3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

大宅

個仔偏瘦,久唔久就傷風感冒,平時胃口一般,久唔久有畀全脂奶佢飲,係咪應該飲番配方奶好啲?

大宅

我仲俾緊小朋友飲配方奶呀,都無影響食欲,又唔係要佢餐餐飲奶,早餐同下午tea time 俾佢飲一杯咋,營養夠全面d囉

別墅

回覆 KristyLove 的帖子

我以為小朋友已經乜都食,唔使再飲奶啦,點知一幫佢戒奶就好易病,所以都係比番佢飲奶好d,你飲邊隻配方奶?

別墅

我就係見佢飲皇家美素都飲得好地地,一直好健康,食得飲得瞓得又痾得,所以唔會特登戒奶啦

大宅

BB防敏心得分享勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

回覆 tina502 的帖子

我個仔都係飲呢隻,我見佢同仔仔夾得幾好,食得,又訓得,又有活力,所以無諗過介喔!

大宅

減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

我仔仔而家慢慢咁大,但都無諗住咁快戒奶,每日早餐比佢飲一杯樓上媽媽講果隻配方奶,見佢又唔會影響正餐進食,覺得每日起碼飲一杯都對佢成長有益吖

大宅

虎到金來勳章 減齡達人勳章

我仔仔都係飲呢隻,轉咗固體食物都冇特登幫佢戒奶,比佢繼續飲,尤其是夜晚嗰餐一定要飲,佢嘅健康都好好同埋又瞓得又飲得又痾得。

大宅

回覆 chichichi 的帖子

我女女都係飲呢隻呀~一樣無刻意幫佢戒奶,因見小朋友都鍾意飲,而且加固後,當補充營養,keep住飲都唔覺有咩問題,飲完依然肯食固。

男爵府

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

我仔仔到而家都有keep住補奶,試過幾隻,發覺呢隻最適合仔仔!仔仔越飲越强壯,病痛都少d !遲d妹妹出世,我都決定會用呢隻嚟補奶!

大宅

如果唔影響胃口都好啲,但佢已經食得唔多再影響佢食飯

請問仲有畀仔女飲配方奶嘅jm,通常係咪早餐開畀仔女飲?

大宅

虎到金來勳章 畀面勳章

回覆樓主:

/

大宅

虎到金來勳章 畀面勳章

我大女三歲個時已經直接食早餐,冇俾奶佢飲,因為我俾個早餐好鬼多架,反而俾佢臨訓時食一餐配方奶,佢會訓得好d

大宅

我女女一般起身個餐會比配方奶佢飲, 午餐同晚餐都係食正常野食,臨瞓仲會再飲奶囉,我同樓上媽媽都一樣俾呢隻奶粉,都幾多人飲架喎。

男爵府

回覆 maggie_tamhk 的帖子

係呀,阿b早餐比較無胃口,所以我會比奶阿b飲,保證每日都有一杯奶俾佢飲,我又係比呢隻喎。

大宅

BB防敏心得分享勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

係呀,早餐俾佢飲,等佢有多d能量返學學野

大宅

回覆 NaJan 的帖子

我俾小朋友飲皇家美素呀,佢淡味d唔太甜,可以配合返我平時煮少調味既食物。你呢?

子爵府

笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 親子王國15週年勳章

我比較懶
直接比全脂奶佢飲

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 Poo得好勳章 BB防敏心得分享勳章 美好大世界2017勳章 趣教勳章 最關心BB問題熱投勳章 親子王國15週年勳章

配方奶營養係全面啲嘅,但平時正餐食飯都要再努力,試吓唔同食材同烹調方法,總之目的係吸引佢去食,我覺得兩者可以同時進行嘅。

珍珠宮

mok_bb 發表於 20-11-20 17:55

我大女三歲個時已經直接食早餐,冇俾奶佢飲,因為我俾個早餐好鬼多架,反而俾佢臨 ...

但怕唔怕夜晚要起身去廁所?

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至