自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

fanny2014 發表於 23-2-10 07:41
係呀, 即係開咗香港版嘅支付寶入面嘅跨境乘車碼, 就搭到深圳地鐵。 不過微信入面嗰個深圳通,佢要實名登 ...

係喎,仲有小程式,我都忘了,以前都用過,頭先入,出到code,但叫我實名,唔知即係用唔用到
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

ddcat 發表於 23-2-10 07:45
點解應該用Alipay hk 既,有咩分別啊!我星期六上,邊個商場多野行d呢
...

用支付寶直接扣我內地戶口錢,用alipay hk會扣信用咭

sfll  ^_^  發表於 23-2-10 09:25
放下自在

公爵府

2024年龍年勳章

cattz288 發表於 23-2-9 22:31
今日下午北上幫老公睇下張停左既聯通電話咭仲有無得救,結果係失望既,因為停得太耐喇,只可以重新出過新號 ...

我張電話卡又係瓜咗~
預咗要開張新~
但聽日先去換回鄉卡~
我打算過羅湖關開卡~

大宅

回覆樓主:

靚咗咁多

大宅

今日下午北上幫老公睇下張停左既聯通電話咭仲有無得救,結果係失望既,因為停得太耐喇,只可以重新出過新號 ...

好大

大宅

wlea 發表於 23-2-9 22:48
完全唔認得路了變咗好多,仲有冇多啲相

我以為係邊個商場

男爵府

cattz288 發表於 23-2-10 08:02
用支付寶直接扣我內地戶口錢,用alipay hk會扣信用咭

大宅

cattz288 發表於 23-2-9 23:04
第一次入家樂福會無野買
無相喇,下次再去第二度探索下
B ...

唔識路

男爵府

去領展中心城係咩地鐵站出口?要上地面嗎

象牙宮

ddcat 發表於 23-2-10 08:14
去領展中心城係咩地鐵站出口?要上地面嗎

去會展中心站出,經過連城新天地就到,唔駛出路面行
放下自在

男爵府

cattz288 發表於 23-2-10 08:00
係喎,仲有小程式,我都忘了,以前都用過,頭先入,出到code,但叫我實名,唔知即係用唔用到
...

微信入面嗰個深圳通,你登記到? 有冇叫你入18個number身份證?

象牙宮

fanny2014 發表於 23-2-10 08:28
微信入面嗰個深圳通,你登記到? 有冇叫你入18個number身份證?

疫情前用過
係喎,我地都無18個字id 點實名
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章

cattz288 發表於 23-2-10 07:24
本來想用云閃付入面既出行qr code,但唔成功, 結果用左支付寶入面既乘車碼,返港先見人分享應該用返hk al ...

alipay hk有呢個功能, 正呀. 等我搵下

男爵府

cattz288 發表於 23-2-10 00:57
係呀!以前鴨記好多呢類咭賣,之後要返深圳做實名,無記錯係6蚊1個月

...

請問是聯通的?還是中移動?
Thanks!

象牙宮

麻油麵 發表於 23-2-10 09:27
請問是聯通的?還是中移動?
Thanks!

呢張係聯通黎
放下自在

男爵府

cattz288 發表於 23-2-10 07:01
尋日去左呢間聯通

多人嗎?
見YouTuber d片話深圳所有關口銀行同電訊商都多人?

象牙宮

麻油麵 發表於 23-2-10 09:29
多人嗎?
見YouTuber d片話深圳所有關口銀行同電訊商都多人?

唔多,門口職員比籌,等左幾個人,仲有位坐,有旺旺食
attach0/tmp/phpmS53nC
放下自在

大宅

cattz288 發表於 23-2-10 08:42
疫情前用過
係喎,我地都無18個字id 點實名

我都仲用到,疫情前可以用回鄉卡實名

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

tkop 發表於 23-2-9 23:06
係咪非触式e道
整左真係好方便~

男爵府

cattz288 發表於 23-2-10 09:32
唔多,門口職員比籌,等左幾個人,仲有位坐,有旺旺食

諗住過多兩個禮拜非禮拜六、日去攪,就是打算坐高鐵上去福田後去依間攪

要中午過後喺港島攪完d野先上。
去完聯通,之後仲要去銀行攪。唔知夠唔夠時間

首頁
12345...6

尾頁

跳至