自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

廢柴孖條 發表於 24-5-4 12:36
所以家教好重要,入屋叫人入廟拜神,尊重係最基本,起碼我父母唔會咁教我
Ps:篇訪問係早兩年,當時仲 ...

你有冇睇佢訪問, 歐暗寸佢老公老, 話郭同佢家姐啱傾d. 又話佢哋係水上人, 好睇唔起人副咀臉喎。 全城一面倒插緊歐忘恩負義, 你去睇吓條片, 佢真係以為自己宜家好有學識, 副咀臉衰到, 替郭心up, 呢啲女人真係無情的, 眼中只有自己

子爵府

kwhkwh 發表於 24-5-4 12:37
家下女既叫做有份工有收入, 咁怕乜後悔?

老左冇家庭, 一定會後悔, 除非佢已鋪定路再婚生小朋友啦。 佢好幼稚, 以為有份工好巴閉, 佢宜家都4x , 都就到退休年齡, 又唔係營養師, 但自以為自己好專業,好叻, 好似未見過世面咁

子爵府

cara.mak 發表於 24-5-4 01:28
呢啲係家教問題,男家果邊無法啦!
,當透明就算。
我奶奶一家咪一樣要睇我大伯個女面色

我媽夠要睇新抱面色咁多年,仲要比$過新抱過生日,換轉奶奶生日封利是都冇

大宅

rainiemama 發表於 24-5-5 12:31
男女都有支持者,但我覺得佢都做咗咁多年家庭主婦,而家想做自己鐘意嘅嘢有咩問題?
...

如果掉返轉頭,老公同你講,佢想追求自己鍾意嘅嘢,想你配合照顧仔女,佢每日返嚟你哋都瞓曬覺,又經常缺席家庭聚會,佢喺出面識咗好多新朋友,佢自己增值完覺得同你好有距離,然後同你講想離婚,你覺得佢 ok?

其實讀書增值係無問題,好多人有家庭都繼續進修,但係佢心態問題。

洋蔥頭媽咪    發表於 24-5-5 17:09

男爵府

gallygally 發表於 24-5-5 15:31
你有冇睇佢訪問, 歐暗寸佢老公老, 話郭同佢家姐啱傾d. 又話佢哋係水上人, 好睇唔起人副咀臉喎。 全城一 ...

全城一面倒?睇yt /小紅書/微博撐歐多些(圖'/二)
咁郭生確實同家姐啱傾、經濟/投資家姐都有份(圖三)

attach1_sign/tmp/phpajoOnL
attach2_sign/tmp/phpadFDD2

子爵府

廢柴孖條 發表於 24-5-5 15:41
全城一面倒?睇yt /小紅書/微博撐歐多些(圖'/二)
咁郭生確實同家姐啱傾、經濟/投資家姐都有份(圖三)
...

小紅書, WB呢啲大陸人思維係睇錢大過天, 話樓冇寫名就要離婚好合理, 得啖笑, 將婚姻責任貶低哂

水晶宮

虎到金來勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Gee2020 發表於 24-5-5 15:40
如果掉返轉頭,老公同你講,佢想追求自己鍾意嘅嘢,想你配合照顧仔女,佢每日返嚟你哋都瞓曬覺,又經常缺 ...

一家唔知一家事,我哋外人知得幾多?一個巴掌拍唔響,佢哋兩公婆嘅事我哋好難加把口。

男爵府

gallygally 發表於 24-5-5 15:50
小紅書, WB呢啲大陸人思維係睇錢大過天, 話樓冇寫名就要離婚好合理, 得啖笑, 將婚姻責任貶低哂
...

咁youtube呢?
仲有你眼中話女睇唔起男家,我眼中係歐對男家的怨氣,可能受盡男家白眼!佢亦無講錯,郭確實同家姐啱傾,可能乜都要家姐比意見!

珍珠宮

Gee2020 發表於 24-5-4 17:10
我重覆:「佢自己想讀書增值 ok, 但唔好搵仔女做原因。」

我絕對覺 Working mom 進修係無問題。
或者人哋真心係為咗啲仔女呢 ?
點解你要咁陰謀論質疑人哋呢 ?

子爵府

26days 發表於 24-5-5 08:48
其實無任何資料顯示,郭無比過錢區,亦無提過個女無任何物業,全部都係啲人自己估。
個訪問睇得出,佢兩夫 ...

我本來也非常支持女方自強不息,追求學問增值自己。之後就就睇咗女方的香港01 訪問,訪問中女方不斷強調男方唔明白女方的學業,而女方又話完全唔明白男方的工作(其實女方自己以前都做過藝人,點會唔理解男方的工作!)
我覺得最硬耳的是女方開口埋口就話男方一家是水上人家,又話唔明白男家的文化,以好輕蔑的態度講! 又不斷強調自己有乜嘢學士碩士資歷,好像這個資歷真的很了不起咁!而丈夫就唔會明白,夫家也唔會明白!
其實女方語氣輕佻,可以講冇乜知識份子的氣質。唔知內情,真的以為佢Stanford, 牛津畢業,以為做緊醫生、律師等專業人士般巴閉,要咁嘅態度睇唔起夫家水上人及藝人老公⋯⋯

子爵府

puzzledmama 發表於 24-5-5 16:38
我本來也非常支持女方自強不息,追求學問增值自己。之後就就睇咗女方的香港01 訪問,訪問中女方不斷強調男 ...

仲要無啦啦講咩睇左哈佛醫學院份報告, 真係以為自己升左呢, 扮嘢到。。。

大宅

廢柴孖條 發表於 24-5-5 15:54
咁youtube呢?
仲有你眼中話女睇唔起男家,我眼中係歐對男家的怨氣,可能受盡男家白眼!佢亦無講錯,郭確 ...
https://youtu.be/MS4oMESUH-E?si=w7a4IzTPQPvXCVRp

下面全部鬧爆歐

男爵府

SASSY10 發表於 24-5-6 15:13
https://youtu.be/MS4oMESUH-E?si=w7a4IzTPQPvXCVRp

下面全部鬧爆歐

我睇尼個,都係個句、一隻手拍唔響,你段片我覺得似女方對男家怨氣多,好似尼度D人數毒菇咁

https://youtu.be/NMBw5KCQ4zU?si=xEZqJ_A5R1JlEGyN

大宅

八公@@@

珍珠宮

puzzledmama 發表於 24-5-5 16:38
我本來也非常支持女方自強不息,追求學問增值自己。之後就就睇咗女方的香港01 訪問,訪問中女方不斷強調男 ...

我又係睇咗段訪問,同你完全一樣感覺。男嘅可能都有唔好嘅地方,但女嘅態度好扮野,唔係明數郭家,係咁暗踩。N年前係街見過一次小丸子,感覺同鏡頭前反差好大,好似生人物近串串地,例子同張栢芝好大距離。
兩個藝人雖然冇交流,但人嘅表情同支體語言表達咗出嚟

複式洋房

伯爵府

manfatcentre 發表於 24-5-4 05:46
反骨奸人一個,臨老做yt等你課金。
無可否認佢好叻幫自己宣傳,D話題非常吸精。

我睇過過佢一兩次,覺得佢講野好片面好偏激,所以都冇再睇,費事俾錢佢賺,呢個post又唔知會引幾多人入佢個channel睇佢

水晶宮

廢柴孖條 發表於 24-5-6 15:19
我睇尼個,都係個句、一隻手拍唔響,你段片我覺得似女方對男家怨氣多,好似尼度D人數毒菇咁

https://yout ...

個樣好恐怖,講嘢好作狀,唔掂喎

大宅

annie133 發表於 24-5-4 09:05
大家唔好click入去益佢

Yes

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊