自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

珍珠宮

廢柴孖條 發表於 24-4-14 10:09
好野蠻、希望屯門友唔好再幫襯,等執!

係囉小店唔係賣人情味咩?仲有咩賣呀?

子爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

我唔會信哂一邊
尤其呢條片冇前因

珊瑚宮

luckyQ 發表於 24-4-14 10:10
係囉小店唔係賣人情味咩?仲有咩賣呀?

呢間明顯賣惡
唔理學生啱啱啱,但間店態度...
話觀點與角度問題, 乜有香港人鐘意俾人呼呼喝喝鬧住食野嫁, 咁重口味既。

Skytree1000    發表於 24-4-14 11:05

男爵府

回覆樓主:

成家人老粗而最蠢係個細仔,個男仔著住polo衫有學校logo,覺得佢「唔似」係學生又話要兩位後生「證明」自己係咪學生。為咗慳2蚊優惠又唔叫人拎學生證查下息事寧人,豬隊友

珍珠宮

cbeyond 發表於 24-4-14 10:16
呢間明顯賣惡
話觀點與角度問題, 乜有香港人鐘意俾人呼呼喝喝鬧住食野嫁 ...

我希望成年人對小朋友學生有啲愛,其實對佢哋日後成長好有影響,當然如果啲學生好野蠻都可以耐心教返佢,一間小店可以咁惡俾人哋感覺乜嘢都靠惡就解決到辦法,學生小朋友有不愉快嘅經歷好影響日後嘅人生佢哋係社會棟樑,尤其是服務性行業佢哋都係你老闆

Skytree1000    發表於 24-4-14 11:06

珍珠宮

分甘同味 發表於 24-4-14 10:17
成家人老粗而最蠢係個細仔,個男仔著住polo衫有學校logo,覺得佢「唔似」係學生又話要兩位後生「證明」自己 ...

其實小店嚟啫,兩蚊雞俾佢俾啲愛佢日後再幫襯我又有口碑當賣廣告何樂而不為呢

子爵府

牛年勳章

其實件事一開始店舖係可以用其他方法處理,奈何佢地一家太惡死,郁啲就郁手郁腳滿口粗口。

中學生張相俾人擺上網要求delete都好正常,起初嗰個阿媽都願意刪除,後尾個老竇又發爛渣先至搞到咁樣。

而家先可以講店舖蠢囉,eq 低自作自受!

珍珠宮

Png 發表於 24-4-14 10:14
我唔會信哂一邊
尤其呢條片冇前因

我覺得又唔使睇晒成件事囉,使唔使對學生咁惡已經係一件事啦

男爵府

cbeyond 發表於 24-4-14 10:16
呢間明顯賣惡
話觀點與角度問題, 乜有香港人鐘意俾人呼呼喝喝鬧住食野嫁 ...

有D jm話唔好跟車太貼,但不論前因後果,放未成年人幅相上去公審已經好大問題,通常放相係偷嘢/食霸王餐、咁樣去誤導人已經係好唔啱,換住你個仔咁樣俾人擺放上網,你會點?人哋負評,點解唔可以用留言回應?根本人格就有問題!

Skytree1000    發表於 24-4-14 11:07

珍珠宮

carcar0909 發表於 24-4-14 10:21
其實件事一開始店舖係可以用其他方法處理,奈何佢地一家太惡死,郁啲就郁手郁腳滿口粗口。

中學生張相俾人 ...

尤其是服務性行業的飲食業,現在處於下線,你仲咁樣好蝕底

男爵府

回覆樓主:

睇尼度發現,咁多個平時呱呱叫鬧黃媒嘅愛國愛黨會員,原來咁熱愛支持Channel C貼晒Link咁提高佢哋嘅點擊率幫助佢哋增加收入,真係多謝晒。

子爵府

牛年勳章

分甘同味 發表於 24-4-14 10:17
成家人老粗而最蠢係個細仔,個男仔著住polo衫有學校logo,覺得佢「唔似」係學生又話要兩位後生「證明」自己 ...

唔衰得要死撐!成家都唔識做生意開乜嘢舖頭吖。

琥珀宮

cbeyond 發表於 24-4-14 08:57
有片
https://youtu.be/fhfL-fNBNhk?si=EeoZ4p8dR6zwAN_D

Channel C,毒果班底,不會盡信,前面記者講話冇拍,直接就拍店主激忿說話,覺得有問題囉。

珊瑚宮

SandyKL 發表於 24-4-14 10:23
Channel C,毒果班底,不會盡信,前面記者講話冇拍,直接就拍店主激忿說話,覺得有問題囉。
...

學生我唔信佢地原本態度無問題
但間店既態度係超級惡劣
開傘, 真係睇到O咀, 有無咁癲呀。成家態度正到呢.. 果然一家人。
呢類食店, 我一定唔會幫趁

珍珠宮

luckyQ 發表於 24-4-14 08:22
https://www.facebook.com/share/p/bXaJCj4yoELDeFjU/?mibextid=K35XfP

連登好勁,勁快手(emoji)(emoji)(emoji)
高度危險人物,切勿讓學生進店內(emoji)(emoji)(emoji)

source:
https://m.youtube.com/watch?si=tiEQ-FArsHnmWUmH&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2aspoYGJJt0oRu7_3XbIhFpRwvL18NjvklgZR6aw5YKv0Bqi4kdcCWRqM_aem_AYHZWcVO3eX-mF5_qTxwOxgKHrX6G6FQDp-WXcsbJKj3eqt0bdonO0d79tf9T2Q8IzGhrOA9AN061TLbE0oco4N8&v=kyrZAvU07o0&feature=youtu.be

https://m.youtube.com/watch?si=-kbr5EjSm87H2uBV&fbclid=IwAR2mKdfsxQBr9OrjChi3bj7kLLdxiNHB7b9UxUXldf_MUVF2yFGms0b5vPI_aem_AYEVvRhOleMj9H9-9pt5DiFpOpqn0meINoZZGMeS803lQCATuYuU9qv6UTCVZN_Cg8DzaAYgYDMi1VA-nOXOk5lZ&v=fhfL-fNBNhk&feature=youtu.be

廷伸閱讀:
https://m.youtube.com/watch?v=7B0GNJmcwq4&pp=ygUR6b2K6Zi_5ZOlIHlvdXR1YmU%3D

大宅

2024年龍年勳章 牛年勳章

SandyKL 發表於 24-4-14 10:23
...

原來係黃媒, 唔怪之得將啲片cut來cut去,一貫手法。

伯爵府

又應咗星加坡佬話齋,
”Hk店員長期憤怒”

珍珠宮

tsmtang 發表於 24-4-14 10:32
原來係黃媒, 唔怪之得將啲片cut來cut去,一貫手法。

我係消費者我唔理咩顏色,凶學生欺善怕惡已經唔啱

Skytree1000    發表於 24-4-14 11:10

大宅

2024年龍年勳章 牛年勳章

luckyQ 發表於 24-4-14 10:41
我係消費者我唔理咩顏色,凶學生欺善怕惡已經唔啱

我由頭到尾都係針對嗰個所謂嘅記者,從來冇講過學生同店舖邊個啱定錯。

伯爵府

2024年龍年勳章

cbeyond 發表於 24-4-14 08:57
有片
https://youtu.be/fhfL-fNBNhk?si=EeoZ4p8dR6zwAN_D

睇咗,而家個女仔上門,影完post 咗惡人個樣同舖頭,所有人都認得呢幾個人,私隱專員公署會告得嗎?

首頁
12345...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊