自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

複式洋房

講姐

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

以前飲野叫少冰,黎到都係多冰,後期叫番正常。

如果我住北區,可能快閃北上食飯架。

侯爵府

mimi987 發表於 24-4-10 17:53
其實根本唔係講緊平貴問題,而係講緊,本地商戶點接待顧客態度既問題

咁你就一樣還一樣, 你咪彈佢服務唔好, 開佢名都仲得, 講咩 "咁點會唔上去食呀" ?

侯爵府

一隻鴨鴨 發表於 24-4-10 18:21
以前飲野叫少冰,黎到都係多冰,後期叫番正常。

如果我住北區,可能快閃北上食飯架。

我聽過話侍應話大半杯冰係正常

珍珠宮

jyjy1684825 發表於 24-4-10 14:20
雖然幫客拎野都係服務, 但無人跟進我就自己去攞算啦.

我唔知佢D餐具放喺邊度,試過另外一間自己去拎被人喝止,叫你坐低
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

子爵府

2024年龍年勳章

香港服務差,我會多d在家煮,免受氣

侯爵府

Kuromi1127 發表於 24-4-10 15:10
HKD76蚊一盒外賣飯, 唔係HKD16蚊, 食客有要求係正常
唔明點解啲人會話上國內食LUNCH, KAI到一個點?! ...

唔該你睇清楚樓主寫乜, Kai 果個咪就係佢!

鬧香港食肆咪即管鬧囉, 做咩又要加句 "
咁點會唔上去食呀" !! 衣家大家咪就係話佢食個 lunch 姐, 都要話香港唔得,要上去食!

唔好講呢啲叫圍, 只係 99% 人都唔認同佢!

我日日都外食, 我有時間都會出 post 鬧, 但我唔會下下大呼小叫話要北上食, 唔講錢都要時間啦, 咁講好多餘!

子爵府

2024年龍年勳章

價錢貴明白的,香港人工高租金貴。但態度可改善一下

侯爵府

kikiboy 發表於 24-4-10 18:29
我唔知佢D餐具放喺邊度,試過另外一間自己去拎被人喝止,叫你坐低

我會話翻佢待慢客人.

子爵府

mimi987 發表於 24-4-10 13:15
實有人又話我唱衰香港,叫人返大陸食飯,但香港真係幫唔落。

今日外賣個飯,remark 多蔥多豉油,黎到又係無 ...

我上個月食一圍4千幾蚊,食剩打包比錢$2一個外賣盒,連袋都唔比,走時拎住4盒嘢問呀姐比一個袋都話要問下先,真系無下次!真系想問下間嘢外賣系唔係得個盒無袋裝呢!

大宅

回覆樓主:

香港嘅食肆/服務業有做得唔好嘅地方絕可以批評可以鬧,但真係唔需要吓吓都拉埋大陸嚟比較嚟講。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

所以我好少出街食,返工多數帶飯

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

isamlum 發表於 24-4-10 13:45
香港人几時变得咁小器又玻璃心?

係囉

子爵府

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章

我屋企附近有間野好古惑, 佢係賣自選餸飯, 你當每日出6個餸比你揀, 1-6號, 你最多揀3個咁, 之後佢地每次都會塞一大堆蔬菜比人, 去霸住d餸既份量 (因為格仔就係得咁大, 佢專將d蔬菜放入餸格, 唔會放入飯格, 所以飯量永遠都係咁多, 但餸量就會因為d蔬菜而減少左), 其實我都唔中意食佢隻蔬菜, 咁我都係想食番我自己揀既餸為主, 但係每次就被逼多左d不知明蔬菜...

我次次都會同佢講聲走菜, 堂食佢就一定走比我既, 但外賣就次次都會博慒, 唔走菜... 有時都好想當住佢面打開個盒去質問佢, 講左唔要菜點解你仲要比咁多? 但係有時又覺得 唉 算啦 都食左咁多年 又係屋企附近... 不過近年都少左再去了, 唔中意人唔太老實

伯爵府

kwokdicken 發表於 24-4-10 14:29
我打算開間企業
朝早落order, 係廣州工場做即日飯, 中午送到香港。

咁就係正式貨運熟食入口。 背後嘅牌照報關檢測費用 令你$15 舌到渣都無。

伯爵府

mimi987 發表於 24-4-10 17:53
其實根本唔係講緊平貴問題,而係講緊,本地商戶點接待顧客態度既問題

X 2

伯爵府

X 2

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

Prosperous 發表於 24-4-10 18:33
唔該你睇清楚樓主寫乜, Kai 果個咪就係佢!

鬧香港食肆咪即管鬧囉, 做咩又要加句 "咁點會唔上去食呀" !! ...

人地點解唔可以講想講既野???
有無睇重點? 講左要既野, 無做喎!

唔係只有你食外賣, 大家對香港既外賣評級, 心中有數啦!

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

adaleung717 發表於 24-4-10 21:16
我屋企附近有間野好古惑, 佢係賣自選餸飯, 你當每日出6個餸比你揀, 1-6號, 你最多揀3個咁, 之後佢地每次都 ...

呢啲就係無理客人感受! 古惑去做生意
當然都有人可以話, 你唔好去呢間食

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我都係 成日要多蔥都係永遠唔會加比你,呢個真係激到死架,冇呢d白飯好難食嘛
日本の平安を祈ります

首頁
23456...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊