家事百科

跳至

首頁
34567...19

尾頁

複式洋房

回覆 vogue1266 的帖子

PLS PM ME, THX

洋房

我都想要 DE 粉資料, pls PM me. Thanks.

洋房

我姐姐都帶咗呢啲蚤嚟我屋企!發現嘅時候已經有過百隻!滅蟲公司嚟咗兩次!但佢嚟之前叫我掉晒所有有蚤嘅傢俬!我全部忍痛掉晒!因為驚留咗啲旦係度!滅蟲公司係我同事親戚開!佢話呢隻蟲幾個月冇血吸都唔會死!好得人驚!

洋房

我姐姐都帶咗呢啲蚤嚟我屋企!發現嘅時候已經有過百隻!滅蟲公司嚟咗兩次!但佢嚟之前叫我掉晒所有有蚤嘅傢俬!我全部忍痛掉晒!因為驚留咗啲旦係度!滅蟲公司係我同事親戚開!佢話呢隻蟲幾個月冇血吸都唔會死!好得人驚!

大宅

我都想知D粉係邊度有得買,同咩價錢please pm me thx

男爵府

滅蚤公司係冇用, 我都有請, 佢地上門做左4次, 但而家都有.

每星期我都用蚤水嘖全床, 剛剛買左蚤粉, 昨夜抹全床.

買左蚤音頻機, 但都仲有.

得我試下蒸汽

伯爵府

引用:滅蚤公司係冇用,+我都有請,+佢地上門做左4

原帖由 catmilkw 於 13-08-20 發表
滅蚤公司係冇用, 我都有請, 佢地上門做左4次, 但而家都有.

每星期我都用蚤水嘖全床, 剛剛買左蚤粉, 昨夜 ...
我以家搬屋添!!

男爵府

睛靈勳章

回覆:Shirleyng428 的帖子

我諗起上年恐怖經驗,現在又痕,時不時仍懷疑痕地方比床蚤咬,超級恐懼,我們用過減蚤噴煙,殺蟲水,攪左2日投降,搵滅蟲公司,這事發生上年十月,到今天陰影仍存在,bed bug 係蟲,所有滴露及漂白水唔怕,佢地只怕高溫,攪掂佢地之後,都要定期注意衛生清潔,我家也有工人

男爵府

回覆:救命!臭蟲(床蝨)係我屋企到!有經驗者請進分享下!

火酒得唔得?

子爵府

回覆:救命!臭蟲(床蝨)係我屋企到!有經驗者請進分享下!

真係超煩惱呀,我用左de粉好似真係小左好多,不過間唔中都見到隻

男爵府

引用:滅蚤公司係冇用,+我都有請,+佢地上門做左4

原帖由 catmilkw 於 13-08-20 發表

每星期我都用蚤水嘖全床, 剛剛買左蚤粉, 昨夜 ...
請問你用邊款蝨水?

我用咗DE粉,都有一隻爬得好快,我用DE粉狂噴牠,還是會走!?

男爵府

引用:淘宝買臭虫水,good!

原帖由 kandy 於 13-08-03 發表
淘宝買臭虫水,good!
怕好毒,對身體有害!

男爵府

分享一下, 網上睇到有人用乾冰滅蝨和用百部浸火酒去噴家俬, 唔知係未work

http://dailynews.sina.com/bg/new ... 02/02352416440.html

http://www.kungfuboard.com/forum ... p?t=84706&pp=40

複式洋房

回覆 Shirleyng428 的帖子

請問搵邊間滅蟲公司? 大概幾錢? 我屋企周圍嘅邊位, 角落都有黑色細細隻嘅嘢行嚟行去, 成日有嘢咬我哋, 都唔知係咩蝨, 好慘! 懷疑係業主搵人全屋裝修完但有封好所有邊位, 令到佢哋有地方不停繁殖, 救命呀! 謝謝! T~T"

伯爵府

引用:回覆+Shirleyng428+的帖子請問搵邊間滅蟲公

原帖由 sammitang921 於 13-08-28 發表

請問搵邊間滅蟲公司? 大概幾錢? 我屋企周圍嘅邊位, 角落都有黑色細細隻嘅嘢行嚟 ...
應該係臭蟲,滅蟲公司我唔敢介紹,我自己都仲未搞掂!!!

大宅

用DE粉,消滅了大隻,但比較細的好像不怕DE粉.所以我又買了其他消滅蚤的產品試下,
唉!好煩

複式洋房

Thank you^^

複式洋房

我現在情況同你好似,搵唔到原頭!
請問你最終點解決呀?

伯爵府

kk_0704 發表於 13-9-2 14:39

我現在情況同你好似,搵唔到原頭!
1 、牆壁的電源插座後面。

2 、布藝家具,特別布藝沙發和其它人們能夠躺臥的家具。

3 、窗套、門套、踢腳板等裝飾物的後面或下面。

4 、木地板下面。

5 、地毯內或地毯的周圍。

6 、牆壁上鬆懈的壁紙後面。

7 、書桌或床頭櫃的檯燈下面。

8 、木質家具的螺絲孔內。
9 、家具上的裂縫內、接縫處或結合處。[噴完再貼膠紙封住]

10 、電纜和管道的後面和下面。

11 、鏡框或畫框的後面。

12 、衣帽架、儲物箱內等場所。

13.拉開床櫃唔好貼牆、所有木櫃腳邊沿、背板。床頭尾板床板la位、腳位、邊邊位。
床板下內櫃桶裡面角、內板。
14.牆腳邊位地下。牆上先用水噴輕輕噴濕小小立即再噴上de。[近天花位置]

如木床板可用畫筆、油掃輕輕掃一層響表面。[木櫃背都可以咁樣做法]
另床 la 如果噴唔到入去、可用a4紙插落床la 再從a4紙sir de粉落去。

用放大鏡電簡照住黎搵。多數響ED粒果度會搵到
仲有床玉邊位枕頭邊位

大宅

回覆 vogue1266 的帖子

Can you tell me what powder is it and where to buy>?

首頁
34567...19

尾頁

跳至