自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

生活上既消費都要搵最平的 , 最好唔洗錢 , 用錢都計到盡

有無過來人講下點同呢類人相處

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

Yeung456 發表於 24-5-1 15:02

唔係相處到先揀佢架咩?

WSYSC    發表於 24-5-2 11:26

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

同佢一齊佢話事,唔同佢一齊就豪洗豪食 食返夠本

333s    發表於 24-5-2 09:45

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

係咪所有使費都係佢比先?如果係咁嘅話你咪又比下錢囉。

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

2024年龍年勳章

呢種人無得改!識人月入十萬,但所有野都用最差最平….. 一蚊都唔肯俾人賺!
價格觀問題,做佢老婆咪慘囉!
Life must go on

水晶宮

我好似好近妳老公個性!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

價值觀完全唔同既
真係唔好一齊

大宅

回覆樓主:

好怕呢啲,朋友老公月入十幾萬,買雪櫃買二手。

水晶宮

靠自己

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Nevaeh72 發表於 24-5-1 15:42
好怕呢啲,朋友老公月入十幾萬,買雪櫃買二手。
呢個我都接受唔到
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

呢類人相處唔到

珍珠宮

我阿媽有經驗。
我老豆唔係自私但真係對人對自己都好慳,唔識分質量,唔明貴買平用嘅道理。總之一洗錢(我阿媽洗仔女家用)就咦咦哦哦。我阿媽咪盡量唔係佢面前俾錢囉,自己買好嘢食好嘢都話係平價嘢,佢老豆買cheap 嘢返嚟咪唔用唔食,但又唔會出聲。另外我媽都明白揀個孤寒嘅都好過大花筒,我老豆慳埋慳埋都有唔少。

333s    發表於 24-5-2 09:44

珍珠宮

回覆樓主:

分手,講真
佢肯負出代價(錢)的,才會珍惜

男爵府

接受唔到就早點分手

男爵府

令自己同佢一樣姑寒,比佢更加慳,樣樣計到盡,你就唔覺佢有問題

333s    發表於 24-5-2 09:44

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

一個唔多使、只識儲錢、另外一個大洗、洗腳唔抹腳、還欠下銀行卡數、噉你揀邊個?
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

見過,明明有錢,
食最平,話飽肚咪得了
著N年前的衫,都還可以接受,冇穿冇爛。
咩節都唔過,口話冇咩好慶祝,其實怕駛錢
⋯⋯⋯⋯⋯⋯
我自己唔會揀呢啲人

水晶宮

回覆樓主:

好男人,不大使,對你好就可。。。另你自己揾錢可大使,有需要D消费你出可,現世界女赚錢多於男

翡翠宮

回覆樓主:

接放到,即心理上唔覺得有問題,唔會介意!
接受唔到仲諗點相處?
係唔係應付分開呢?

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

任何嘢有個限度,過咗就會唔舒服,短時間可以忍讓,長時間喺妥協,問你自己得唔得?

首頁
12345...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊