自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

princesssarah 發表於 24-4-22 01:55
係,港島區嚟講我都比鐘意去太古城,附近又有Aeon, 西區有西寶城,但無乜野行,得間超大惠康,所以週末我 ...

我睇到「西區有西寶城」,心諗呢個場你都啱
之後下一句係「但無乜嘢行」

嚇我一跳

珍珠宮

2024年龍年勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

失咩禮?

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Yeung456 發表於 24-4-21 15:35
我家姐住太古城 , 所以我每年都會入太古城中心大約 3 次 , 我每次行都覺得感覺好好 , 個場都大 , 好多餐廳 ...

住港岛東既香港人返大陸係有少少唔就腳, 情願留港行太古城~~

但我本身住新界西, 去太古城又真係遠左少少

子爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

samsmama 發表於 24-4-22 00:34
比較認同你 那商場似是1982年落成的 雖然有翻新但不能說是新商場吧⋯⋯喜歡與否 很個人的.
...
我都覺得舊, 唔啱我
雖然我日日都會去

子爵府

2024年龍年勳章

fasola 發表於 24-4-22 00:13
唔好行, 又貴. 食店越來越貴.
好差, 要乜無乜.
太古以前有幾間童裝鋪頭, 現時全部執晒. 以前apita 有啲日 ...

太古城入面仲有幾間童裝,bb車都show十幾款出嚟

太古城食就偏貴,想平d可以去返康怡,或往鰂魚涌方向行,有幾間茶餐廳

康怡aeon買嬰兒部,童裝夠哂我買,$39/件T,再95折,又有兒童樂園,用會員買,$50/100個幣,剛剛週末去完

馬沙我都麻麻,零食太甜,衫款又老土,睇落好快執

我幾中意寶琳,千色童裝唔貴,不過款就cheap d

子爵府

牛年勳章

華華子 發表於 24-4-22 09:59
住港岛東既香港人返大陸係有少少唔就腳, 情願留港行太古城~~

但我本身住新界西, 去太古城又真係遠左少少 ...

住係港島但其實好小去太古城。 反而好鐘意去新城市, 乜都有。 次次去都實買到嘢

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Chiuchoiluck 發表於 24-4-22 10:35
住係港島但其實好小去太古城。 反而好鐘意去新城市, 乜都有。 次次去都實買到嘢
...

依家有沙金線, 係方便好多, 但未有沙金線前, 港島人想去沙田會覺得幾遠下~

伯爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

angiehouse 發表於 24-4-21 20:14
題外話,果間西苑吾知重系吾系度,我覺得超級難食

我同老公食過一次西苑,以後都唔會再去
野食唔特別好食(當然唔係平啦),服務直頭係冇,因為我哋唔係熟客,完全當我哋透明

侯爵府

Yeung456 發表於 24-4-21 15:35
我家姐住太古城 , 所以我每年都會入太古城中心大約 3 次 , 我每次行都覺得感覺好好 , 個場都大 , 好多餐廳 ...

誠品裏面有個燉湯仲好正添燉湯舖啊唔知叫咩椰子

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

華華子 發表於 24-4-22 09:59

但我本身住新界西, 去太古城又真係遠左少少 ...

我住港島,唔會無啦啦去行太古城
行都行銅鑼灣啦

侯爵府

Charlotte_mom 發表於 24-4-22 11:38
我住港島,唔會無啦啦去行太古城
行都行銅鑼灣啦

如果住柴灣/筲箕灣個邊, 都有機會多行太古城的

水晶宮

回覆 Charlotte_mom 的帖子

好奇一問,點解嚇一跳?你覺得西寶城好多嘢行?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

ifcsir 發表於 24-4-22 11:29
誠品裏面有個燉湯仲好正添燉湯舖啊唔知叫咩椰子
椰小盅燉湯專門店
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

複式洋房

回覆 pluto豬 的帖子

無論點裝修, 都是個舊商場, 唔算特別, 反而我鍾意廠廈翻新的新商場, 例如D2, 好多新野玩!

王國長老

ilovepizza 發表於 24-4-22 10:34
太古城入面仲有幾間童裝,bb車都show十幾款出嚟

太古城食就偏貴,想平d可以去返康怡,或往鰂魚涌方向行, ...

仔女細嘅時候,的確喺太古城留低唔少腳毛
冒險樂園、溜冰場、aeon童裝家品、永安

而家無了

珍珠宮

回覆樓主:

而家喜歡去日本行,香港睇到價錢都唔想行

大宅

millennia 發表於 24-4-21 16:47
太古城北京樓由一入去已唔開胃,地下感覺好dirty!

試過食,枱與枱之間距離好近,又限食1.5鐘,感覺麻麻。

男爵府

lalalumlum 發表於 24-4-22 00:52
有冇碌個link?

踩roller 同打保齡 都有呀

王國長老

Jane1983 發表於 24-4-22 11:42
回覆 Charlotte_mom 的帖子

好奇一問,點解嚇一跳?你覺得西寶城好多嘢行?

唔係呀
因為佢話港島區嚟講,東區有太古…..西區有西寶城
我未睇下半句「不過無咩行」,以為嗰位jm覺得東有太古,西有西寶,嚇一跳咋

Jane1983    發表於 24-4-22 15:19

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

Charlotte_mom 發表於 24-4-22 12:10
仔女細嘅時候,的確喺太古城留低唔少腳毛
冒險樂園、溜冰場、aeon童裝家品、永安

係呀!最懷念係間永安,同間Papyrus書局

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊