時政擂台

跳至

首頁

尾頁

超級版主

超級版主

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

侯爵府

Bbpig2014 發表於 24-1-22 13:18
嗰班會「叫你睇開啲」嘅「記得利益者」算有品啦, bk呢度一大堆記得利益者, 係賤格無極限, 為咗轉移視線, 會 ...

拎住香港綜援上深圳吃太二、打邊爐不知幾爽歪歪,香港班窮中產乖乖返工交稅養佢哋啦。

伯爵府

hiropp 發表於 24-1-22 12:22
停咗大陸來港150人名額先講。
班人一嚟到香港,大把團體,社工,幫佢哋申請香港福利…… ...
冇咗咪搵你替佢地做低曾層工作囉,香港一年有幾多人已身你有冇計,人口老化情況你知吾知,講攞著數點夠啲大財團呀,你又吾出聲,下下搞分化,又乜都吾識,不如叫啲後生返下工交吓稅,仲有有啲香港男人生吾到咪鬼生,成日搞兩地戀,申請咗落嚟生完就吾理個家

伯爵府

hkbingo 發表於 24-1-22 12:09
今時今日,政府赤字,隨時向我哋有職業嘅人開刀!但綜援養懶人係大家見唔少嘅現象!我哋係咪要團結起來支持 ...
你遲早都係老人,你記著老咗吾好呻冇福利喎,正常吾係諗方法叫政府搵錢咩,赤吾赤字會搵你填數咩,吓吓呻貧窮冇用,花時間去自已搵錢啦,

伯爵府

Myluckybaby 發表於 24-1-23 09:43
拎住香港綜援上深圳吃太二、打邊爐不知幾爽歪歪,香港班窮中產乖乖返工交稅養佢哋啦。
...
你見到可以舉報

伯爵府

你見到吾舉報即係包庇,所以討論區講假設請加上一啲字眼

伯爵府

whitesheepya234 發表於 24-1-22 19:07
25年,已經嚟咗差唔多95萬人
香港每年死亡人數好似四五六萬,2021至2022出生三萬幾人,死亡有六萬,香港人吾生,本地居民係樓價大升佢地啲子女好多係吾願做嘢,一係人地介紹做好職位,低層職位依賴新移民,咁你自已慢慢計,可以再去睇官網到再計清楚,仲有係有一年冇咗七萬人口

首頁

尾頁

跳至