自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

MissMaMa 發表於 24-5-3 22:36
你有冇join HSBC Travel Guru?我而家第二級,有4%,再加本身的 Visa Signature ,揀賞世界,有3.6%回贈 ...

謝回覆。
睇落有些複雜,而且活動已完咗,唯有簽中銀cheers card戓aeon wakuwaku。
attach1/tmp/phpuceO3K

珍珠宮

jk0925 發表於 24-5-3 23:40
謝回覆。
睇落有些複雜,而且活動已完咗,唯有簽中銀cheers card戓aeon wakuwaku。

如果有用開 HSBC 信用卡回贈,就好簡單, 其實只係撳幾個掣,揀參加就搞掂

伯爵府

pauline_c 發表於 24-5-3 17:09
唔得,我會去櫃位入外幣落其他人戶口。即係喺自己戶口提款,再入落對方戶口。
...

唔使去櫃位,網上銀行都做到
hsbc 轉hsbc 冇任何銀行收費,不過要肯定對方都有外幣戶口

男爵府

bmuimami 發表於 24-5-1 11:54
直接扣yen戶口,冇手續費

留意、問過hotline,如果過數銀行戶口不是當地戶口(eg Agoda一個不是最適當的例子)、就扣master card用當時外滙計

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

Rattie 發表於 24-5-4 13:10
hsbc 轉hsbc 冇任何銀行收費,不過要肯定對方都有外幣戶口
...

我試吓,唔該晒

水晶宮

MissMaMa 發表於 24-5-3 22:36
你有冇join HSBC Travel Guru?我而家第二級,有4%,再加本身的 Visa Signature ,揀賞世界,有3.6%回贈 ...

我兩樣都有 join,請問上限幾錢之內可以 enjoy 7.6%?

珍珠宮

pauline_c 發表於 24-5-4 14:03
我兩樣都有 join,請問上限幾錢之內可以 enjoy 7.6%?

Travel Guru 和賞世界,可以參考呢度:

https://flyformiles.hk/74530/%E6%BB%99%E8%B1%90travel-guru

https://www.hsbc.com.hk/zh-hk/credit-cards/rewards/your-choice/

琥珀宮

如果只係在ATM機提取日元現金,用普通匯豐提款卡也可以,不需要用debit card

水晶宮

MissMaMa 發表於 24-5-4 14:13
Travel Guru 和賞世界,可以參考呢度:

https://flyformiles.hk/74530/%E6%BB%99%E8%B1%90travel-guru

Thanks. 我都係 Travel Guru 第2級 + 賞世界

珍珠宮

pauline_c 發表於 24-5-4 15:41
Thanks. 我都係 Travel Guru 第2級 + 賞世界

咁你仲要問嘅

水晶宮

MissMaMa 發表於 24-5-4 15:48
咁你仲要問嘅

我問上限幾多,條 link 入面睇到$14,000

珍珠宮

pauline_c 發表於 24-5-5 00:56
我問上限幾多,條 link 入面睇到$14,000

如果Travel Guru, 睇唔到$14000,只睇到$1400,呢個係回贈上限。換言之,簽賬上限係$35000($1400除以0.04)。

至於最紅自主,可以睇圖片2,如果用 Visa Signature 卡,又再多1.2%
attach0/tmp/php44HMpY
attach1/tmp/phpYN5xy7

水晶宮

MissMaMa 發表於 24-5-5 08:07
如果Travel Guru, 睇唔到$14000,只睇到$1400,呢個係回贈上限。換言之,簽賬上限係$35000($1400除以0.0 ...

唔該晒,好清晰

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

Rattie 發表於 24-5-4 13:10
...
轉帳了,thanks

伯爵府

dede2005 發表於 24-5-5 14:19
轉帳了,thanks

網上銀行真係慳時間,總之轉賬前對清楚收款人就是

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊