自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

如果我買左d貨品係包香港跨境段,再搭d唔包香港跨境段,可以一齊集運?咁運費點計?

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

可以一齊, 冇記錯就係佢會同你照計返冇跨境包郵那些的運費。但點計, 有冇便宜些就唔係好記得, 等其他jm 答你

伯爵府

HiPP勳章(2)

回覆樓主:

淘咗2x年都有嘅我,未試過咁樣運。
等其他有此類經驗嘅達人答你

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

可以,佢會自動扣減部分運費!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

運費只計要收運費嘅貨,剛買完

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

如果貨係99蚊包郵既,會分開運落香港。試過兩次吾小心一齊買,結果要去兩次攞。

水晶宮

好媽媽勳章

cyyiu 發表於 23-12-12 13:51
如果我買左d貨品係包香港跨境段,再搭d唔包香港跨境段,可以一齊集運?咁運費點計?
...

官集可以一齊,只收唔包郵嘅貨品重量。
經常咁買,早2日先收完貨。
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

patpat234 發表於 23-12-12 14:42

唔係要一齊買先得咩?
放下自在

水晶宮

好媽媽勳章

cattz288 發表於 23-12-12 14:46
唔係要一齊買先得咩?

包郵 唔包郵 分開買可以
99包郵嘅 每次落單都要夠蚊 先得
我分幾日落單,到齊集運先一次落香港
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

patpat234 發表於 23-12-12 17:53
包郵 唔包郵 分開買可以
99包郵嘅 每次落單都要夠蚊 先得
我分幾日落單,到齊集運先一次落香港

我好少用官集,次次都係同事叫,我先試下用,之前買過係要自己去淘寶集運果度叫佢出貨,但最近試,佢嘭嘭聲已經到港,直接收sms拎貨

即係點先要自己按出貨先出貨?
放下自在

複式洋房

無包郵要收錢

子爵府

2024年龍年勳章

cyyiu 發表於 23-12-12 13:51
...

即係有啲貨係直接送來香港屋企還是自取點?另外一啲貨就喺大陸集運?,

子爵府

2024年龍年勳章

cattz288 發表於 23-12-12 18:02
我好少用官集,次次都係同事叫,我先試下用,之前買過係要自己去淘寶集運果度叫佢出貨,但最近試,佢嘭嘭聲 ...

唔明?你係用私集,咁佢大陸係嗰度集運倉㗎嘛,咁你啲貨會到集運倉度儲存㗎喎,然後你想幾時出貨就俾錢之後就出貨囉

子爵府

2024年龍年勳章

其實我覺得唔需要搞咁複雜啦,因為而家好多都係包郵內地段嘅,啲貨到內地嘅私集運倉,咁我齊貨咪再出貨到香港自取點囉,除非係買啲大型傢俬或者大型物件先要直送香港啫

象牙宮

yan12345678 發表於 23-12-12 18:10
唔明?你係用私集,咁佢大陸係嗰度集運倉㗎嘛,咁你啲貨會到集運倉度儲存㗎喎,然後你想幾時出貨就俾錢之 ...

No, 我唔明係官集做法
放下自在

水晶宮

patpat234 發表於 23-12-12 14:42

謝解答!
我試一次睇下慳幾錢先

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

cyyiu 發表於 23-12-12 19:25
謝解答!
我試一次睇下慳幾錢先

唔會慳左錢架,同一般集運一樣收費,只係免費/收費分開計啫。仲有可能係分開倉分開到集運點
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

象牙宮

yan12345678 發表於 23-12-12 18:13
其實我覺得唔需要搞咁複雜啦,因為而家好多都係包郵內地段嘅,啲貨到內地嘅私集運倉,咁我齊貨咪再出貨到香 ...

私集好簡單,我一直用緊,唔明係官運

Oh... 我明喇,係官直運同官集運既分別
放下自在

子爵府

2024年龍年勳章

cattz288 發表於 23-12-12 19:49
私集好簡單,我一直用緊,唔明係官運

係呀,官運多數都係直送香港嘅,私集呢就多數係內地有集運倉,再儲貨先嚟到香港嘅,所以官集運好多嘢都係唔比運

水晶宮

2024勳章

我而家覺得官直好平,有時單買一件細貨,竟然只需要比幾蚊,如果用私集,一定收我最低收費¥10
拼多多更犀利,最近買一件手機殼十幾蚊,運落香港竟然0集運費

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊