家事百科

跳至

首頁
12345...7

尾頁

民房

原帖由 evalopk 於 09-1-14 15:37 發表
豉油漬洗唔洗到呀...因我有小朋友食野比較DIRTY

都洗得到呀, 不過唔好放太耐.
如果食死左係件衫就要搵洗衣舖做特別處理了.

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

codyyim
聽你講完,我都好想試吓,因可慳番好多洗衣粉的$$$$
另外我媽媽是用手洗的,又有皮膚痕,見你話洗衣粉都會另到皮膚敏感,就諗起媽媽是否用左有毒的洗衣粉而有咁樣問題?我得閒都要睇下出面有咩洗衣粉岩佢,請問你知唔知呢?

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

我上星期故意將的豉油倒落件舊白色T恤度, 放咗一陣先洗, OK, 可以完全洗乾淨. 講俾朋友聽, 佢話我傻, 應該倒係先巾度試

原帖由 evalopk 於 09-1-14 15:37 發表
豉油漬洗唔洗到呀...因我有小朋友食野比較DIRTY

別墅

原帖由 codyyim 於 09-1-19 10:18 發表

都洗得到呀, 不過唔好放太耐.
如果食死左係件衫就要搵洗衣舖做特別處理了.

我想問邊度可以買到 "碧濤"洗衣球 呢 ???

伯爵府

你真係勇敢喇...我問完之後仲諗唔知會唔會有人專登倒豉油試添..hehe...THANK YOU
原帖由 諺諺mum 於 09-1-19 21:35 發表
我上星期故意將的豉油倒落件舊白色T恤度, 放咗一陣先洗, OK, 可以完全洗乾淨. 講俾朋友聽, 佢話我傻, 應該倒係先巾度試

伯爵府

呢度~~http://www.pccwshop.com/onlineshop/cms/main/product/t4_c/t4_c.jsp?cname=NO.1+SHOPPING+GALLERY&type=pd&lang=chi&id=298&it####ode=SG1668&
不過有朋友去完韓國, 佢話個導遊都有sell佢地買, 好似$2xx一個...如果你有朋友去韓國可以叫佢幫你買..平一半咁滯
原帖由 cycheung 於 09-1-20 10:05 發表

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

evalopk :
以下是PCCW的!
請問佢話$460+50尊尚積分,什麼是尊尚積分呀,
我家用PCCW的!

碧 濤 洗 衣 球 (WB-01)

原 價﹕HK$460.00
HK$ 460.00 + 50 尊尚積分

取 代 洗 衣 粉 、 柔 順 劑 , 令 衣 物 光 潔 衛 生
除 臭 、 抗 菌 及 抗 過 敏 , 尤 適 用 於 嬰 兒 衣 物
慳 水 、 慳 電 、 慳 時 間 , 絕 對 是 慳 錢 的 好 幫 手
可 連 續 使 用1,000 次 (每 次 洗 衣 量 5 kg)
不 需 接 觸 殘 餘 化 學 物 質 , 手 部 不 用 護 膚 品 也 保 持 油潤 光 滑
環 保 產 品 , 洗 衣 後 的 水 不 含 有 害 化 學 元 素 , 對 地 球 零 污 染
送 $100 惠 康 禮 券
只 接 受 信 用 卡 付 款

伯爵府

只要你係PCCW固網電話既客戶就有喇....你直接打去問佢地, 仲可以順便落埋ORDER添
原帖由 MM2005 於 09-1-20 11:51 發表
evalopk :
以下是PCCW的!
請問佢話$460+50尊尚積分,什麼是尊尚積分呀,
我家用PCCW的!

碧 濤 洗 衣 球 (WB-01)

原 價﹕HK$460.00
HK$ 460.00 + 50 尊尚積分

取 代 洗 衣 粉 、 柔 順 劑 , 令 衣 物 光 ...

民房

原帖由 cycheung 於 09-1-20 10:05 發表

哩度有講銷售點:
http://www.well-tec.com.hk/php/big5/where.php

民房

原帖由 MM2005 於 09-1-19 11:50 發表
codyyim
聽你講完,我都好想試吓,因可慳番好多洗衣粉的$$$$
另外我媽媽是用手洗的,又有皮膚痕,見你話洗衣粉都會另到皮膚敏感,就諗起媽媽是否用左有毒的洗衣粉而有咁樣問題?我得閒都要睇下出面有咩洗衣粉岩佢,請問你知 ...

其實洗衣粉點都係化學野, 即係好似洗潔精咁, 近來有d產品仲話有護膚成份...你信唔信呀?

如果要手洗但又冇咁刺激, 勞工梘可能仲好.

子爵府

牛年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

啲裇衫領、手袖漬 - pre洗時要不要過水 ( 過清洗衣液?? )

原帖由 codyyim 於 09-1-23 09:39 發表

其實洗衣粉點都係化學野, 即係好似洗潔精咁, 近來有d產品仲話有護膚成份...你信唔信呀?

如果要手洗但又冇咁刺激, 勞工梘可能仲好.
大比 比比 bb 係2月13日出咗世, 體重有3.97kg :-P :-P 2月19日-3.935kg 7月27日-(出咗1隻牙仔下R1)&轉身:扒->平 8月13日-8.360kg](身長67cm; 頭圍43.3cm)(出咗2隻牙仔下R1,L1)&轉身:爬爬-有時縮起個肚 11月27日-8.560kg(上3, 下3)拍手, give me five

複式洋房

我有個問題喇, 我點都有d野要手洗, 咁點算.

大宅

原帖由 barbaraS 於 09-2-4 12:29 發表

我都諗緊呢個問題呀
全新hp officejet printer~只售$1250 有意者請pm我!

別墅

有有!
在three sixty有外國製造的天然洗衣粉,但貴到不得了,很捨不得買.
但有些用海水,椰子油或茶籽等提煉而成的洗衣粉和洗衣液,生產自台灣或國內,很不錯!由於,它們不是很方便買到,又重,而始終都要掉棄包裝(多少都會浪費).當見到你們對洗衣球的好評價,固我會嘗試主力用洗衣球了!
原帖由 barbaraS 於 09-2-4 12:29 發表
他有天賦的智慧,卻因一些障礙,而阻礙了發揮,我深信他如果得到適切的訓練和處理,把障礙清除或減少,他會更光更芒。
面對困境時沒有怨懟、自憐,只以「平常心」面對現實。樂觀是積極愉快生活的主要元素。

複式洋房

洗衣機

別墅

原帖由 evalopk 於 09-1-20 10:36 發表
呢度~~http://www.pccwshop.com/onlineshop/cms/main/product/t4_c/t4_c.jsp?cname=NO.1+SHOPPING+GALLERY&type=pd&lang=chi&id=298&it####ode=SG1668&
不過有朋友去完韓國, 佢話個導遊都有sell佢地買, 好似$2xx一個 ...

我有朋友係Korea呀!! korea 邊度有得買呀?? 我諗住買2個...一個大人用, 一個bb用...

子爵府

咁好, 而家喺果邊咩價錢呀??

原帖由 Venus2910 於 09-3-27 14:11 發表

我有朋友係Korea呀!! korea 邊度有得買呀?? 我諗住買2個...一個大人用, 一個bb用...

大宅

原帖由 Venus2910 於 09-3-27 14:11 發表

點解要分開?佢有
抗菌功能,應該可以一齊洗\"\"

大宅

大人同小朋友D衫哽係要分開洗啦, 這是最基本衞生常識. 大人D衫汚漕又多菌, 小朋友又細又弱, 好容易受到感染ga. 如果係BB, 就更加一定要分開洗啦.

而且話雖有抗菌功能啫, 係咪百分百抗晒都唔知. 如果BB d衫無菌ge, 又點解要加d菌, 然後再去抗呢?:lol:

原帖由 matau 於 09-3-28 00:04 發表

點解要分開?佢有
抗菌功能,應該可以一齊洗

別墅

原帖由 evalopk 於 09-1-20 10:36 發表
不過有朋友去完韓國, 佢話個導遊都有sell佢地買, 好似$2xx一個 ...

我頭先打去佢哋韓國公司問...佢哋答我韓國仲未推出...無得買...

咁啲導遊賣嗰啲係咩洗衣球呀??!!

首頁
12345...7

尾頁

跳至