (由於很多人都覺得男人唔係為女人, 就係為錢, 連我老爺都話佢應該有女人. )
他說不是. 我仲話:"即使有, 都唔好俾我知, 我接受唔到."

點知真係有 ........

如果我老公係因為我地之間出現問題, 而同我分開後, 先至有那女人, 我無得好講, 我唔會怪人......
但絕對不是, 我老公亦曾反反覆覆, 亦只係話自己變了, 想要自由的空間.
據我老公講, 那女人更問他會否同老婆離婚?
連我老公個死檔同他傾過偈, 亦話那女人明搶你老公.

坦白說, 我老公亦不抵幫, 因他自己都話係貪新鮮, 不斷拖拖拉拉, 只不斷叫我俾時間佢去處理.
5月時仲叫我俾時間佢去辭職, 不過, 我知道我老公唔會辭職, 因轉工後, 就要再開始做過, 無咗主任份人工. 我老公是現實派, 所以真係俾我估中佢無轉工.

首頁
12345...30

尾頁

跳至