使用意見

跳至

首頁

尾頁

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 +3金熱血 2018母親節勳章 2018父親節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 爸B勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 2016畫展勳章

親子王國iPhone app 2.6.5已知問題:收發訊息頁,未能直接輸入會員名字發送訊息 (只能從好友列表內選取),另未能看到標題內容

跟進:已通知程式開發員跟進。我們建議用戶暫時先到對方帖子內按「私人傳訊」發出訊息,或從收發訊息頁內的好友列表尋找指定用戶對象發送訊息。

侯爵府

回覆:luoying 的帖子

Me too

大宅

引用:發送pm方法一:國民可以將滑鼠游標移至右上

原帖由 bk_admin 於 11-03-30 發表
發送pm方法一:國民可以將滑鼠游標移至右上方的用戶名稱,彈出的選擇內按〝私人訊息〞,於私人訊息頁面內按 ...
Admin 你好,有兩個問題想請教你;
1. 我收到\"提醒\", 話我個標題有問題封咗,之後我就唔可以再PM人,請問點樣先可以PM其他會員呢? 要block 幾耐?

2. 我老公都註冊咗親子王國,但no permission 留言或發帖,試過上網頁重新發驗證電郵但一直冇收過電郵,請問可以點做?

唔該晒!

大宅

引用:親子王國iPhone+app+2.6.5已知問題:收發訊

原帖由 國務專員 於 15-03-16 發表
親子王國iPhone app 2.6.5已知問題:收發訊息頁,未能直接輸入會員名字發送訊息 (只能從好友列表內選取), ...
但我喺用戶發嘅帖下面按私人傳訊都唔可以PM,收件人係空白的

男爵府

引用:Quote:原帖由+國務專員+於+15-03-16+發表親

原帖由 kk300 於 15-04-20 發表
但我喺用戶發嘅帖下面按私人傳訊都唔可以PM,收件人係空白的
我都係咁

侯爵府

您好,請問我個私人訊息冇提示,我嗰日唔覺意點左入去先知有人pm比我,入去前係我冇見到提提示。

洋房

thank you

男爵府

how can delete the pm? Is it only can delete one by one?

國務專員  是的,每次可刪除一條私人訊息。  發表於 16-3-8 09:18

大宅

引用:發送pm方法一:國民可以將滑鼠游標移至右上

發送pm方法一:國民可以將滑鼠游標移至右上方的用戶名稱,彈出的選擇內按〝私人訊息〞,於私人訊息頁面內按 ...
啱啱更新手機apps,做唔到pm功能,特別係一啲我冇add落朋友清單冇得pm,真係好麻煩好唔方便。請快快修正啦!

大宅

回覆:bk_admin 的帖子

仲有手機apps連回覆帖子要加相都唔得。

複式洋房

回覆:私人訊息 (pm) 教學 (11月7日更新)

Very clear, thank you

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+bk_admin+於+11-03-30+發表發

原帖由 daisychiu82 於 16-03-13 發表
啱啱更新手機apps,做唔到pm功能,特別係一啲我冇add落朋友清單冇得pm,真係好麻煩好唔方便。請快快修正啦 ...
X2

禁止訪問

子爵府

引用:每當國民員收到新私人短訊,滑鼠遊標移至右

每當國民員收到新私人短訊,滑鼠遊標移至右上方用戶名稱所彈出的功能選項內的「私人訊息」,以及討論區版面 ...
點解我打第二行字,睇唔返第—行字,睇返全文,要續行look嚟睇,又難look,唔似回應/引用般有咁大個空間比我打字

國務專員  親子王國新版本的android app已優化了這部份。謝謝!  發表於 16-8-25 15:45

大宅

bk_admin 發表於
每當國民員收到新私人短訊,滑鼠遊標移至右上方用戶名稱所彈出的功能選項內的「私人訊息」,以及討論區版面 ...

請問我用戶為何突然沒有權限私訊

國務專員  已通知技術部檢查。不便之處,敬請原諒!  發表於 16-8-25 15:42

大宅

baby寶寶貝 發表於 16-8-25 13:32
請問我用戶為何突然沒有權限私訊

&為什麼突然變了民房?please check thx

男爵府

自從更新了之後,iPhone 手機沒有了pm 功能。請指教如何可找回pm 功能?

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 +3金熱血 2018母親節勳章 2018父親節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 爸B勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 2016畫展勳章

Toni22 發表於 16-9-24 07:14
自從更新了之後,iPhone 手機沒有了pm 功能。請指教如何可找回pm 功能?
如要發送私人訊息予指定會員,請在討論帖子內點按對方的頭像,頁面會跳至對方的個人主頁,再按右上方的「發私訊」便可以發送私人訊息。謝謝!

男爵府

國務專員 發表於 16-9-26 10:19
如要發送私人訊息予指定會員,請在討論帖子內點按對方的頭像,頁面會跳至對方的個人主頁,再按右上方的「發 ...

謝謝!

大宅

Can anyone teach me how to add picture when I post a message? Tks!

首頁

尾頁

跳至