自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

kl1 發表於 24-4-30 17:49
放心啦,我路由器都換咗小米$249嗰款,以前用華碩收唔到嘅位,而家都收到,我長開路由器,所以唔使擔心, ...

本人用咗好多小米產品,包括抽濕機,鏡頭,電子門鐘,車cam,電子磅,智能手錶,智能手機,風筒,電子磅,電風扇,洗車水槍

小米有兩樣嘢係完全唔得,第一就係router,第二就係電風扇,兩樣嘢嘅質素都係垃圾級別,唔信自己上大陸網search下,個個都鬧爆小米路由器係垃圾,小米電風扇亦都係垃圾

我屋企嘅小米風扇,一買返嚟已經好有性格,要佢轉嗰陣,鍾意就轉下,唔鍾意就會停咗喺度,攞去維修都冇用,因為佢係間歇性失靈,去到就話正常

我仲要係最貴價500蚊嗰陣買,真心後悔,仲有睇中咗國內版mesh router,因為性價比極高,啱啱諗住落單,朋友用緊叫我千祈唔好買,佢話奶嘢奶到嘭嘭聲,跟住我上網一睇,原來劣評如潮, 成日斷線
attach0/tmp/phpoh3GG3

伯爵府

baby668 發表於 24-5-1 09:30
就算三菱都係顯示同樣嘅數字,但感覺效能冇分別,重點仲好安靜但又好抽得
...

我帶出係機內濕度,唔係室內環境濕度!
正常開機機內濕度一定急速下降. 除非壞咗。

抽唔抽得,慳唔慳電 睇能源標籤就有資料啦!

不過真係相比靜同平(同20年左右的三菱)

attach1_sign/tmp/phpRb6O0E

大宅

Locherry1215 發表於 24-4-30 23:15
買左50L, 大部但好用~
國行定港行?

伯爵府

朱古力包包 發表於 24-4-27 02:01
好用嗎?
selling point係有Apps.操控。

我信消委會

消委會2023年2月15日抽濕機評測報告

原文網址: 抽濕機|天文台料回南天殺到 有一款全售罄 電器舖宣傳決戰濕氣 | 香港01 https://www.hk01.com/article/991936?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

珍珠宮

2024年龍年勳章

baby668 發表於 24-5-1 09:36
本人用咗好多小米產品,包括抽濕機,鏡頭,電子門鐘,車cam,電子磅,智能手錶,智能手機,風筒,電子磅,電風扇,洗 ...

小米手環都係伏,兩代都好易壞,華為好好多。

伯爵府

baby668 發表於 24-5-1 09:36
本人用咗好多小米產品,包括抽濕機,鏡頭,電子門鐘,車cam,電子磅,智能手錶,智能手機,風筒,電子磅,電風扇,洗 ...

我兩風扇一切正常!又好好風!佢行變頻摩打又慳電,一定好過傳統嗰啲摩打
不過電子產品都係撞手神!

attach1_sign/tmp/phpTR2SiX
attach2_sign/tmp/phpJc0v1F

伯爵府

claudialuk2011 發表於 24-5-1 11:25
我兩風扇一切正常!又好好風!佢行變頻摩打又慳電,一定好過傳統嗰啲摩打

我用空氣循環嗰隻都好好用,好静好涼,屋企有兩把,鍾意佢智能開關,好幸運幾年都無壞,都見過有人話用左一年就好嘈,所以真係撞手神

子爵府

claudialuk2011 發表於 24-5-1 10:45
我帶出係機內濕度,唔係室內環境濕度!
正常開機機內濕度一定急速下降. 除非壞咗。

三菱同埋小米,我都係今年購入,所以可以好肯定話畀你聽,千五蚊嘅質素同六千幾冇分別
attach0/tmp/phpIR9zKt

子爵府

claudialuk2011 發表於 24-5-1 11:25

啱啱用緊,又唔識轉,要隔一陣先至自己90度轉,上大陸網先知道,原來好多人都有呢個問題
attach0/tmp/phpa4nAWW
attach1/tmp/phpeSTEY1

子爵府

panda361 發表於 24-5-1 10:53
小米手環都係伏,兩代都好易壞,華為好好多。

touchwood用過嗰隻冇事,但係跌咗

伯爵府

baby668 發表於 24-5-1 19:30
touchwood用過嗰隻冇事,但係跌咗

之前要除出嚟叉電個D、我多數爛條帶!新出磁吸叉電就好好多

壞就未試過

所以買電器都係當修身

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊