自由講場

跳至

首頁
12345...13

尾頁

公爵府

咁多物業都冇一間寫老婆名!個男人唔太錫老婆!

象牙宮

PIGPIG朱 發表於 24-5-3 13:59
我唔覺,我唔理大家傻傻覺得郭是好男人,我只覺得孤寒既男人,孤獨終老係應該架喎,唔係點會視帝、好男人 ...

從來無話郭係好男人,又唔覺佢孤寒喎!以前未成名緊係窮啦,藝員仔搵得幾多!草蜢一早紅左,紅到今時今日,仲有其他生意,又點同呢!2邊唔可以比較

珍珠宮

無話可說 發表於 24-5-3 14:05
從來無話郭係好男人,又唔覺佢孤寒喎!以前未成名緊係窮啦,藝員仔搵得幾多!草蜢一早紅左,紅到今時今日 ...

男人無錢仲後生就自己想辦法吧,可以用小惠既錢都是有問題吧

象牙宮

PIGPIG朱 發表於 24-5-3 14:01
個個都話供佢讀書,讀書洗得幾多錢丫!當郭講係歐唔要佢既樓,如果真係個女人會洗到佢幾錢

郭公開講過, ...

讀書有限錢,可能平時比好多錢歐用呢!歐都無出過聲佢收幾多

珍珠宮

無話可說 發表於 24-5-3 14:07
讀書有限錢,可能平時比好多錢歐用呢!歐都無出過聲佢收幾多

我睇報道,歐話佢一早唔想就甘過一世,想創番事業,一早就有工作
如果個男人大把錢比、又好又錫又愛自己、好難冷戰到半年

大宅

PIGPIG朱 發表於 24-5-3 14:01
個個都話供佢讀書,讀書洗得幾多錢丫!當郭講係歐唔要佢既樓,如果真係個女人會洗到佢幾錢

郭公開講過, ...

做女人真係賤過地底泥,讀書都講到大恩大德咁,hku space個營養degree咪14萬,其他野加埋計一球好未?跟佢25年冇付出架?睇到眼突。

大宅

回覆樓主:

點解離婚一定只講到錢呢?唔通性格不合為了錢就一世邦住一齊?你就很基層就沒法,有一定程度經濟當然互相放生大家。

象牙宮

PIGPIG朱 發表於 24-5-3 14:07
男人無錢仲後生就自己想辦法吧,可以用小惠既錢都是有問題吧

想到辦法至得架!咁女朋友肯比住先都問題不大丫!我有朋友,當年未結婚,借左十萬佢而家呢個老公發展事業添,之後咪結婚,最後都係離婚 離婚好多原因,相處耐左更加發覺係好多好煩既事

大宅

PIGPIG朱 發表於 24-5-3 14:09
我睇報道,歐話佢一早唔想就甘過一世,想創番事業,一早就有工作
如果個男人大把錢比、又好又錫又愛自己、 ...

歐話郭唔鐘意佢做返嘢架,仔女都中學喇,郭話拍劇忙,一星期先見一次喎,佢地之間好多問題

大宅

TATEYAMA 發表於 24-5-3 14:05
咁多物業都冇一間寫老婆名!個男人唔太錫老婆!

睇下劉青雲,高下立見,啲物業都係郭藹明買賣打理,啱啱又佢名入間6800萬貝沙灣

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好幾年前已經傳郭啲物業冇老婆名,佢仲話揸住佢好過揸樓嘛,其實加老婆名會令老婆有幾麻煩呢?都係去律師樓簽名,由律師搞手續,9千萬物業斷估唔駛日日去律師樓啩,有幾煩?不過郭咁講咪咁聽囉,老婆又唔會行出嚟反駁佢

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/ente ... 0_00862_001_cn.html

象牙宮

如果個男人大把錢比、又好又錫又愛自己、 ...

咁咪即係個女搵飯票囉 唔甘心湊仔煮飯一世,明既,我都唔想屈係屋企,所以點都去返工!你比大把錢我都係咁話,個男人又成日唔係身邊,得個愛字把鬼咩

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如果個男人大把錢比、又好又錫又愛自己、好難冷戰到半年..

大把錢揸手,就未必有需要去諗創事業,人有惰性,有得喺Comfort zone, 唔會無端端覺得要有工作同事業。

珍珠宮

乖寶寶布布 發表於 24-5-3 14:10
做女人真係賤過地底泥,讀書都講到大恩大德咁,hku space個營養degree咪14萬,其他野加埋計一球好未?跟佢 ...

講真讀書係正經野,用邊個錢都好都唔係咩醜事

陳豪買甘多手袋比佢老婆都無人話佢老婆架喎,世界真不公平

大宅

DoReMi媽媽 發表於 24-5-3 14:15
好幾年前已經傳郭啲物業冇老婆名,佢仲話揸住佢好過揸樓嘛,其實加老婆名會令老婆有幾麻煩呢?都係去律師樓 ...

我覺得歐不嬲好順從,咁多年無聽過佢講郭壞話(除咗話郭唔喜歡佢返工),所以我覺得郭應該係好大男人,不過人仲有頂唔順的一天吧!尤其郭自己都話拍劇忙,一星期先返屋企一日,兩公婆聚少離多。

大宅

PIGPIG朱 發表於 24-5-3 14:19
講真讀書係正經野,用邊個錢都好都唔係咩醜事

陳豪買甘多手袋比佢老婆都無人話佢老婆架喎,世界真不公平

咪係!讀一兩百萬都唔夠其他明星老婆買隻H啦!

珍珠宮

乖寶寶布布 發表於 24-5-3 14:12
歐話郭唔鐘意佢做返嘢架,仔女都中學喇,郭話拍劇忙,一星期先見一次喎,佢地之間好多問題
...

我有睇,一定有問題,個個講到郭幾好幾好甘,真係甘好,就唔會兩個女人離開左佢就識開心笑啦
我只覺得郭性格怪唔好相處,反而歐似樂觀開心既人
不過見標題講錢我入黎比人評論講下錢甘解

珍珠宮

DoReMi媽媽 發表於 24-5-3 14:18
大把錢揸手,就未必有需要去諗創事業,人有惰性,有得喺Comfort zone, 唔會無端端覺得要有工作同事業。

一定無錢過手,歐先要自強,不過歐算叻女了

伯爵府

牛年勳章

當時冇加名,唔等於離婚不會/不可分
係咪洗白文?

大宅

DoReMi媽媽 發表於 24-5-3 14:18

咪係,又吾見其他明星老婆冇啦啦出返嚟打份牛工,晒包開舖炒樓就有,我估歐家用都唔多添啦

首頁
12345...13

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊