自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

littledot 發表於 24-5-4 12:55
其實點解咁著眼物業有冇老婆名?就算冇名唔係離婚都有得分咩?

如果你老公寫佢呀媽、阿哥家姐名
你豆豉都無得分
防狼咁防你

仲要最好你冇讀書專業,自廢武功,要被迫跟佢一生

公爵府

廢柴孖條 發表於 24-5-4 12:40
笑咗、我父母喺我八歲離婚,因為阿爸爛賭,但又比家用,但我阿媽都堅持離婚,責任係咪要包埋冷暴力?相處 ...

絕對同意!好怕啲人話為左仔女唔離婚!如果係可以正常相處仲還好,有啲真係相對冇言,有啲如果唔返屋企,鬧交甚至郁手,仔女看在眼裡更影響佢成長吧!

公爵府

MandyChan_Chan 發表於 24-5-4 13:04
如果你老公寫佢呀媽、阿哥家姐名
你豆豉都無得分
防狼咁防你

我又唔知佢物業寫屋企人名,9千萬物業全部係屋企人名?

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

D..D 發表於 24-5-4 09:57
入去唔睇㩒un 丫嘛

我就係咁

總有離別的時候

公爵府

乖寶寶布布 發表於 24-5-4 12:59
寫屋企人名果啲邊有得分啫

同埋轉移去外國嗰啲都冇得分㗎

物業落公司名其實好平常,但如果寫屋企人名就奇怪啲

伯爵府

劉定埾個名甘流?佢係乜水

大宅

littledot 發表於 24-5-4 13:08
物業落公司名其實好平常,但如果寫屋企人名就奇怪啲

私人名、公司都冇歐份啦

大宅

MandyChan_Chan 發表於 24-5-4 13:00
咪係,做ftm生兩件,錢有成億,都無層過老婆手。
有邊個藝人老婆好似歐咁慘,要靠自己出黎讀書捱。
好命的 ...

有好多jm話歐人心不足喎,又「供書教學」,又「包食包住」,直頭畀多佢添咁講,仲批評佢「又食又拎」

咁係畀多咗嘅,如果係當「奴婢」計嘅話,但......唔係老婆囉

男爵府

gallygally 發表於 24-5-4 12:37
蕭若元都話離婚對子女一定有影響, 要用一生時間彌補。 婚姻始終包含埋責任
...

蕭若元都話?呢個人講野有乜咁權威?要quote 佢出黎廿講???

我爸係我細個時搞女人,之後冇返個屋企,我地3姊妹都係咁成長,冇影響我地婚姻觀。我都唔覺得童年有咩缺失,我媽咪對我地好好,我地童年都好快樂。

大茄    發表於 24-5-4 16:24

子爵府

乖寶寶布布 發表於 24-5-4 12:10

呢件事都話我知要教女
唔好輕易做ftm,就算做ftm都一定確保自己有搵錢能力,被動收入,自置物業先。男 ...

我朋友就係一心諗住做ftm的人,工作經驗好少,嫁咗就要老公聯名買樓,佢一蚊也沒出過的,仲有買咗不同的保險,老公有乜事佢都有個保障。FTM + 工人,湊1個小朋友,本來生活好輕鬆,但佢老公近幾年工作不順利,收入大減,保障也cut咗些。女的繼續要用工人,亦沒打算去工作,都唔知男的點捱

男爵府

FionaWong0118 發表於 24-5-4 13:20
蕭若元都話?呢個人講野有乜咁權威?要quote 佢出黎廿講???

我爸係我細個時搞女人,之後冇返個屋企, ...

我都剛剛聽左個阿伯最新出的片,其實呢個阿伯係封建父權社會出產的極品,所有女人都應該留家相父教子,結婚後唔應該有自己的人生,因為你結婚後的人生都是奉獻給家庭

水晶宮

熊妹妹 發表於 24-5-4 13:23
我朋友就係一心諗住做ftm的人,工作經驗好少,嫁咗就要老公聯名買樓,佢一蚊也沒出過的,仲有買咗不同的保 ...

只能共富貴,不能共患難,男嘅捱唔到,遲早家嘈屋閉!

大宅

FionaWong0118 發表於 24-5-4 13:20

我爸係我細個時搞女人,之後冇返個屋企, ...

呢啲大男人呀伯多數expect個女人乜都自己搞曬,然後自己感情時間上冇乜點付出,喪偶式教育,一味話自己忙甚少返屋企,其實出面沙沙滾,跟住少少事就話屋企個女人唔賢慧

珍珠宮

我朋友個前夫都係寫公司名,自己出邊搞搞震搞到癲,結果係點都唔使我講……

一家唔知一家事,如果老公寫晒啲兄弟姊妹名,即係防老婆⋯⋯做夫妻都幾心淡

大宅

天貓 發表於 24-5-4 13:37
我朋友個前夫都係寫公司名,自己出邊搞搞震搞到癲,結果係點都唔使我講……

一家唔知一家事,如果老公寫晒 ...

我識人都係啦,滾之餘仲瘋狂轉移資產去外國,聯名公司名下嘅錢就轉去自己私人外國戶口,賤到

男爵府

綠茶新地 發表於 24-5-4 13:24
我都剛剛聽左個阿伯最新出的片,其實呢個阿伯係封建父權社會出產的極品,所有女人都應該留家相父教子,結 ...

呢個阿伯同佢個仔都係極品,我從來都唔會睇佢地,都費事俾view數佢地賺。

男爵府

bbc2018 發表於 24-5-4 12:40
大男人,又小家嘅男人,真係好恐怖,一個又一個女人離佢而去,真係要好好反省下
...
well, 兩個女人都離距已去真係要反省下

的大男人無野做都唔肯凑子女, 係要老婆咩都放棄留屋企甘都好易出事

珍珠宮

乖寶寶布布 發表於 24-5-4 13:39
我識人都係啦,滾之餘仲瘋狂轉移資產去外國,聯名公司名下嘅錢就轉去自己私人外國戶口,賤到
...

我朋友係有高學力,本身屋企有錢,但係佢個老公家族啲公司返工,佢老公更有錢但要同老爺奶奶住,無工人,老爺都係大滾友,奶奶都有喊苦喊忽,但就唔會同情呢個新抱仔,話男人出去逢場作興冇乜所謂佢連星期日都冇得休,佢前夫就玩到七彩,滾到七彩,冇得講,人哋識投胎….不過後來佢自己出嚟開公司,帶晒啲大客走,因為就係佢平時夠勤力,好多客信佢,佢可以自己自立門戶,而家都退咗休嚕

伯爵府

gallygally 發表於 24-5-4 12:32
真係冇良心, 好無情。 就算冇愛都應該仲有情, 連情都冇, 都仲有仔女, 個女仲得十幾歲, 女就就咁走左 ...

因為有仔女所以唔可以離婚???

離婚就代表走左去唔理仔女???

伯爵府

天貓 發表於 24-5-4 13:51
我朋友係有高學力,本身屋企有錢,但係佢個老公家族啲公司返工,佢老公更有錢但要同老爺奶奶住,無工人, ...

女人一定要難為女人系列

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊