時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章

64,我被呃咗好多年。

補充內容 (19-5-22 21:55):
你可以接受真相嗎?

水晶宮

逢64,又有一班人出嚟發財,錢真好搵

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

一年一度蝗蟲變同胞籌款晚會。

琥珀宮

畀面勳章

又係眾籌既好日子

水晶宮

woodpecker 發表於 19-5-25 21:04

立即變同胞又得 得咗

珍珠宮

回覆樓主:

我被呃左好多年

侯爵府

回覆樓主:

剛睇到,解釋得好清楚。記得睇埋評論
https://youtu.be/-Aboqk5YKk8

侯爵府

woodpecker 發表於 19-5-22 21:36
64,我被呃咗好多年。

謝樓主介紹

侯爵府

回覆樓主:

新聞仲見有二千人出來遊行,有人更一家大細出喊著讓小朋友知道。。。。反逃反條例乘機又抽水,又見黄雨傘。有時間花成日幫人做show, 㸃解唔花幾分鐘睇下Utude 好多64真相既事實片段。
https://youtu.be/a-JuITsEYNU

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

一年一度,籌款日又出動了

男爵府

woodpecker 發表於 19-5-22 21:36
64,我被呃咗好多年。

一年一度Only one day叫同胞,平反六四當日個個黃屍熱血沸騰,青筋盡現,叫平反六四,為學生討回公道!而泛民手中捐款箱不忘周圍叫捐款,其餘日子就叫人地蝗蟲,巴不得中國人死曬最好所以,作為中國人,係咪要好好珍惜六四呢一日呢?!因為果班日夜叫囂:我不是中國人嘅果班狗呢日就會變左中國人!

侯爵府

tls411 發表於 19-5-28 23:39
一年一度Only one day叫同胞,平反六四當日個個黃屍熱血沸騰,青筋盡現,叫平反六四,為學生討回 ...

你講得好。我都真心佩服班人可以忽然激動大叫,演技了得。

伯爵府

一年一度Only one day叫同胞,平反六四當日個個黃屍熱血沸騰,青筋盡現,叫平反六四,為學生討回 ...

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

又回下帶先
由當年還在讀小學六年級到今日己出嚟社會做事,對六四事件的睇法己截然不同,由一面倒支持學生,譴責解放軍,到佔領華爾街之後對六四事件的存疑,到近年的佔領中環,己對事件己經有完全不同的睇法。所以大家唔好只係睇單一媒體,要睇就花啲時間睇多幾個。就好似圖中的(坦克人)咁,真相原來係...自己問下Google啦!

當年好似打錯咗字,
睇下今次釣唔釣到魚先
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

伯爵府

寧做美國狗,不做中國人
真心希望佢哋每年悼念六四時,悼念埋當時陣亡嘅軍人

珍珠宮

2024年龍年勳章

another video

侯爵府

woodpecker 發表於 19-5-25 21:04

又比你看透了

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

美國早已知道六四唔係屠城,亦冇發生所謂嘅坦克車輾死和平嘅學生,不過西方仍舊散播謠言,繼續做謠。

維基解密揭露美國政府內部關於8964嘅通訊
https://wikileaks.org/plusd/cables/89BEIJING18828_a.html

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

https://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/wikileaks/8555142/Wikileaks-no-bloodshed-inside-Tiananmen-Square-cables-claim.html

Wikileaks: no bloodshed inside Tiananmen Square, cables claim
Secret cables from the United States embassy in Beijing have shown there was no bloodshed inside Tiananmen Square when China put down student pro-democracy demonstrations

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

當時宵禁。但有人發謠言話解放軍會入城去殺害廣場上嘅學生,於是為左保護學生,一D市民就被利用了,佢地好激動去阻止解放軍軍車入城,暴發衝突,卒之造成悲劇,人民死傷,令多個家庭痛苦。

呢D人後來知道解放軍入天安門後,並唔係佢地誤以為嘅殺害學生,而係讓學生和平離開,佢地同家人會唔會覺得誤信謠言而犠性自己係太衝動呢?

至於香港,我記得佔中時邵家臻喺金鐘大台向市民散播謠言,話警方已喺龍和道發放催淚彈,令到大批喺金鐘嘅人走去龍和道,於是發生警民衝突。

好彩香港福大命大,警方處理得好,冇俾顔色革命嘅劇本咁推演發生;即係好似柴玲所講,佢地目的要見血。

首頁

尾頁

跳至