自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

yuyueng 發表於 24-5-8 13:02
100萬只系一個開頭,好多洗黑錢就系揾飲食,可以無限開數,裝修20萬定200萬隨你up,又可以無底洞甘蝕錢,1 ...

Hi
想知點解會講佢會等夠兩年至離婚呢

Actions speak louder than works

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

dotdotdotdot 發表於 24-5-8 13:11
應該所有裝修呀,入貨呀,d公司全部18歲仔或親友開,呃曬d錢就話裝修爛尾
...

過曬比自己人
開左蝕曬

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

回覆樓主:

迷暈湯100萬!值

象牙宮

angiehouse 發表於 24-5-8 12:09
賣迷湯,叫埋姊姊一齊攪

叫埋姊姊一齊攪多P 聚會。。。?
76何伯 馬上風。
猝死!450万入袋。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

syne403 發表於 24-5-8 12:02
係香港做食肆成本高,要生意好先有利潤,何太100萬可以開咩店

https://hk.finance.yahoo.com/ ...

可能佢諗住返大陸呢

伯爵府

回覆樓主:

佢話香港飲食業有得發展已經係一個笑話

複式洋房

最好笑係呀新何太話生意失敗會打工養呀何伯
人哋何伯本身有450萬自己養自己到死都得啦
都成76歲人無啦啦要冒咁大風險比你水去打本100萬成副身家近1/4去做飲食生意

別墅

冬甩爸爸 發表於 24-5-8 13:27
最好笑係呀新何太話生意失敗會打工養呀何伯
人哋何伯本身有450萬自己養自己到死都得啦
都成76歲人無啦啦要 ...

可以一邊養伯伯一邊搵第二條水魚

大宅

syne403 發表於 24-5-8 12:02
係香港做食肆成本高,要生意好先有利潤,何太100萬可以開咩店

https://hk.finance.yahoo.com/ ...

唔得 咪之後再拎$

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

有冇真係開舖都唔知啦

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

vvyy1016 發表於 24-5-8 13:12
Hi
想知點解會講佢會等夠兩年至離婚呢

目的已達,錢得手後阿伯只系廢人一個仲唔一腳伸開佢咩?

水晶宮

littlefunpig 發表於 24-5-8 12:52
騙子講野洗乜要羅輯
只係一個藉口
100萬租按上水電牌都未必夠

我都覺得係藉口,唔使咁認真.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

或者賣魚蛋、燒賣、煎釀三寶
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

翡翠宮

回覆樓主:

阿伯聚你,係想有人服侍
大陸婆話要搞生意
咁邊有時間服侍阿伯
根本就係巧立名目呃錢
好彩阿伯有仔女把關
否則個幾百萬凍過水啦

伯爵府

BK Milk勳章

syne403 發表於 24-5-8 12:15
你哋唔好咁啦!開湯飲店都要成本精力

係嘅,真係要精力嘅

attach1/tmp/phpMXkZQ7

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 angiehouse 的帖子

水魚湯

珍珠宮

@必理痛@ 發表於 24-5-8 12:53
100萬做飲食 裝修都吾得la
頂讓就可能得

咁岩TVB最近訪問左個好似外國回流後生仔開螺螄粉鋪,佢話定讓同裝修加埋用左20幾萬。

珍珠宮

續D續D攞,騙子技倆

子爵府

Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

mcs74 發表於 24-5-8 14:47
咁岩TVB最近訪問左個好似外國回流後生仔開螺螄粉鋪,佢話定讓同裝修加埋用左20幾萬。
...

我有睇呢個節目,嗰間店又細又舊,後生仔話生意難做,無咩錢賺

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊