自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆 cattz288 的帖子

我昨天下午2點幾也收到55299967的男仕打來自稱是環球財務追數公司, 又是讀出我姓氐及身份証號碼, 和你的對答內容差不多, 我今早已上電子報案中心舉報, 我希望你也去舉報, 讓警方去處理, 因現在有電話實名制, 希望快些找出這騙徒, 以免有其他人受騙.

珍珠宮

2023年兔年勳章

MrBeast 發表於 23-6-11 10:08
過一蚊 俾佢呀嘛,然後報警等警察拉佢, 冇得再害人

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

paggielaw 發表於 23-6-11 10:16
回覆 cattz288 的帖子

我昨天下午2點幾也收到55299967的男仕打來自稱是環球財務追數公司, 又是讀出我姓氐 ...

好呀,我係近5點收到!就係蠢左,無問佢拎戶口號碼報警
放下自在

子爵府

2018復活節勳章

cattz288 發表於 23-6-11 09:53
佢地係cold call公司幫broker agent搵客,如康x果類,因為佢地公司個朶差,所以就用呢d屎橋搵客

我上星期 ...

原來係咁

我有試過接過呢隻電話
不斷問佢修左例咩? 無聽過非65歲or 聲明不再港工作嘅可以提取
講到佢收線

複式洋房

我昨天下午2點幾也收到55299967的男仕打來自稱是環球財務追數公司, 又是讀出我姓氐及身份証號碼, 和你的對答內容差不多, 我今早已上電子報案中心舉報, 我希望你也去舉報, 讓警方去處理, 因現在有電話實名制, 希望快些找出這騙徒, 以免有其他人受騙.

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

paggielaw 發表於 23-6-11 10:21
我昨天下午2點幾也收到55299967的男仕打來自稱是環球財務追數公司, 又是讀出我姓氐及身份証號碼, 和你的對 ...

好,我都啱啱報左喇
放下自在

象牙宮

paggielaw 發表於 23-6-11 10:21
我昨天下午2點幾也收到55299967的男仕打來自稱是環球財務追數公司, 又是讀出我姓氐及身份証號碼, 和你的對 ...

嘩,好快有回應,36字頭警局職員call back, 話會比同事跟進呢個55手提
放下自在

公爵府

lailaihan 發表於 23-6-11 01:26
我細佬上星期都收到哩啲電話,講得出全名同ID,話我細佬差佢哋九千幾…..問佢係邊間又話保密協議唔講得,要 ...

即係本地人,可以拉得

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊