自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

yan12345678 發表於 23-12-12 20:04
係呀,官運多數都係直送香港嘅,私集呢就多數係內地有集運倉,再儲貨先嚟到香港嘅,所以官集運好多嘢都係 ...

不是呀,我以前用官集都係集運,齊件先集落來,不過嫌佢好多野都唔運得,冇用好耐啦。私集靈活好多,就算補貨冇單號都可以運,官集無單號無得運呀!
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

czl115 發表於 23-12-12 20:13
我而家覺得官直好平,有時單買一件細貨,竟然只需要比幾蚊,如果用私集,一定收我最低收費¥10
拼多多更犀 ...

拼多多首運有免首一公斤。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

水晶宮

2024勳章

andyman 發表於 23-12-12 20:32
拼多多首運有免首一公斤。

原來係咁,蝕左!早知買夠1kg

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

czl115 發表於 23-12-12 20:13
我而家覺得官直好平,有時單買一件細貨,竟然只需要比幾蚊,如果用私集,一定收我最低收費¥10
拼多多更犀 ...

最平試過人仔6蚊!

子爵府

2024年龍年勳章

andyman 發表於 23-12-12 20:30
不是呀,我以前用官集都係集運,齊件先集落來,不過嫌佢好多野都唔運得,冇用好耐啦。私集靈活好多,就算 ...

我用嗰間私集有WhatsApp跟進㗎,如果件貨到咗私集倉有咩損壞,如發現佢會WhatsApp通知問我再處理,唔會送到嚟香港先發現有問題

水晶宮

好媽媽勳章

cattz288 發表於 23-12-12 18:02
我好少用官集,次次都係同事叫,我先試下用,之前買過係要自己去淘寶集運果度叫佢出貨,但最近試,佢嘭嘭聲 ...

官集先有99 包郵到港,同本地退
私集以上2樣都無

我之前一直用私集(神州) ,因好多野都運而且自提點係屋企樓下,但近半年發覺官集依家少左禁運物品,屋企樓下神州自提又無左,所以用官集多。
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊