自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆樓主:

所以有一年我勸公司男同事唔好打算叫埋女同事去印度旅行,無事就好有事點對得住人地?

男爵府

廢柴孖條 發表於 24-3-3 23:49
點解仲會有人去印度自由行,我連跟團都唔會去
PS:sorry,睇留言笑C~圖3

強姦大國

男爵府

強姦大國

大宅

redhot 發表於 24-3-4 01:00
我忽然好奇,有冇印度女子終生都冇被強姦過架呢?

印度有分種姓制,雖然已經取消左,但啲人都仲係根深蒂固,高種姓既人其實唔會亂咁周圍去,會留係自己個社區範圍多。

其實世界上比印度仲要嚴重既地方多的是,例如非洲,南非已經係好嚴重,而且附帶愛滋,去個度只可以留係白人區,同係個啲地方活動,警力保護唔到所有區,只係集中係某啲地方。中美洲危地馬拉、伯利茲、洪都拉斯個啲情況都類近,唔係一個可以自由周圍行既國家,我試過行錯區即刻被好心人警告,當地啲女人聽到我地可以係自己國家周圍去,會好羨慕覺得不可思議,同時嚴厲地話俾你知唔可以

呢啲地方我全部工作關係去過,其實印度相比起都真係還好,起碼私家車公路攔劫比較少,我可以揀唔去鄉郊

俾人強姦既女仔好慘,但我眼見好多外國白人女人係比較少安全意識,係呢啲國家backpack周圍去,非常自信,勸都冇用,冇遇到意外既怎至會幫手洗白話其實好安全

珍珠宮

Jay_mi 發表於 24-3-5 07:30
印度有分種姓制,雖然已經取消左,但啲人都仲係根深蒂固,高種姓既人其實唔會亂咁周圍去,會留係自己個社 ...

世界之大,真係無奇不有,唔係你咁講我都唔知今時今日地球上仲有咁唔文明嘅事!生為女人活在香港真係好幸福!

水晶宮

啲留言真係

水晶宮

野人畜生國家

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

tigger_bb 發表於 24-3-4 17:27
留言嘅jm 似乎未去過印度。個kol係去左鄉郊偏僻地區仲要露營,大城市商業區係正正常常的。印度好多女性都 ...

對住呢D新聞, 老實講, 你有興趣就去多D
我就真係無興趣去了解佢

呢一單, 俾人輪姦完, 去警署報案, 再俾警察強姦

https://news.mingpao.com/ins/%E5%9C%8B%E9%9A%9B/article/20220505/s00005/1651746212517/%E5%8D%B0%E5%BA%A613%E6%AD%B2%E5%A5%B3%E9%81%AD%E8%BC%AA%E5%A7%A6%E5%A0%B1%E8%AD%A6%E5%86%8D%E9%81%AD%E8%AD%A6%E5%BC%B7%E5%A7%A6-%E6%B6%89%E4%BA%8B%E8%AD%A6%E5%93%A1%E8%A2%AB%E6%8D%95%E5%9C%A8%E5%A0%B429%E5%90%8C%E8%A2%8D%E5%81%9C%E8%81%B7

事主來自「賤民」(印度種姓制度中的最低階層)社區,其父稱,4名男子上月將事主帶到鄰近的中央邦,在那裏輪姦了她4天,之後將她帶回村內。據現時為少女提供輔導的非政府組織及印度傳媒稱,少女上周跟姨母到警署報案,遭管理該警局的警員強姦。警方周三拘捕涉案警員及另外4人。
天朗氣清

水晶宮

TATEYAMA 發表於 24-3-4 07:38
一個印度一個菲律賓,永遠唔會踏足!

me too

大宅

請都唔會去既地方

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

外國傳媒無報 印度實況?

比歐洲 印度人 騙左?
以為好和平?

公爵府

回覆樓主:

其實印度D男人發生咩事咁變態?
去印度旅遊的人真勇敢

大宅

redhot 發表於 24-3-5 11:15
世界之大,真係無奇不有,唔係你咁講我都唔知今時今日地球上仲有咁唔文明嘅事!生為女人活在香港真係好幸 ...

對的,我地其實好安全。

再分享朋友個case: 朋友成家去左南非既黑人區傳教,佢地一家成日俾人公路攔劫,佢個team有位美國19歲女教士到步第一日就俾人入屋強姦左,佢住隔離聽唔到,一直內疚。佢話我知南非強姦都係gang rape(輪姦),人數多到恐怖,由於太暴力,俾人姦完既女人下面會終身受創,終身流啲好臭既水出黎,咁個啲女人就會遠離家人,獨自喺山上面隱居。

南非仲有啲好㤥人既新聞,例如強姦六星期大既bb,我真係唔知點落到手

https://tw.yahoo.com/movies/%E7%8D%B8%E8%A1%8C-%E5%8D%97%E9%9D%9E-%E8%88%85%E7%88%B6%E7%AB%9F%E5%BC%B7%E5%A7%A6%E5%85%AD%E9%80%B1%E5%A4%A7%E5%A4%96%E7%94%A5%E5%A5%B3-080520770.html

男爵府

Jay_mi 發表於 24-3-6 02:32
對的,我地其實好安全。

再分享朋友個case: 朋友成家去左南非既黑人區傳教,佢地一家成日俾人公路攔劫, ...

傳教都咁危險
你朋友都仲要帶全家一齊去
個女教士好慘,仲咁後生。
佢哋唔會一班教士一齊住互相照應的嘛?

珍珠宮

rebeccalin 發表於 24-3-4 07:54
加上一個緬甸

我想問吓點解會有緬甸份嘅?純粹八卦

水晶宮

留喺印度d女人應該要帶定數十把較剪傍身

公爵府

牛年勳章

KTKTKT5 發表於 24-3-6 07:54
我想問吓點解會有緬甸份嘅?純粹八卦

緬甸好多人口拐賣進行詐騙,你google一下緬甸詐騙or睇電影孤注一擲就知道幾恐怖。不過舊年好似已經開始當地的詐騙集團,唔知宜家點樣。但應該還會有爪牙活動,不去為妙。

珍珠宮

rebeccalin 發表於 24-3-6 08:23
緬甸好多人口拐賣進行詐騙,你google一下緬甸詐騙or睇電影孤注一擲就知道幾恐怖。不過舊年好似已經開始當 ...

明白,謝謝資料

子爵府

畀面勳章

Jay_mi 發表於 24-3-6 02:32
對的,我地其實好安全。

再分享朋友個case: 朋友成家去左南非既黑人區傳教,佢地一家成日俾人公路攔劫, ...

好恐怖

男爵府

環保接龍勳章

回覆樓主:

細個時喺球場玩(講緊香港),一見到有印度男仔喺度玩就要盡量避開,已經唔止一次俾佢哋摸,所以好細個已經知道呢世都唔會去印度旅遊。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊