單親天地

跳至

首頁
34567...9

尾頁

珍珠宮

其實諗深D,我前夫出軌也是好事...最少我唔洗再煩佢D債.....同埋無咩貢獻...有無都無所謂...
等個條女同佢咩債,同佢煩囉....我不知多開心...佢而家想唔比錢我仔女,得....
再玩多佢一次,告佢....等佢破產,工都無...等佢條女去養佢...

複式洋房

eric5354 發表於 19-6-11 16:40
硬要問為什麼、硬要忘記,

便在輪迴痛苦之中!

真係形容得好啱…
不停痛苦地輪迴…每一幕,每一字,每一句…
心痛到缺氧,無眼淚嘅流淚,真係咩到體驗晒…
除左時間,無嘢可以幫你止痛…
Eric 哥好無私分享鼓勵,好有感受,我都希望妳可以撐過去,死不了的…為了孩子好好加油…
只要你撐得過,孩子才可撐得過,呢個係我幾痛幾灰都堅持的…唔好再讓自己在痛苦中輪迴了…
明白真係好難接受,但有些事,真係唔到你掌控,慢慢接受…一起努力罷!

大宅

牛年勳章

mi_kwan_ 發表於 19-6-13 23:25
真係形容得好啱…
不停痛苦地輪迴…每一幕,每一字,每一句…
心痛到缺氧,無眼淚嘅流淚,真係咩到體驗晒 ...

多謝你! 為咗個仔,我嘗試用盡方法去撐住,如上網睇下你地既正面說話/思想,有時你們的正能量確實起咗作用。不過可能我冇用,有時又會諗歪咗,所以心情時好時壞咁。

複式洋房

godsaveme 發表於 19-6-14 12:03
多謝你! 為咗個仔,我嘗試用盡方法去撐住,如上網睇下你地既正面說話/思想,有時你們的正能量確實起咗作 ...

我相信呢度嘅人,一定明白你,你已經好叻…
有時講“堅強d" 呢句嘢好老土,但又好真實…為人父母,一定要學懂堅強…加油!

珍珠宮

godsaveme 發表於 19-6-14 12:03
多謝你! 為咗個仔,我嘗試用盡方法去撐住,如上網睇下你地既正面說話/思想,有時你們的正能量確實起咗作 ...
加油呀,一不開心,做下運動,我那時係去SWIMMING同DANCE...

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主:

前夫出軌一年,我由外國帶兩個女返香港重新生活,真係一d都唔易 好在有屋企人支持,先撐得到。

佢而家半年會返黎一次見兩個女,每次見到其實個心仲好難過。佢一走我訓得到,佢返黎我就訓唔好……唉
任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

珍珠宮

goosema 發表於 19-6-16 21:38
前夫出軌一年,我由外國帶兩個女返香港重新生活,真係一d都唔易 好在有屋企人支持,先撐得到。

...
你對佢太重情了,還有感覺...你要諗下佢都出軌,背叛你了,呢個人己無咩用了...

TAKE CARE自己二個女,+自己的情緒處理好DD...

翡翠宮

Macusmama 發表於 19-6-17 13:02
你對佢太重情了,還有感覺...你要諗下佢都出軌,背叛你了,呢個人己無咩用了...

TAKE CARE自己二個女,+自己的 ...

可能係因為由無到有,跟著由發現到佢真正離開都係2個月既時間,所以好難

其實我知自己唔甘心多,情緒我ok既,而家仲成日同兩個女去玩,佢地開心過我

多謝你開解
任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

男爵府

goosema 發表於 19-6-16 21:38

...

可能維時尚短,未到釋懷的時候吧。

翡翠宮

chupachups15 發表於 19-6-17 14:12
可能維時尚短,未到釋懷的時候吧。

其實我唔出席佢地父女活動我ok既,但偏偏我兩個女唔想,要我在場,我覺得感覺好差
任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

珍珠宮

goosema 發表於 19-6-17 14:11
可能係因為由無到有,跟著由發現到佢真正離開都係2個月既時間,所以好難

其實我知自己唔甘心多,情緒我ok ...
你也是好短的時間姐...

二個女開心,你也要開心囉...
女人仲係好短時間係唔甘心的了...
我有個同學...佢同老公無小朋友,年齡大了,要小朋友都要唔到.身體差了...
佢老公原來有小三,佢CHECK佢老公好多野,佢成日情緒高加上常向我呻...
又話要揾私+偵探等...更本佢老公唔Q彩佢,態度勁差,對佢好似奴隸一樣....
之後呢個同學,佢用埋落降頭...仲借10多萬去做.,..更本比一個所謂中介人食水啦...呢個食水中介,我明天講埋出來,等D人唔好上檔...

翡翠宮

Macusmama 發表於 19-6-17 17:21
你也是好短的時間姐...

二個女開心,你也要開心囉...

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

男爵府

goosema 發表於 19-6-17 14:52
其實我唔出席佢地父女活動我ok既,但偏偏我兩個女唔想,要我在場,我覺得感覺好差
...

初時我都以為自己可以一同出席,但不久,一想像到要見他,就已經忍受不了。結果,分居後我無見過他,我兩仔稍大,可以自己去同爸爸見面

對我來說,這樣子我的康復會快d

珍珠宮

goosema 發表於 19-6-17 18:41
可以講埋我呢個同學的故事了...

我同學成日CHECK佢老公D八達通,電話-見佢老公即入沖涼即睇(因為佢老公剛睇完個電話,個MON未咁快上鎖的)所有同小三WHATSAPP同EMAIL COPY哂去.我同學可以做間諜了..哈哈..
我配服他...
每日我同學差不多放工,就即打比佢老公問食咩DINNER,等佢COOKING,但佢老公覺好Q煩,WHATSAPP有上線不過不回...
有時我同學CALL 佢老公,佢老公成日CUT佢電話唔聽...我同學就成日向我呻....問題係HOLD住電話無野講...

好像係屋企,老公係無野同個老婆講的...WHOLE DAY只有一兩個對白...
我同學又怕佢老公如離婚層樓賣左益左個小三,因為佢老公咩資產都無的...反而我同學有...

我叫佢轉哂D資產去個妹或媽媽戶口....佢做咁多野都唔知為咩,太傻了...

佢就是不甘心.....類了他一世...自己因為嘗試有BB,就去打排卯針...一到中年即停經了...醫生話無卯排了...

佢自己做好多次手術,身體勁差...為了唔比個老公走姐...

唉....太傻了...

翡翠宮

Macusmama 發表於 19-6-18 09:10
可以講埋我呢個同學的故事了...

我同學成日CHECK佢老公D八達通,電話-見佢老公即入沖涼即睇(因為佢老公剛睇 ...

唉,咁又何必呢 我寧願灑脫d,傷心都係一段時間,總好過不停折磨自己
任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

珍珠宮

goosema 發表於 19-6-18 21:11
唉,咁又何必呢 我寧願灑脫d,傷心都係一段時間,總好過不停折磨自己
...

因為佢有甲狀線,令佢肥左,眼又突左,以前幾靚的,身材幾好...而家...我對住佢,佢個樣好凶,惡死...面多PIMPLE的..
咁佢老公厭佢好長氣同每次講野都好煩躁...

我勸佢不如走啦....分左層樓算喇...佢不甘心,一路拖...個老公未回家,就打比我喊,又發癲,何必呢...

又WASTE 錢去搞好多法事,落佢老公降...(泰國那一種).中間人係一個男人叫RAYMO?? LA(留留)?可以在佢FB 揾到的...
男人轉幫人帶金去日本,比人周左幾次,仲叫我帶喎...包食住,比返一D錢你...痴線,我無理佢....有事邊個理我...
小心....有好多呢D男人...佢叫我同學做的,我同學信哂佢....

之後我都唔想理呢個同學了...無得救...

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

其實都唔洗十年既,只係睇你自己睇唔睇得透
當初離婚都冇話恨唔恨對方,再經歷一段感情先發覺唔係一件簡單既事,人係自私,最後都係無疾而終
當下都係為自己為小朋友好過,咩都唔諗最簡單

翡翠宮

Macusmama 發表於 19-6-19 08:46
因為佢有甲狀線,令佢肥左,眼又突左,以前幾靚的,身材幾好...而家...我對住佢,佢個樣好凶,惡死...面多PIMPLE ...

為左個男人,失去左理智,值得咩
任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

珍珠宮

fanny3315 發表於 19-6-19 11:04
其實都唔洗十年既,只係睇你自己睇唔睇得透
當初離婚都冇話恨唔恨對方,再經歷一段感情先發覺唔 ...
我離婚後都有一個行了3年的男友,最終,佢太多女友,一腳踏多船,甘我LA LA 聲分手,走啦...而家遇到一個不錯的人...

人生係要睇化,咩都唔好放太重...人生也好易稀....最緊要HAPPY...

男爵府

Macusmama 發表於 19-6-12 09:02
其實諗深D,我前夫出軌也是好事...最少我唔洗再煩佢D債.....同埋無咩貢獻...有無都無所謂...
等個條女同佢咩 ...

文件上吾係只負責未成年子女嘅使費咩?因為管養權只到18歲。成年子女你可以追到?

首頁
34567...9

尾頁

跳至