自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

男爵府

第一PART"想說", 真心不錯。第二PART"屈到病", D觀眾當小丑咁睇,轉做諧星咩。最後揀MC既記憶綿,真係不自量力,唱到隻歌奇奇怪怪,假音又唔得。我寧願佢唱張學友遙遠的她好過。最後執到第二,都算好彩。我以為佢會輸埋比米高。

伯爵府

setrea 發表於 24-3-26 12:35
我諗佢受大家歡迎,唔係因為佢係馬主,而係因為佢係馬主都真性情,靦腆唔搶focus,謙卑而不自誇
...

大宅

waic 發表於 24-3-26 08:50
我覺得報道左FC係富家子都有影響,我初頭都冇留意佢,見報道話佢係馬主先好奇望吓佢係邊個。
甘佢又係唱得 ...

認同! 我都唔係fan,只係扮評審睇下

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

佢首必殺技直情係唱得差

咁多人翻唱
最差就係譚
揀呢首歌時 Tvb 無人提佢架咩
真係低過平時水準好多

男爵府

cutebambi 發表於 24-3-27 01:59
我都覺!如果唔係咁嘅背景!應該多番啲報道冠軍古淖文!加上根本佢台下嗰種腼腆可以話係閃縮,但好多人又 ...

男人老狗仲要中坑,講咩得意呀。

別墅

samsmama 發表於 24-3-26 11:40
好奇想問 假設FC 吾係富貴馬主 而是無業窮人或新移民 會不會一樣咁受歡迎呢?總覺得係有分別嘅…..
...

我都覺!如果唔係咁嘅背景!應該多番啲報道冠軍古淖文!加上根本佢台下嗰種腼腆可以話係閃縮,但好多人又話咩得意!

男爵府

setrea 發表於 24-3-26 13:17
我都覺得感動,我覺得佢好似張學友初出道嘅時候,學友都係唔叻跳舞,但係唱歌感動,學友都係唔會搶focus ...

張學友演戲點會唔得,20年前旺角卡門做得仲好過劉華

大宅

2024年龍年勳章

moimoi256 發表於 24-3-26 14:12
回覆 SmallTungmama 的帖子

係呀, 佢成日好靦腆, 好可愛, 因為佢係1個素人, 唔慣對鏡頭佢自然唔作狀, 其實 ...

我記得佢唱學友歌”我等到花兒也謝了”頭嗰4句冇音樂, 無用定音, 但佢完全冇走音!如果唔係perfect pitch, 都好難唱到呢四句!

伯爵府

我都覺得感動,我覺得佢好似張學友初出道嘅時候,學友都係唔叻跳舞,但係唱歌感動,學友都係唔會搶focus ...

學友演戲唔錯的,可能佢想專心唱歌少拍戲而已。

1989 《旺角卡門》香港金像獎最佳男配角
1990 《笑傲江湖》台灣金馬獎最佳男配角
2003 《男人四十》印度國際電影節影帝

大宅

回覆 SmallTungmama 的帖子

係呀, 佢成日好靦腆, 好可愛, 因為佢係1個素人, 唔慣對鏡頭佢自然唔作狀, 其實中2好多人好扮野, 成日搏出鏡, 扮大佬大家姐
同埋一唱LIVE 好多人, 唔好話參賽者, 就算歌手都會走音, 但FC 真係近乎無

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

cyyiu 發表於 24-3-26 13:54
放假不眠不休煲左2日,我老公投訴日日中年好聲音
歸來吧我未聽過,當年係咪好hit?
...

唔算好hit, 當年陳慧嫻已經去咗留學,人氣跌哂,不過嗰個年代仲係人人會聽收音機,電台成日會播歌,都算多人識

水晶宮

popocat 發表於 24-3-26 13:47
Jm你好有heart
我冇翻煲,就連歸來吧都只係重溫咗幾次,冇loop, 因為我唔鍾意原曲。
好彩佢第一次出 ...

放假不眠不休煲左2日,我老公投訴日日中年好聲音
歸來吧我未聽過,當年係咪好hit?

水晶宮

setrea 發表於 24-3-26 13:34
我係由歸來吧開始,之前都冇特別留意佢,但係歸來吧真係感動我

睇黎歸來吧好成功

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

cyyiu 發表於 24-3-26 13:33
我鍾意佢係由深愛著你嗰集開始,陳百強嘅歌,大部份人都炒車,但佢真係唱得唔錯,加上肥媽話佢四圍指、周 ...

Jm你好有heart
我冇翻煲,就連歸來吧都只係重溫咗幾次,冇loop, 因為我唔鍾意原曲。
好彩佢第一次出鏡係唱學友,如果唱Kiss Goodbye, 我都唔識。
佢唱心碎了無痕已經唱得好從容又入咪,雖然牛記凹記又好多鬚根,但同其他人比較之下,佢係唱得好好聽

侯爵府

cyyiu 發表於 24-3-26 13:33
我鍾意佢係由深愛著你嗰集開始,陳百強嘅歌,大部份人都炒車,但佢真係唱得唔錯,加上肥媽話佢四圍指、周 ...

我係由歸來吧開始,之前都冇特別留意佢,但係歸來吧真係感動我

水晶宮

setrea 發表於 24-3-26 12:35
我諗佢受大家歡迎,唔係因為佢係馬主,而係因為佢係馬主都真性情,靦腆唔搶focus,謙卑而不自誇
...

我鍾意佢係由深愛著你嗰集開始,陳百強嘅歌,大部份人都炒車,但佢真係唱得唔錯,加上肥媽話佢四圍指、周國豐又笑佢喪屍,仲有求其嘅衣著、唔剃鬚、尷尬樣,真心覺得佢好得意 之後我追返60強pk賽、團戰、導師分組賽 ,其實佢都危險,pk賽差d比個大叔Ko 團戰如果少1分,佢嗰組要foul人!

水晶宮

popocat 發表於 24-3-26 12:24
我唔知其他人,但我同BK有幾位jm係由心碎了無限已經支持FC, 何里玉d舊post可以做證
...

Jm好有眼光
心碎了無痕嗰集我有睇,對FC有印象,但首歌我唔識,所以佢唱得好唔好我無深究!

大宅

2024年龍年勳章

我有睇張學友60+演唱會! 佢快歌跳舞都係麻麻地!當然佢已經60+! 但學友嘅歌聲一樣好感動

大宅

2024年龍年勳章

moimoi256 發表於 24-3-26 12:44
回覆 samsmama 的帖子

有無觀眾緣同侉有無錢完全無關中1 支都有錢, 唔覺佢有, 英國豪都有錢, 但觀眾緣都唔 ...

我鍾意佢因為佢聲靚, 唱歌可以感動我!而且佢唱歌好從容, 輕輕鬆鬆!加上佢怕怕醜醜咁, 簡直係一個C9殺手! 其實有冇錢同佢歌藝係完全無關!

侯爵府

SmallTungmama 發表於 24-3-26 13:11
可能我都係一個中年人, 我覺得佢嘅歌聲係可以感動我!

我都覺得感動,我覺得佢好似張學友初出道嘅時候,學友都係唔叻跳舞,但係唱歌感動,學友都係唔會搶focus 果種人,所以佢演戲都係唔得嘅

首頁
12345...12

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊