自由講場

跳至

首頁
23456...20

尾頁

珍珠宮

虎到金來勳章

conniecheung 發表於 24-5-2 09:20
我咁睇,如果那位樓主個老公,肯比同99相同數目嘅家用比樓主,又肯為個女付出多啲愛、時間,安撫到樓主,佢 ...

佢好似一直無講老公俾幾多家用,有人問供樓屋企開支係咪老公俾,佢好似無答過

子爵府

畀面勳章

上校車 發表於 24-5-2 08:29
果個樓主都唔野少呀, 鬧99句句往死裡鬧, 夠膽響親子網咁無忌諱真係令我開眼界 ...

係 。開口埋口都死老野。。又咒兩老快d死。。做女人做到佢咁惡毒。。真係好恐怖。。已經唔同住。。仲多多聲氣。。跟本婚前大約都知老公咩性格啦。。係要嫁有咩法?!而家又走黎怨。。佢自己都為人亞媽。。把口毒到呢。。sen大晒呀?!就要全部人同情你就晒你。。幫你埋單?!

珍珠宮

虎到金來勳章

seaheart88 發表於 24-5-2 09:26
我睇左頭幾頁已不想看。。。

因為好負。。。不如離婚。。。橫掂見老公對6299好咁眼緊。。。。只會日嘈夜 ...

俾我憎到咁我應該都會走,又話娘家有間房俾佢住,自己又有工,無咩好擔心,但佢話離婚益左99,唔明益左佢啲咩

子爵府

洋蔥頭媽咪 發表於 24-5-2 08:41
有時覺得做男人好慘,唔少人成日話生女好會照顧父母,就算貼外家男人都好少多口,甚至會幫幫手照顧,但男嘅 ...

佢話佢99俾完家用佢仲問佢地claim 呢樣果樣喎, 我覺得佢99係搵佢地笨多d, 同好貪錢.
冇諗個個仔夠唔夠錢用.
唔知你知唔知如果小朋友係sen, 要幾多錢做訓練? 我以前聽朋友講就多年前已經要$1000/hr. 佢99唔出錢唔出力都算啦, 仲成個貪錢怪咁

男爵府

睇到都驚驚,壓力太大,心理失衡,以致口出惡言,

呢個post好有警惕作用⋯⋯

瑪瑙宮

大廚勳章

gallygally 發表於 24-5-2 09:29
佢話佢99俾完家用佢仲問佢地claim 呢樣果樣喎, 我覺得佢99係搵佢地笨多d, 同好貪錢.
冇諗個個仔夠唔夠錢 ...

呢個問題唔應該淨係怪奶奶。。。最有問題係佢老公。。。。默默愚孝。。。亦都係重視老爺奶奶多過自己頭家
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

polliebb 發表於 24-5-2 09:29
俾我憎到咁我應該都會走,又話娘家有間房俾佢住,自己又有工,無咩好擔心,但佢話離婚益左99,唔明益左佢 ...

有咁嘅諗法,即係要鬥落去。。。自己唔會開心,仲會壓力爆煲屈住屈住。。好多人屈到病生cancer都係咁。。。為咗唔好益奶奶用條命鬥落去。。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

伯爵府

HiPP勳章(2)

回覆樓主:

我最佩服係佢夠膽係親子綱開個咁嘅post

我會理解佢多少,因為某程度上我老公都係一個愚孝嘅人,但我老公顧我同佢個小家多啲。

Anyway,咁樣閙99,又真係.....

瑪瑙宮

大廚勳章

polliebb 發表於 24-5-2 09:27
佢好似一直無講老公俾幾多家用,有人問供樓屋企開支係咪老公俾,佢好似無答過
...

我睇佢頭幾頁嘅post有寫過,佢覺得兩兄弟佢另一位兄弟賺得多啲反而冇付出咁多。。。自己老公就覺得成日俾多咗。。。

喺女人眼中就算俾返同樣價值家用佢都會覺得自己蝕底咗。。。冇辦法婆媳本身係世紀問題。。。老公嘅錢永遠都係自己。。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

公爵府

回覆 polliebb 的帖子

係,佢話益左99我都睇到R晒頭,唔知佢心態係咪唸住搶左99個仔就當報仇,但現實佢老公好錫父母,條氣頂到上頭

子爵府

seaheart88 發表於 24-5-2 09:31
呢個問題唔應該淨係怪奶奶。。。最有問題係佢老公。。。。默默愚孝。。。亦都係重視老爺奶奶多過自己頭家
...

怪佢老公? 唔通叫個老公做不孝子俾人唱咩? 係個99唔曉做人多d. 家用俾左, 仲要不停問攞錢, sen小朋友, 要有家長花時間教包括學業, 說話能力), 佢自己要搵錢俾個仔做訓練, 呢頭搵完錢, 果頭佢99fing 左去, 日日去享受人生, 冇理過個孫喎, 佢嬲都好正常.

男爵府

polliebb 發表於 24-5-2 09:29
俾我憎到咁我應該都會走,又話娘家有間房俾佢住,自己又有工,無咩好擔心,但佢話離婚益左99,唔明益左佢 ...

我睇咗少少、好似話99有層私樓,有人叫佢將層樓逆按揭,咪唔使要老公供養,佢話層樓留返俾佢老公之類、即係都有謀99層樓嘅嫌疑

伯爵府

conniecheung 發表於 24-5-2 09:20
我咁睇,如果那位樓主個老公,肯比同99相同數目嘅家用比樓主,又肯為個女付出多啲愛、時間,安撫到樓主,佢 ...

但問題係c6度,應該嬲C6,唔關奶奶事,唔見佢鬧佢C6,反而咒罵老人家,好唔啱

珍珠宮

cupid0627 發表於 24-5-2 09:23
我成日覺得女人唔想要媽寶老公,卻最想自己個仔係媽寶
做人千祈唔好有雙重標準
我有兩個仔,都會保持警惕

瑪瑙宮

大廚勳章

gallygally 發表於 24-5-2 09:38
怪佢老公? 唔通叫個老公做不孝子俾人唱咩? 係個99唔曉做人多d. 家用俾左, 仲要不停問攞錢, sen小朋友, 要 ...

嬲其實一定正常嘅。。。但係睇吓把口有幾毒囉。。。毒舌其實都係口孽。。。自己未必會受到

呢啲奶奶係唔鍾意係討厭係乞人憎,但係唔好咒人。。費事自己同最愛嘅家人受返
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

減齡達人勳章

clyl03 發表於 24-5-2 09:19
冇吖咁多功夫
說實話,實在慚愧,我現在仲係媽咪煲湯比我一家三 ...

我比間細屋叫阿女自己獨居,我女又唔肯,話獨居無人煲湯佢飲

子爵府

回覆樓主:

你講完去望下,睇左一陣果位新抱講嘢都唔係善男信女,粗鄙到

男爵府

gallygally 發表於 24-5-2 09:38
怪佢老公? 唔通叫個老公做不孝子俾人唱咩? 係個99唔曉做人多d. 家用俾左, 仲要不停問攞錢, sen小朋友, 要 ...

我以前99都係大花筒,我明白該位樓主,但咒人 C 太毒啦!又死老嘢之類,認同佢老公問題多D

子爵府

seaheart88 發表於 24-5-2 09:41
嬲其實一定正常嘅。。。但係睇吓把口有幾毒囉。。。毒舌其實都係口孽。。。自己未必會受到

呢啲奶奶係唔 ...

係囉, 可能樓主太憤怒

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

陳小b 發表於 24-5-2 09:27
係 。開口埋口都死老野。。又咒兩老快d死。。做女人做到佢咁惡毒。。真係好恐怖。。已經唔同住。。仲多多 ...

惡毒又斤斤計較
電話費單 的士都好走黎計較果啲濕碎數
我6299啲電話費由頭到尾都係老公全部一手搞,電話費單全部老公張卡autopay曬,我知道但唔會過問,除左家用外都有一堆額外開支,大學學費咪又係老公自己借錢再還,好多人都係咁架啦,父母唔係老馮要比架
咁都要咒人快啲死

首頁
23456...20

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊