自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

一係傘炳向上 ,一係打斜黎拎,好容易整親人。點解唔可以傘炳向下咁拎?之前街上見過有人睇唔過眼叫返拎好D, 俾人話返轉頭,鐘意點拎就點拎。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

因為無左同理心同雙標氾濫,佢咁樣做影響到是別人,對佢無影響,但如果人地整親佢,佢就破口大罵,沒辦法好多人好的學西學不到,沒用的西方價值觀卻上晒腦。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

Forverhappy 發表於 24-5-1 14:50
一係傘炳向上 ,一係打斜黎拎,好容易整親人。點解唔下以傘炳向下咁拎?之前街上見過有人睇唔過眼叫返拎好D ...

都係呢句"個人主意太盛"

男爵府

仲有d人一出食肆門口唔睇有冇人就彈開把遮

別墅

一係傘炳向上 ,一係打斜黎拎,好容易整親人。點解唔下以傘炳向下咁拎?之前街上見過有人睇唔過眼叫返拎好D ...

所以啲人話拎遮都要考牌

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

人品問題

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我自問係一個好有品嘅路人,如果人多我會舉起把遮,行人路會收遮,店舖出嚟開自動遮嗰陣會向地下開!
我高大,所以好怕啲人將把遮好似個血滴子咁笠住自己個頭,揩到周圍嘅人濕晒,有時仲俾佢把遮勾住我啲頭髮或者袋

伯爵府

同意,
尤其是D阿伯
拎遮衰過D後生

有次有個阿伯落車, 反手揸遮柄, 45度角斜下, 隻手就平時行路咁擺,
行到把遮划龍舟咁
完全唔覺得會隊倒人

公爵府

親子王國15週年勳章

認同

象牙宮

尋日個小朋友打橫攞住把遮,
同維掃亞媽唔理佢,
終於打到個男人比人x佢.

大宅

回覆樓主:

仲有好怕啲人係街度,用把遮指來指去

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

最衰果d係拎遮仲要行簷篷,又阻到路人又阻住無遮既人

侯爵府

414928 發表於 24-5-1 14:57
因為無左同理心同雙標氾濫,佢咁樣做影響到是別人,對佢無影響,但如果人地整親佢,佢就破口大罵,沒辦法好 ...

啱啱响油麻地警暑對面馬路等燈, 有對普通話男女見到坐建即刻好興奮, 個普通話女急不及待, 拿出電話, 自己彎低少少身, 把遮當然都係灣低左, 自拍影警署, 佢把遮就撞埋我嗰度, 唔知呢個普通話女, 係咪學埋啲沒用西方價值呢

子爵府

所以我好少用長雨傘,吾想整到人

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

Bbpig2014 發表於 24-5-1 15:48
啱啱响油麻地警暑對面馬路等燈, 有對普通話男女見到坐建即刻好興奮, 個普通話女急不及待, 拿出電話, 自己 ...

你咁緊張做什麼?國內人學西方沒價值的東西你覺得好奇?14億人總有人做漢奸,就係因為中國人學所以覺得香港人學就合理?人地明明講緊香港人,點解你係到要講國內人?而且睇你回覆,國內人都是一時興奮所以失態罷了。

侯爵府

414928 發表於 24-5-1 15:57
你咁緊張做什麼?國內人學西方沒價值的東西你覺得好奇?14億人總有人做漢奸,就係因為中國人學所以覺得香 ...
吾好亂塞野落人哋度, 全部係你講架, 係你話拎遮拎得衰, 就係學埋西方啲冇價值嘢上晒腦咋。仲有呀, 我話普通話人咋, 冇話係國內人呀, 吾好老屈, 佢分分鐘係香港人嚟架

象牙宮

回覆樓主:

拖住地行

珍珠宮

2024年龍年勳章

用傘都要有禮儀,我試過比人整到眼鏡,即刻罵番佢!

我用自動傘既,開關會留意路人,人多會舉高,開傘唔會行簷篷底。

大宅

好自私

子爵府

同埋好憎d人一收遮就狂fing,唔埋周圍有冇人
去街洗手間都係,環保唔用抺手紙我好欣賞,但唔該都唔好將d水fing晒落人地度囉!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊