故障報告

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024勳章

無論是電腦網頁版,還是手機使用Chrome,明明facebook已經login,但baby kingdom登入時按"facebook登入",就會出現“應用程式並非使用中”

超級版主

超級版主

回覆樓主:

抱歉

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23655296

伯爵府

2024勳章

bktcc 發表於 23-4-9 08:16
抱歉

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23655296

請問可以怎麽辦呢?我想改為用戶註冊,但手機已使用未能成功

超級版主

超級版主

baby_CH 發表於 23-4-9 09:15
請問可以怎麽辦呢?我想改為用戶註冊,但手機已使用未能成功

係咪忘記左帳戶密碼? 同時又想改帳戶註冊email?

請聯絡 Helpdesk

https://www.baby-kingdom.com/helpdesk/upload/open.php

伯爵府

2024勳章

bktcc 發表於 23-4-9 22:05
係咪忘記左帳戶密碼? 同時又想改帳戶註冊email?

請聯絡 Helpdesk

不是,是現在不能用Facebook login,我用app沒有登出還可以用到,萬一app好似網頁版自動logout了,那即是用不了?

超級版主

超級版主

baby_CH 發表於 23-4-9 22:39
不是,是現在不能用Facebook login,我用app沒有登出還可以用到,萬一app好似網頁版自動logout了,那即是 ...

唔係,用戶名 + 密碼 就可以 login 帳戶,所以先前問係咪忘記左密碼

伯爵府

2024勳章

bktcc 發表於 23-4-10 08:58
唔係,用戶名 + 密碼 就可以 login 帳戶,所以先前問係咪忘記左密碼

我沒有用戶口+密碼, 登入時一直都按facebook登入

超級版主

超級版主

baby_CH 發表於 23-4-10 09:22
我沒有用戶口+密碼, 登入時一直都按facebook登入

如果你唔想用 用戶名 + 密碼 login,暫時無其他辦法解決

伯爵府

2024勳章

bktcc 發表於 23-4-10 11:11
如果你唔想用 用戶名 + 密碼 login,暫時無其他辦法解決

我也想重新登記 "用戶名 + 密碼", 就如上面所說, 因為facebook login已用了手機登記並不能重用

超級版主

超級版主

baby_CH 發表於 23-4-10 11:26
我也想重新登記 "用戶名 + 密碼", 就如上面所說, 因為facebook login已用了手機登記並不能重用
...

只要另開一個新既 browser 上 BK,未 login 帳戶,係登入按找回密碼 ( 如圖 ),入返用戶註冊電郵,郵箱就收到 BK send 既 email,係 link 入面就可以 set 新密碼,成功左後,其他 device 已 login 左既相同用戶,就會被 logout,再用 用戶名 + 密碼 既方法再 login 就 ok

超級版主

超級版主

baby_CH 發表於 23-4-10 11:26
...

baby_CH 可以照用,唔使開新帳戶,如果你仲記得 login 密碼,係另一個新 browser 都可以試下,用 用戶名 + 密碼 可唔可以 login 到 baby_CH

唔得既話,就要用以上方法找回密碼

又如果 baby_CH 既 email 都唔記得係咩個 email,咁就要聯絡 helpdesk,問返係邊個 email 註冊

首頁

尾頁

跳至