自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

cyyiu 發表於 21-7-9 15:09
同我一樣喎,都係5月初開始,一個月減2磅左右
行完由頭濕到落腳,底衫褲都濕埋,但爆汗真係好爽 :e ...

星期六日我仲同我老公一齊行. 感覺很開心. 我覺我而家行路都快左

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆樓主:

至緊要健康左
當然又減到就最好

水晶宮

ballonbb 發表於 21-7-9 15:17
星期六日我仲同我老公一齊行. 感覺很開心. 我覺我而家行路都快左
...

週末我會抽一日同女行,老公得閒都會去, 因為我女肥左好多,佢都要減減

伯爵府

cyyiu 發表於 21-7-9 15:05
行完山,沖埋涼,食埋早餐就衝去返工 係有d趕,但好充實!
我諗住減多2kg就收工了,希望過左暑假 ...

其實行山真係幾好. 又有風景看. 又可減肥健身.有時見D小動物小昆蟲也看一餐

伯爵府

2018復活節勳章

cyyiu 發表於 21-7-9 14:44
做運動真係好好,可以減肥,身體又健康,人都開心d

係, 我都要做返, 夏天成日怕熱

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

日日咁行米會曬到好黑?同你自己一個行山?依家太熱,小心為上,注意安全

珍珠宮

你好有毅力! 送完女返學仲有時間去運動同食早餐...你地好早要出門口?
我運動爆完汗好攰,未試過爆完汗好精神,可能我有問題...個人頭暈暈咁...

大宅

cyyiu 發表於 21-7-9 10:47
5月初出左個po, 記錄第一天送完女上校巴,利用中間空檔時間,行完山再返工,而家差不多2個月,總結一下減 ...
加油呀

子爵府

我比較喜歡你這種減肥日誌。天然又健康。好過用啲極端方法,傷害自己身體而不自知,仲要不斷分享教人。

樓主,加油!

水晶宮

gg_candy 發表於 21-7-14 11:18
係, 我都要做返, 夏天成日怕熱

熱做運動先好!
我反而好怕好凍去行山,因為要帶好多衫,轉頭又要除,出左汗又驚冷親!

水晶宮

kit2004 發表於 21-7-14 11:27
日日咁行米會曬到好黑?同你自己一個行山?依家太熱,小心為上,注意安全
...

揸防曬,擔遮,只係曬到雙手好黑,但我鍾意
我一朝早去行,勁多晨運客,所以都安全,同埋唔太熱!

水晶宮

macdullbaby 發表於 21-7-14 12:55
我比較喜歡你這種減肥日誌。天然又健康。好過用啲極端方法,傷害自己身體而不自知,仲要不斷分享教人。

樓 ...

其實我都唔buy嗰d斷食、生酮 ....
正常做運動、控制飲食效果已經可以好好,如果想要完美身型,要有先天條件配合極度努力,自問就無了,所以keep到唔太肥我都好滿足了

首頁

尾頁

跳至